|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Neozdrada od nowego roku oddzielnie.... |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-11-2006, 22:10 Neozdrada od nowego roku oddzielnie....
|
|
|
Oficjalne pismo od TP do UKE po tym jak UKE nałożyłna na TP bardzo ciekawą sumkę kary... 100.000zł
http://www.uke.gov.pl/uke...out=3&page=text |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 30-11-2006, 01:15
|
|
|
ale skruszeli
tak szybciutko na te 100000zł odpowiedzieli pisemkiem. pewnie mają już dość tych wszystkich kar.
pozatym srepsa ma jeszcze pare latek jak i poczta na bycie monopolistą. już niedługo wszystkie ceny będą malutkie bo inaczej się nie utrzymaja na rynku. poczta ma czas do 2009 a tepsa chyba do 2010. |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 30-11-2006, 09:57
|
|
|
Musieli przejść, prawo Unijne zakazuje łączenia takich usług. UKE już wcześniej do nich wysyłała pisma, olali to na maxa i nawet nie dali odpowiedzi UKE to nalożyli na nich karę i zagrozili, że jeżeli nadal nie podejmą kroków to nałożą kolejne kary. No i TP w sumie jak widać bez skruchy odpowiedziała, że jednak rozdzieli te usługi i podała daty. Oczywiście dodała info w piśmie, że oni już to planowali i nie mieli na celu wstrzymywanie wdrożenia rozdzielenia. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-11-2006, 20:43
|
|
|
ciekawe tylko kto zapłaci za "utrzymanie łącza" dla rezygnujących z fona wtedy, jakie jaja ogólnie powymyślają; mnie interesuje tylko, by usługa była jak najtańsza, konkurencyjna i nie wiązała z nimi umową na dłużej, by jeśli znajdę taniej za miesiąc to idę tam gdzie taniej; jeśli dojdzie do takiego momentu to będzie OK; bez 'lojalek' i przekrętów |
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 01-12-2006, 00:12
|
|
|
może i mieszkam na zadupiu ale miałem takie cuś:
pewnego razu jakies 5-6lat temu tpsa oznajmiła że będzie kładła nowe linie u mnie w rejonie bo wcześniej były analogowe centrale a teraz beda cyfrowe. wszystko pięknie wszystko fajnie. wzielismy ten numer tylko dlatego bo będzie neostrada a wtedy był nam dośc botrzebny net bardziej jak łączenie modemowe a neti niet u nas.
po podłączeniu nowej linii nowy numer mamy itp itd wpadam do BOK i słyszę że my nie możemy miec neostrady bo mamy centrale cyfrowe (???) a możemy miec tylko na analogowej (???). ale wczesniej mowili ze na analogowej nie mozna miec a na cyfrowej tak.
mało tego
podczas kładzenia nowej lini telefonicznej niedość że rozpieprzyli nam mufe od prądziku na 1,2m (kabel telefon miał byc na 0,7-0,8m) , przerwali 3razy stary kabel telefoniczny , policzyli nas za naprawe starej lini na 370zł (co dopisali nam do rachunku w nastepnym miesiacu rozliczeniowym jako nasza szkode i wezwanie technika ale przezorny zawsze ubezpieczony bo stary jakos tak instynktownie poprosił na piśmie od fachofcóF-robotnikow na spisanie protokołu uszkodzenia lini telefonicznej i wogule tego co naknocili)
po tym jak rozebrali nam kostke przy zjezdzie do garazu zeby wprowadzic kabel do domu (miał iść pod chodnikiem metr wyzej i iść na ściane budynku a nie do garażu) to kazaliśmy im spieprzac i zostawic to co robia i zeby wpadli potwierdzic założenie kabla do gniazdka bo by jeszcze nam ściany kuli żeby utorowac se droge
dodam ze to była ekipa tpsa z 3city ^^
patrząc się na to iż teraz płace przymusowo 50zł miesięcznie tepsie za telefon z którego raz na 2-3tygodni zamawiam pizze (2sztuki) to za... jest ten telefon mi potrzebny ale ojciec się uparł i tyle a ja bym tam wstawi ł za miast tego bajzlu centrale na sim karty i podłączył normalny telefon i walną heye albo popa i miał to w czterech literach |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-12-2006, 09:06 Re: Neozdrada od nowego roku oddzielnie....
|
|
|
miszko napisał/a: | Oficjalne pismo od TP do UKE po tym jak UKE nałożyłna na TP bardzo ciekawą sumkę kary... 100.000zł |
Ciekawe, jak to wpłynie na wysokość abonamentów za Neo...
|
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
szezar
|
Wysłany: 01-12-2006, 10:36
|
|
|
100.000 to male piwo, a pozatym to nie jest kara za łączenie neo z tel. tylko za nieprzedstawianie ofert do UKE. Karą za łączenie ofert jest.......... http://www.uke.gov.pl/uke...out=3&page=text !!!!!!! |
|
|
|
|
sosen86
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 345 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-12-2006, 12:13
|
|
|
Ja trzymam telefonm tylko ze wzgledu na neostrade bo nie mieszkam w miescie i nie mam zadnych opcji ups czy co innego telefonu uzywam w miesiacu na jakies 5pln a abonament chyba cos kolo 50pln trzeba placic tylko za to ze jakis stary hebel czyt. telefon stacjonarny :-D stoi na pulce no chyba czas najwyzszy to zmienic i zrobic ten cholerny internet tanszy szybszy no i przedewszystkim nie zintegrowany z abonamentem za telefon |
_________________ FIAT TIPO 1.4 S 93r 78Km 120 000km
BMW E46 320D 98r 136Km 228 000km
VW CADDY 1.9D 96r 63Km ze 600 000km
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 01-12-2006, 12:36
|
|
|
szezar napisał/a: | 100.000 to male piwo |
Pomyliłem się i mi uciekly trzy zera, dokładnie nałożyli na nich 100 000 000zł kary.
Cytat: | Ciekawe, jak to wpłynie na wysokość abonamentów za Neo... |
Podobnież ma być wprowadzona opłata za utrzymanie linii, niby mniejsza niż abo, ale wiecie jak to jest. Myślę, że jak teraz oferują 1Mbit za 76zł to jak w 100zł się wszystko zamknie (abo za neo + opłata za utrzymanie linii) to będzie ok. Oczywiście im mniej tym lepiej, chociaż za utrzymanie kabelka i przyłącza z którego i tak tylko bedziemy korzystać net i by chcieli nawet te 24zł to i tak dużo. To za 24zł można ile wygadać na zwykłej komórce, jak teraz promocja goni promocje... |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 01-12-2006, 22:22
|
|
|
Karę nałożyli ale Tepsa od dawna się śmieje z kar bo do tej pory żadnej nie zapłaciła
Mogą na nią nałożyć i 100.000.000.000.000zł. i tak będą się z tego śmiali.
Chore prawo=chore Państwo |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
owoc102
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-05-2007, 15:03
|
|
|
Nie zapłacili i nie zapłacą,cały czas się odwołóją coraz to do wyższej instancji sądowej.Jak masz tyle kasy co tps to możesz najlepsze papugi wynająć i spać spokojnie.Jedyny pożytek z tego to internet bez telefonu a to już dużo. Moderowany: | mam wrażenie, że odgrzewasz stare niepotrzebne kotlety... nie o to tu chodzi |
|
_________________ tipo 1.4 Płońsk |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|