|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
i teraz znowu coś nowego sie zpsuło :P |
Autor |
Wiadomość |
DzIki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-04-2006, 22:03 i teraz znowu coś nowego sie zpsuło :P
|
|
|
witam
otóż dzisiaj objawiła mi się pewna bolączka mojej temperówki :p , ruszając norlamnie z miejsca nic sie nie tłucze skręcając kołami w miejscu też nie,nawet na zapalonym silniku,a w cazasie jazdy przy ujmowaniu gazu lub na szybko przejeżdzanych zakretach,słychac takie (puk,puk,puk,puk,puk) zarąbiście szybko,tak jakby półośka miała zaraz odlecieć,ale auto jako tako jedzie ,powiem tak ze ujawniło mi się to jak przejechał po koleinach dosyc szybko koło 100 km/h ,ktoś mi moze powiedziec co to może być ,jak to naprawić albo co wymienić,wiem ze nie jesteście cudotwórcami ,ani wizjonerami,ale może ktoś miał taki przypadek i wie z czym to się je
pozdrawiam
przeguby
poduszki pod silnikiem
czy nie spodzianka
|
|
|
|
|
Witek
Pomógł: 1 raz Wiek: 58 Dołączył: 04 Lis 2005 Posty: 28 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-04-2006, 00:35
|
|
|
Dziki a pzy ruszaniu z miejsca jak mocno skręcisz kierownicą w lewo lub prawo( tak jakbyś chciał zawracać ) i ruszasz z puszczonym sprzęgłem to grzechocze? Jeśli tak no to cóż zapewne któraś osłona gumowa przegubu albo Ci spadła albo sie rozdarła poszedł piach z wodą a może i sól w zimie i przegub do wymiany. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-04-2006, 06:38
|
|
|
autko Ci nie pływa troszeczkę jak jedziesz szybko? może jakoś dziwnie wybileś nieco gałki (końcówki drążów kierown.) albo może wahacze (tuleje, sworzeń to chyba nie to) |
|
|
muflonek
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 84 Skąd: Ciechanów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-04-2006, 09:06
|
|
|
dokrec szpilki w kolach dla pewnosci |
|
|
|
|
DzIki
|
Wysłany: 22-04-2006, 09:15
|
|
|
dzisiaj po przejechaniu około 1 km do sklepu i zpowrotem ,zaczeło telepać kierownicą tak ze ciężko utrzymać w pozycji na wprost,i tak sie już coś tłucze że nie idzie jeżdzić ,popołudniu zabiore sie za rozbieranie i popatrzę na to,i tu pytanie do was na co zwrócic większą uwagę ..... |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 22-04-2006, 11:32
|
|
|
masz padniety przegub a raczej jego koniec
co do osłony przegubu to wystarczy zdjąć koło i obejzec ją bo widac elegancko |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 22-04-2006, 15:15
|
|
|
być może przegub; przy okazji popatrz w jakim stanie masz końcówki drążków kierown. bo przez nie też możliwe luzy, a ponadto telepanie kierownicy z czasem może im pomóc się zużyć; bardzo dobre dziwne telepanie, którego (potwierdzone) często nie namierzą nawet na stacji diagnosycznej to... uszkodzona opona; jak wyskoczy ci na niej choćby mała bańka, uszkodzenie, zwł od strony wewnętrznej, tzn od auta , nie chodnika to tego tak nie widać, może nei być zauważalne wcale, a przy określ. warunkach, prędkość, nacisk, kształtowanie się opony będą się różne cuda działy; to tak przy okazji; choć tu to na 99% niestety nie to |
|
|
DzIki
|
Wysłany: 22-04-2006, 19:28
|
|
|
noi więc tak,okazało sie że do wymiany lewy drążek z gałką,prawy przegub zewnetrzny i zerwane 2 szpilki z lewego koła ,nie wiem jakim cudem sie to stało,nie wiem jak to wogóle możliwe żeby mi szpilki pozrywało,noi bez auta jestem do poniedziałku minimum . |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 22-04-2006, 20:28
|
|
|
na naszych pseudodrogach wszystko możliwe...od skrzywienia felgi i rozwalenia opony w bardzo nietypowym miejscu po kompletne dezelowanie zawieszenia |
|
|
keves
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 09 Kwi 2006 Posty: 104 Skąd: Gdynia/Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 23-04-2006, 09:45
|
|
|
DzIki napisał/a: | ,nie wiem jakim cudem sie to stało,nie wiem jak to wogóle możliwe żeby mi szpilki pozrywało | DzIki,czy felgi masz z rozstawem śrub 4x98,czy może jakieś dobierane?np.4x100.
[ Dodano: 23-04-2006, 11:02 ]
Z tego co wiem ,kupiłeś to autko jakiś miesiąc temu,więc myślę że ktoś sprzedał ci je "mocno poskładane"i teraz wychodzi szydło z worka.(chyba że przez ten czas doceniłeś temprę tak że teraz piszczy,) |
_________________ Gdynia-Miasto z Morza i Marzeń .Tempra 1,8ie SW +LPG http://www.skiforum.pl/ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|