|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
słaby akumulator!! |
Autor |
Wiadomość |
dariusz050589
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-01-2009, 15:09 słaby akumulator!!
|
|
|
witam wszystkim , mam pewien problem mianowicie niekiedy autko porostu spada z obrotów i gasnie , gdy byłem u mechanika powiedzaił że moze to byc akumulator poniewaz jest bardzo słąby - czy moze to byc prawda??? i jeszcze jedno powiedzaił ze tipo jest tak przystosowana ze alternator nie daje sobie rady z dodatkowym sprzetem alektronicznym i dlatego niekiedy gasnie - czy to równiez prawda??? |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-01-2009, 16:54
|
|
|
dariusz050589 napisał/a: | i jeszcze jedno powiedzaił ze tipo jest tak przystosowana ze alternator nie daje sobie rady z dodatkowym sprzetem alektronicznym i dlatego niekiedy gasnie - czy to również prawda??? | to ci bzdury na opowiadał w tipo 1.4-1.6 bo tych najwięcej miałeś standardowe alternatory o prądzie szczytowym 55A czyli tak jak w większości aut z tym litrażem, spokojnie wystarcza żeby obsłużyć radyjko, el. szybki, centralny, szyber, o ile w kółko nie bawimy wyżej wymienionym rzeczami, tylko używamy normalnie to nie ma problemu. dariusz050589 napisał/a: | akumulator ponieważ jest bardzo słąby | no to sprawdź, wykonuje się test pod obciążeniem, oraz ładuje małym prądem. Jeśli wypadnie negatywnie to pozostaje ci zakup nowego. Takie przyjemności to punkcie handlującym akumulatorami, mówię o teście. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
dariusz050589
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-01-2009, 22:15
|
|
|
dzieki bardzo troche mnie to uspokoiło bo chciłem troche rozbudowac elektronike , a aukumulator bede musiał kupic nowy pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|