Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
i teraz znowu coś nowego sie zpsuło :P
Autor Wiadomość
DzIki 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 21-04-2006, 22:03   i teraz znowu coś nowego sie zpsuło :P

witam

otóż dzisiaj objawiła mi się pewna bolączka mojej temperówki :p , ruszając norlamnie z miejsca nic sie nie tłucze skręcając kołami w miejscu też nie,nawet na zapalonym silniku,a w cazasie jazdy przy ujmowaniu gazu lub na szybko przejeżdzanych zakretach,słychac takie (puk,puk,puk,puk,puk) zarąbiście szybko,tak jakby półośka miała zaraz odlecieć,ale auto jako tako jedzie ,powiem tak ze ujawniło mi się to jak przejechał po koleinach dosyc szybko koło 100 km/h ,ktoś mi moze powiedziec co to może być ,jak to naprawić albo co wymienić,wiem ze nie jesteście cudotwórcami ,ani wizjonerami,ale może ktoś miał taki przypadek i wie z czym to się je :P

pozdrawiam

przeguby
poduszki pod silnikiem
czy nie spodzianka

:evil:

Witek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 22-04-2006, 00:35   

Dziki a pzy ruszaniu z miejsca jak mocno skręcisz kierownicą w lewo lub prawo( tak jakbyś chciał zawracać ) i ruszasz z puszczonym sprzęgłem to grzechocze? Jeśli tak no to cóż :( zapewne któraś osłona gumowa przegubu albo Ci spadła albo sie rozdarła poszedł piach z wodą a może i sól w zimie i przegub do wymiany.

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 22-04-2006, 06:38   

autko Ci nie pływa troszeczkę jak jedziesz szybko? może jakoś dziwnie wybileś nieco gałki (końcówki drążów kierown.) albo może wahacze (tuleje, sworzeń to chyba nie to)
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

muflonek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 22-04-2006, 09:06   

dokrec szpilki w kolach dla pewnosci :)
     Moneta

DzIki 

Wysłany: 22-04-2006, 09:15   

dzisiaj po przejechaniu około 1 km do sklepu i zpowrotem ,zaczeło telepać kierownicą tak ze ciężko utrzymać w pozycji na wprost,i tak sie już coś tłucze że nie idzie jeżdzić :roll: ,popołudniu zabiore sie za rozbieranie i popatrzę na to,i tu pytanie do was na co zwrócic większą uwagę ..... :?:

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 22-04-2006, 11:32   

masz padniety przegub a raczej jego koniec
co do osłony przegubu to wystarczy zdjąć koło i obejzec ją bo widac elegancko

unknown 

Wysłany: 22-04-2006, 15:15   

być może przegub; przy okazji popatrz w jakim stanie masz końcówki drążków kierown. bo przez nie też możliwe luzy, a ponadto telepanie kierownicy z czasem może im pomóc się zużyć; bardzo dobre dziwne telepanie, którego (potwierdzone) często nie namierzą nawet na stacji diagnosycznej to... uszkodzona opona; jak wyskoczy ci na niej choćby mała bańka, uszkodzenie, zwł od strony wewnętrznej, tzn od auta , nie chodnika :) to tego tak nie widać, może nei być zauważalne wcale, a przy określ. warunkach, prędkość, nacisk, kształtowanie się opony będą się różne cuda działy; to tak przy okazji; choć tu to na 99% niestety nie to
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

DzIki 

Wysłany: 22-04-2006, 19:28   

noi więc tak,okazało sie że do wymiany lewy drążek z gałką,prawy przegub zewnetrzny i zerwane 2 szpilki z lewego koła :( ,nie wiem jakim cudem sie to stało,nie wiem jak to wogóle możliwe żeby mi szpilki pozrywało,noi bez auta jestem do poniedziałku minimum .

unknown 

Wysłany: 22-04-2006, 20:28   

na naszych pseudodrogach wszystko możliwe...od skrzywienia felgi i rozwalenia opony w bardzo nietypowym miejscu po kompletne dezelowanie zawieszenia

assistance   Moneta

keves 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 23-04-2006, 09:45   

DzIki napisał/a:
,nie wiem jakim cudem sie to stało,nie wiem jak to wogóle możliwe żeby mi szpilki pozrywało
DzIki,czy felgi masz z rozstawem śrub 4x98,czy może jakieś dobierane?np.4x100.

[ Dodano: 23-04-2006, 11:02 ]
Z tego co wiem ,kupiłeś to autko jakiś miesiąc temu,więc myślę że ktoś sprzedał ci je "mocno poskładane"i teraz wychodzi szydło z worka.(chyba że przez ten czas doceniłeś temprę tak że teraz piszczy,)

Odpowiedz do tematu