|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nawiew wentyatora |
Autor |
Wiadomość |
bernard509
Wiek: 39 Dołączył: 27 Lut 2008 Posty: 81 Skąd: Dobrodzień
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 25-09-2010, 17:03 nawiew wentyatora
|
|
|
witam kolegów, mam pytanie co jest nie tak z nawiewem, że jak dam na zimny nawiew to wieje zimne powietrze ze środkowych i bocznych wywietrzników a na nogi leci ciepłe powietrze? |
|
|
|
|
Paweł Łukaczyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 91 Skąd: Kołobrzeg
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 25-09-2010, 19:54
|
|
|
bernard509, Albo sam komputer źle Ci steruje albo coś ci się obluzowało ze nie przełącza jak trzeba ale masz oryginalny nawiew czy przerabiany,elektroniczny? |
_________________ Tempra 1,6 +gaz Kołobrzeg.ZMARŁA ZOSTAŁA PODPALONA!!! |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 26-09-2010, 01:26
|
|
|
Paweł Łukaczyk, jaki komputer ?
bernard509, Ogólnie to jak weźmiesz na połowę to powinno wiać ciepłem na szyby a zimnem na bogi ( albo na odwrót )
Jeżeli dając na zimne wieje po połowie to winy szukał bym w regulacji linki. |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 26-09-2010, 02:35
|
|
|
Paweł Łukaczyk, A skąd wiesz, czy kolega ma AHS? Nie mogłem nic znaleźć na ten temat.
Jest jak Luczu, opisuje. Musisz zdjąć przedni panel i dostaniesz się do linek sterowania. Mało miejsca i ciemno, ale latarka da radę. Te linki po latach już się rozregulowują, ale jeżeli ustawisz raz a dobrze to będziesz miał wygodnie
Pisałeś wcześniej o tym, że mimo, że dajesz na zimne to leci Ci ciepłe. Naprawiłeś to? Jeżeli nie to możesz 2 rzeczy na raz, bo i tak te samo rzeczy musisz pozdejmować. Jeżeli już to ciepło w kabinie wyregulowałeś, a nie miałeś wcześniej problemów typu "ciepło w nogi w czoło mróz" to może coś poruszyłeś niechcący? Pozostaje jeszcze kwestia tego, że TT grzeją się dosyć mocno w okolicach lewarka biegów. Przez to może wydawać się, że jest cieplej niż powinno. |
|
|
Paweł Łukaczyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 91 Skąd: Kołobrzeg
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 26-09-2010, 12:00
|
|
|
Luczu, oj panel sterujący mi chodziło,potrafią się zwieszać,pisze tak bo sam tak raz miałem.Więc rozkręciłem panel i okazało się ze był jakiś nalot na stykach,trochę spirytusu czystego i preparatu do styków i jak złoto nowe działało ślicznie |
_________________ Tempra 1,6 +gaz Kołobrzeg.ZMARŁA ZOSTAŁA PODPALONA!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|