Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
moja maska
Autor Wiadomość
kubek 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 11-11-2007, 12:59   moja maska

Witam. mam taka prosbe, ocencie jak wam sie podoba moja maska w temprze. Ostatnio sie troche z nia bawilem i chce uslyszec wasza opinie.

Moderowany:

Nie umieszczaj tak dużych fotek bezpośrednio w postach. Używaj ImgShack z naszego forum. On utworzy miniaturki
     Moneta

tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 11-11-2007, 13:10   

kubek1987,

Mam być szczery? Niestety kojarzy mi sie to ze zjawiskiem "wieś tuning" jak dla mnie :red_kartka:

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

kubek 

Wysłany: 11-11-2007, 13:12   

tipacz96vc, ja nic nie mowie tylko chce zeby sie kazdy wypowiedzial co sadzi
     Moneta

gepard 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 11-11-2007, 13:17   

kubek1987, pomaluj wszystko na jeden kolor na srebrno bo chyba on jeszcze przeważa na twoim autku. Bo tak to zaczyna przypominać choinkę wiem że święta za pasem ale mnie się to nie podoba.

http://forum.tempra.org/t...ard-vt11007.htm
     assistance   Moneta

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 11-11-2007, 13:19   

Temat powinien się nazywac "Moja Masakra" i bardziej by to odzwierciedlalo zawartość. Pomijajac fakt ze kolor jest inny niż reszty to ciagle uważam że szpeci to auto a nie dodaje mu uroku. No ale to tylko moja opinia, ważne że Tobie się podoba :)

JCB 3CX Contraktor

grabarz 

Wysłany: 11-11-2007, 13:26   

tipacz96vc, po wiem ci że widziałem to na żywca ,nawet byłem przy tym jak to powstawało ,i nie do końca sie zgodzę że to wiejski tuning ,raz ze foty nie od dają do końca realu ,2 lakier na masce psuje 60 % efektu ,ale wiem że to tylko tymczasowy lakier ,będzie malowana cała tempra jego ,a 3 siatka na wlotach nie jest skończona ,ale masz prawo mieć takie zdanie ,to tak jak alfista kiedyś napisał mi ze brewki na temperówie nie pasują ,ja zrobiłem ,i jeszcze na żywo jak ktoś widział nie skrytykował ,wręcz przeciwnie 8)

kubek 

Wysłany: 11-11-2007, 13:38   

gepard,
cala tempra bedzie malowana. Maska slupki i dach na niebiesko a dol wraz ze zderzakami na czerwono.
Hipo,
chodzi mi o ocene maski a nie calego efektu wizualnego :lalala:
grabarz,
no jako jedyny widzial ja w realu ale jak jeszcze nie byla pomalowana. Ciekawe co teraz powiesz jak jutro zobaczysz?? 8)
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 11-11-2007, 13:40   

To teraz ja:

Kratki są "na wylot"? To znaczy to co jest na tych dziurach ma "prawo" lać na silnik? Jeżeli tak, to nie dobrze.

Jeśli chodzi o wykonanie to jest ok, nie widać specjalnie gdzie są łączenia. Duży otwór wyciąłeś, aby to zaadaptować?

Każdemy się podoba coś innego. Osobiście nie rajcują mnie takie dodatki, ale ważne jak komu się dane auto podoba i jak może je przerobić, aby mu pasowało ;)

Ja długi czas się bawiłem elektryką auta, a z jedynych modyfikacji wizualnych jakie zrobiłem to było dołożenie lotki z tyłu i pomalowanie lusterek w kolor nadwozia ;)

Więc moim zdaniem, wykonanie jest ok, pomaluj to jeszcze w kolor nadwozia. Poprawi wygląd - na pewno. Jeżeli zaś chodzi o to czy akurat mi się podoba, to jak powiedziałem wcześniej.

kubek 

Wysłany: 11-11-2007, 13:46   

miszko, nie nic sie nie przeleje bo sa zrobione od spodu otwory i jest zrobione odprowadzenie wody. Maski wogole nie wycinalem poprostu wlot mi tak pasowal ze nie trzeba bylo ciac i przykrecany jest na wkrety i oczywiscie wszystko zaszpachlowane zeby nic nie bylo widac. a co do lotki to tez mam ale taka wielka aluminiowa 8)
     Moneta

