|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Lark 43.1 + automapa |
Autor |
Wiadomość |
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 31-07-2009, 15:30 Lark 43.1 + automapa
|
|
|
Witam. Ma ktoś może larka 43.1 z wgraną automapą ?
Potrzebuję info jak się sprawuję, plusy i minusy, i jak sprawa wygląda z instalacją . |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 31-07-2009, 16:13
|
|
|
larka 43.1 zakupiłem ok 2 tygodnie temu
i cały czas śmigam z mapamap ... mam na karcie AutoMape 5.5.2 i działa ale tylko sprawdzałem czy działa nie jeździłem z nią
za tydzień jadę na wakacje i nie chciałbym tego larka zwalić przed wyjazdem dlatego nie jeżdżę na AM
ale po powrocie na pewno zapakuję AM jeśli wytrzyma tydzień to ją jeszcze odblokuje
bardzo dużo info na temat tego larka i problemów z AM znajdziesz tutaj
http://www.my-navia.pl/vi...4c6dced36af94ef
** Dodano: 31-07-2009, 17:17 **
wersje AM mam bez-instalacyjna tzn wrzucasz tylko na karte pliki i tyle
jak chcesz to mogę ci zrobić upload na RS do tej wersji bo sam juz nie pamiętam skąd to zassałem
ogólnie z tego co wyczytałem to z tymi larkami jest loteria , jedne działają bez problemu z automapą a inne (nawet kupione w tym samym sklepie ) psują się 2 dni po załadowaniu AM , tam na forum dużo osób się nie przyznaję ale ubijają te nawigacje sami pop rzez nie udolne próby odblokowania itp
w necie jest bardzo dużo opisów jak samemu ją odblokować jak załadować kodeki do divx itp itd,
z larka 43.1 w umiejętny sposób można zrobić kombajn multimedialny : filmy , gry , muzyka , różne mapy ,dokumenty MS office itd co tylko chcesz
a w sposób nie umiejętny ... no cóż odniesiesz ją do reklamacji
a tak właściwie to masz już tego larka czy dopiero chcesz kupić ?
** Dodano: 31-07-2009, 17:44 **
z własnych odczuć mogę dodać że lark jest wykonany z bardzo ładnych materiałów , ekran świeci ładnie i dobrze reaguje na dotyk zarówno palcem jak i rysikiem , bateria trzyma ładnie po 2 godzinach pokazuję połowę baterii ile dłużej wytrzyma nie wiem nie testowałem, sygnał z satelit łapię szybko po ok 20-30sec i nie gubi sygnału podczas jazdy ... na razie jestem zadowolony, jak przeprowadzi mnie przez wakacyjny wypad będę bardzo zadowolony |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 31-07-2009, 18:56
|
|
|
A ja powiem ze raczej nie polecam :-) A wiem co pisze...
Doloz raczej i kup cos lepszego Goclever, mio, becker itd Cos od producenta ktory ma chociaz male pojecie o tym co robi i wie z czym to sie je jesli sie cos schrzani :-)
Problemu z AM nie ma, problemy maja ludzie z pirackimi wersjami i nie do konca umiejacy je zainstalowac poprawnie |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
kefirek
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 31-07-2009, 19:19
|
|
|
Larka nie trzeba odblokowywać. Wystarczy wgrać na kartę i zmienić ścieżkę dostępu. Po każdym twardym resecie, scieżka zmienia się na mapę map więc w razie reklamcji wszystko jest ok. Automapa jest dokładniejsza ale ja osobiscie wole tomtoma który też śmiga na larku. |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 31-07-2009, 21:47
|
|
|
MupiK napisał/a: | A ja powiem ze raczej nie polecam :-) A wiem co pisze...
Doloz raczej i kup cos lepszego Goclever, mio, becker itd Cos od producenta ktory ma chociaz male pojecie o tym co robi i wie z czym to sie je jesli sie cos schrzani :-) |
to jak jak pisałem jeśli ktoś nie kombinuje z larkiem lub kombinuje ale z głową to navi nie ubije
żeby kupić lepszego z parametrami jak lark ( pamięć , procesor , screen 4,3" ) to trzeba dołożyć drugie tyle czyli zamiast 300zł trzeba dać 600zł ....
ja np potrzebuje nawigacji w sumie na jeden może dwa wypady i nie kalkuluje mi się wydać 600zł
MupiK napisał/a: |
Problemu z AM nie ma, problemy maja ludzie z pirackimi wersjami i nie do konca umiejacy je zainstalowac poprawnie |
jednak coś musi być nie halo bo te same wersje AM które ubijają larka działaja na innych navi dożywotnie
kefirek napisał/a: | Larka nie trzeba odblokowywać. Wystarczy wgrać na kartę i zmienić ścieżkę dostępu. Po każdym twardym resecie, scieżka zmienia się na mapę map więc w razie reklamcji wszystko jest ok. Automapa jest dokładniejsza ale ja osobiscie wole tomtoma który też śmiga na larku. |
zgadza się ale po odblokowaniu larka ma sie dostęp do windowsa i można sobie zrobić z tym sprzętem cuda np. z blokadą odtwarza pliki video tylko w formacie wmv a załadowanie wmv wielkości ponad 200mb powoduję że obraz tnie przy oglądaniu ....
