|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z przednia szyba (pasażer) |
Autor |
Wiadomość |
elvis-78
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 26-04-2006, 22:06 Problem z przednia szyba (pasażer)
|
|
|
elektryczne szyby.Kupiłem autko kiedys tam ,ale szyba z przodu od pasażera sie nie otwierała.Wymieniłem silnik cos mechanik -znajomy pogrzebał chodziła ale bardzo wolno no i wkońcu znów padła.Wymieniłem wtedy znowu silnik szyba czasami sie opusci , ale nie ma siły zeby iśc do góry słychać jak cyka , ale nic pozatym.Jak rozbierałem drzwi zobaczyłem ze jest też podłączony kabel od masy który omija wszystko i wchodzi gdzieś tam do skrzynki bezpieczników.Co może być problemem tego mechaniz czy cos innego.Moze ktoś miał podobny problem. |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-04-2006, 06:49
|
|
|
Przed sprawdzaniem elektryki. Sprawdziłbym, czy mechanizmy są sprawne - nie po zacierane.
Trochę WD-40 tu i tam. Być może wina, że nie chce się podnieść tkwi w tym, że szyba stawia zbyt duży opór |
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 27-04-2006, 09:00
|
|
|
sprawdz czy masz całe mocowanie szyby,
dodatkowo wd40 w prowadnice linki i prowadnice szyby |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
elvis-78
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 27-04-2006, 17:54
|
|
|
Prowadniece już były smarowane.rozmontowany został cały mechanizm przeczyszczony i nasmarowany.Bez szyby idzie cichutko z szyba opuszcza albo nie i całkowicie nie podnosi.....tak więc mechaniczne uszkodzenie moze nie choć.. |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 27-04-2006, 21:52
|
|
|
Problem może tkwić w prowadnicach szyby, spróbuj przesuwać szybę ręcznie (przy rozmontowanym boczku). Wymontuj elektrykę i popróbuj szybą góra dół, całkiem możliwe że same prowadnice ją blokują lub się krzywo ustawia podczas podnoszenia. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-04-2006, 07:10
|
|
|
Prowadnice na bank. Cos gdzies ociera. Szyba musi chodzic w miare "gladko". A ze cos gdzies tam cyka to mozliwe, ze przekazniki odlaczaja sie. Bo jest duze przeciazenie i odlaczaja prad. Sprawdz caly mechanizm prowadnic szyb. Zobacz jak sie szyba uklada jak idzie do gory. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 30-04-2006, 15:52
|
|
|
A może problemem jest to co u mnie - pęknięty ząbek zatrzasku do szyby .
u mnie jest tak że ledwo ledwo chodzi, i się blokuje, zdjąłem tapicere i zobaczyłem ze podnoszenie i opuszczanie wiąże się tym ze ten plastik co trzyma przekreca się w dół i do góry i przez to się blokuje i idzie krzywo szyba. niby nic ale qwa nigdzie dostac niemozna tego badziewia |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|