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 11-11-2007, 14:17   

kubek1987, no ale maska przecież współpracuje z całością samochodu wiec ocena samej jest troszkę bezsensu ;)

JCB 3CX Contraktor

kubek 

Wysłany: 11-11-2007, 14:19   

Hipo, no niby tak ale dobra ocencie jak chcecie. Tylko mowie ze caly samochod bedzie malowany na nowo :lalala:
     Moneta

Sapphiron 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 11-11-2007, 14:31   

do moderatora który usunął mój post...
wyrażenie "za kimś" oznacza poparcie zdania owej osoby... więc tak jak Hipo czy tipacz uważam zostało zeszpecone i tyle... takie moje zdanie...
     assistance   Moneta

luki21 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 11-11-2007, 14:34   

a mi się tam podoba, chociaż trzeba poczekać na wykończenie
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!!
     assistance   Moneta

sosen86 

Wysłany: 11-11-2007, 14:46   

Mowiąc szczerze...................:D to jest strzaszne i nie podoba mi się wcale :red_kartka:
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com
     Moneta

konikks 

Wysłany: 11-11-2007, 14:51   

kubek1987, pomalować i wtedy się pochwalić bo cały efekt psuje ten kolor maski. jak dla mnie ok 8)

kubek1987 napisał/a:
a co do lotki to tez mam ale taka wielka aluminiowa 8)

tym to się nie chwal... :lalala:

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 11-11-2007, 14:58   

powiem tak
ta maska mnie lekko szczypie w oczy w porównaniu z tymi naklejkami na drzwiach ..
nawet gdybyś miał w aucie elementy tych producentów to jak dla mnie to i tak wiocha baaa powiedział bym nawet festyn :)

tylko bez obrazy :)
:zgoda:

cwynarx 

Wysłany: 11-11-2007, 15:20   

Pozwólcie się włączyć...Moim zdaniem to porażka.....Takie wloty były modne ładnych parę lat temu gdy tuning jako taki wchodził do naszego kraju.....bądź po emisji szybkich i wściekłych.....Teraz wybacz mi ale jest to po prostu paździerz jakich mało....ale to moja ocena....maske stawiam na równi z zaspawanymi klamkami.i wielką lotką z aluminium i szybami lustro weneckie...I moim zdaniem są takie samochody których nie da się tak ekstremalnie stuningować i do jednych z nich należy temperówa....O wiele ładniej by wyglądała gdybyś położył na nią jakiś ciekawy lakier (w jednym kolorze) jakieś ładne chromowane felgi- większe niż seryjne,niski profil oponki trochę obniżone zawieszenie....i wszystko...to auto jest złą bazą do "takiego "tunningu robiąc takie przeróbki narażasz sie na lekkie ośmieszenie.....

unknown 

Wysłany: 11-11-2007, 15:34   

pooglądałem fotki, bo na miniaturkach to aż tak nie wyglądało... nie sugerując się w/w wypowiedziami powiem - bee.. obciachowo? na pewno nie pasuje zbyt;

główny problem to mix kolorów, w jednym kolorze autko by o niebo lepiej wyglądało; jedynie progi w ciut inny, odcieniu jak są mogą dać fajny efekt, zależy jak zrobisz... no, może zderzaki, lotka, na siłę grill, ale zależy jakie odcienie dobierasz, to tu to takie bleeh...

"wloty" czy cokolwiek to jest wygląda niestety do D i nie pasuje w tym wykonaniu do tego auta;

owszem, może i wloty by pasowały, ale prędzej jako wąskie poziome paski na masce, nie w formie często wycinanych V wieśniacko tylko naprawdę niedużych, niewysokich pasków poziomych, coś w tym kierunku, jeśli już chcesz... no i wtedy możesz jak chcesz zimne powietrze podawać do silniczka jeśli uż chcesz mieć bajer, bo tylko dziura dla dziury by była to bez sensu no i Ci się leje po wszystkim pod maską co nic dobrego nie przyniesie;

fele te możesz sobie zostawić... sam kiedyś się chwilę zastanawiałem jak by wyglądały fele ze złotawym odcieniem w środku, ale wygdybałem, że tandetnie... u ciebie widzę to na żywo i może nie tak tandetnie ale jakoś takoś... w jednym kolorze, srebrnym nieodrapanym jakimś ładnym by wrażenie nówek robiły by były lepsze....