po odblokowaniu ładuję sie codeki i wtedy czyta wszystko , mozna sobie nawet załadować ulubione odtwarzacz
na allegro oferowane są fabrycznie odblokowane larki z gwarancją ciekawe który inny producent navi oferuję fabrycznie odblokowane urządzenie
nie to żebym jakoś tam bronił larka po prostu rzecz w tym że za taką kasę nie da się kupić lepszego nowego sprzętu no chyba że ktoś peyinga nazywa lepszym sprzętem
na wakacje pojadę z mapamap a później go wezmę w obroty jak się zwali to zakreklamuję proste
** Dodano: 31-07-2009, 22:56 **
MupiK, widzę że ty w sowim sklepie handlujesz tego typu shitem , dużo larków wraca ? |
|
|
|
|
DARREK
Pomógł: 22 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 502 Skąd: Legnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 31-07-2009, 23:39
|
|
|
mój ojciec ma larka z AM, ale coś tam narzekał i wgrałem mu MapaMap Top, i sprawuje się dobrze, od easy rózni się wieloma rzeczami.. Prawdę mówiąc czasami z AM dzieją się cyrki raz udało mi się przekonać gdy pożyczyłem ową nawigację i okazało się że nagle znalazłem się na drugim końcu polski, nie wspominając że czasami żle trase pokazywał ale to może jakiś odosobniony przypadek |
_________________ Tipo 2.0 8V '91 159.A6.046 DGT - odszedł...
Renault Espace IV 2.0 |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 01-08-2009, 00:51
|
|
|
Leśniczy napisał/a: |
jak chcesz to mogę ci zrobić upload na RS do tej wersji bo sam juz nie pamiętam skąd to zassałem |
Być może kiedyś skorzystam Leśniczy napisał/a: | a tak właściwie to masz już tego larka czy dopiero chcesz kupić ? |
2 dni temu go sobie sprawiłem - jestem bardzo zadowolony. Na razie nic nie kombinuję, póki co chcę się dowiedzieć czegoś więcej o wgrywaniu automapy itp zabiegach. Nie chciał bym zepsuć sobie navi na starcie :/
dzięki wszystkim za odp |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 01-08-2009, 13:49
|
|
|
Cytat: | MupiK, widzę że ty w sowim sklepie handlujesz tego typu shitem , dużo larków wraca ? |
Powiem tak tam jest gwarancja producenta wiec trzeba sie z LARKIEM droczyc ile sie chrzani ? masakrycznie duzo conajmniej 10x tyle ile innych producentow a jak sie trafi dobra partia to cala do wywa.... bo sie do niczego nie nadaje[quote="Leśniczy"]żeby kupić lepszego z parametrami jak lark ( pamięć , procesor , screen 4,3" ) to trzeba dołożyć drugie tyle czyli zamiast 300zł trzeba dać 600zł ....
Cytat: | ja np potrzebuje nawigacji w sumie na jeden może dwa wypady i nie kalkuluje mi się wydać 600zł | no nie do konca dobre urzadzenia 5" goclevera kosztuja w okolicach 400zł i nie ma problemow gwarancja jest realizowana szybko i sprawnie, wiec wystarczy sie rozejrzec a nie ladowac w to co kupuja wszyscy bo jest tanie;-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 02-08-2009, 05:23
|
|
|
ja tam mam juz dwa miesiące mam jakąs tam automapę chyba 5.5.1 i nie narzekam smiga az miło |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
Luczu
|
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 03-08-2009, 07:30
|
|
|
i bardzo dobrze |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 03-08-2009, 08:30
|
|
|
ciechu, z czego się cieszysz? |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 03-08-2009, 09:17
|
|
|
konikks napisał/a: | ciechu, z czego się cieszysz? | a co to za pytanie? Przeczytaj uważnie mój post jest krótki i jednoznaczny |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 03-08-2009, 12:32
|
|
|
mój też jest jednoznaczny. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Luczu
|
Wysłany: 03-08-2009, 14:50
|
|
|
Pewnie będzie to niezorganizowane jak wiele nowinek zgapionych z zachodu. Tyle że u nich to wszystko ma ręce i nogi.
ps. jak się ma oryginała - można się zaopatrzyć w kopię na wypadek zniszczenia, zgubienia oryginała. No więc wgrywam pirata, w razie czego mówię, że zgubiłem oryginała i po problemie.
2 opcja - pirat jest na karcie sd. w razie kontroli szybko wyjmuję kartę, restartuję nawi i leci mapa z pamięci wew, czyli oryginalna mapamap :p |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Jest
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|