a naklejki w styulu turbotjunink-freerider-mega-power-the-best-team etc... hmm... co kto lubi... mi to jakoś psuje obraz tego autka, nie jest to może dostojna limuzyna ale bardziej w stronę takiej 'wygody z odrobiną zrywu' przynajmniej kiedyś taki zamysł był, na siłę dawanie dokładek, naklejek etc które zbyt wypaczają kształt i wygląd auta nie zawsze pasuje... można ajnie robić ale w ramach chyba lepiej orginalnego zamysłu... może zrozumiesz o co mi chodzi... nigdy też nie byłem zwolenikiem przesadnej pługowatości w temperówkach (zderzaki)
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

grabarz 

Wysłany: 11-11-2007, 16:01   

do Sapphiron, ,to nie jest twoje 1 krótka i jakaś dziwna wypowiedź, ogólnie myślę że zaczynasz spamować ,aby ci procentów przybyło ,tam gdzie konkretnie piszesz nic ci nie usuwam ,i nie mam zamiaru 8)

Sapphiron 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 11-11-2007, 16:03   

szczerze to ja procenty mam w :cenuzra: napisałem tak bo po co pisać to samo jak już ktoś to powiedział... tyle na ten temat i w tym temacie. koniec offtopa...
     assistance   Moneta

grabarz 

Wysłany: 11-11-2007, 16:10   

Sapphiron napisał/a:
bo po co pisać to samo jak już ktoś to powiedział...

jakoś inni maja coś do dodania ,więc nie zalewaj :zolta: ,gdy byś je miał w du... te procenty ,to nie napisał bym że to nie twój pierwszy raz ,kiedy nic z tematem nie związane ,następnym razem dam ci ostrzeżenie i skopiuje to co wypisałeś ,żeby ludki zobaczyły ,że to nie jakieś zawzięcie się na ciebie

unknown 

Wysłany: 11-11-2007, 17:41   

--------------------------------------------
myślę, że obydwaj możecie zmienić podejście - grabarz - może jesteś przeczulony; sapphiron - postaraj się na przyszłość o włożenie odrobinę więcej wysiłku w skonstruowanie wypowiedzi, mogę rozumieć to uzasadnienie, ok, ale jak chcesz coś pisać to może konkretniej, wtedy grabarz się nie doczepi; sprawy nie znam w pełni, więc niech obie strony najlepiej okażą dobrą wolę; koniec tematu myślę i wręcz proszę
BTW: wg mnie za spamowanie można uznać krótkie wypowiedzi, zwłaszcza masówkę w kilku tematach typu OK, fajnie, spox, ładne jest, no , a ja też takie mam etc... wiadomo o co chodzi; co innego offtopic/fun, tam to spasuje; w innych działach to spamowanie; to dobry wyznacznik - pisanie krótko i na siłę byle coś dorzucić, ale NA SIŁĘ....
PS - a jak zaczniecie się licytować dalej w tym temacie tu to sam obu posty pokasuje... od zażaleń są np Reklamacje, w tamtym dziale śmiało możecie pogadać jak nie chcecie PW;
no i ostatni raz proszę - nie popadajcie w paranoję, bo do tego krótka droga zawsze;
--------------------------------------------
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

ego 

Wysłany: 11-11-2007, 19:23   

na zewnątrz cuda wianki a pod "maską" 1.6 :badgrin: zwią to pseudotuningiem...
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

romano 

Wysłany: 11-11-2007, 20:20   

ego napisał/a:
na zewnątrz cuda wianki a pod "maską" 1.6 :badgrin: zwią to pseudotuningiem...

Albo tuningiem optycznym, dla każdego coś miłego.
A wracając do oceny zmian to mi się nie podoba ani maska z "wlotami" mającymi coś sugerować tylko nie wiadomo co, ani nie pasująca dokładka do przedniego zderzaka(duże szpary między zderzakiem a dokładką) ale ja generalnie nie jestem zwolennikiem tuningu optycznego więc nie musisz się przejmować moją opinią wazne, żeby tobie sie podobało i dobrze sie z tym czuł.

Moneta

kubek 

Wysłany: 12-11-2007, 19:08   

romano,
ta dokladka to byla akurat w ten sam dzien przymierzana co robilem zdjecia i nie jest jeszcze skonczona. tych szpar nie bedzie. :lalala:
     Moneta

Odpowiedz do tematu