|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Komputer tempra |
Autor |
Wiadomość |
wedrzynalf [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2005, 20:20 Komputer tempra
|
|
|
Witam!!!
Mam taki problem w mojej temprze. Mechanik mi powiedzial ze padl mi komputer. Na gaze od razu jest na max obrotach, a na paliwie sie dusi i nie moze wejsc na obroty. W tej chwili mam ustawiony recznie gaznik i odlaczony komputer, ale chce to naprawic. Gdzie moge kupic jakos tanioo komputer do trempry ??? |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-04-2005, 20:28
|
|
|
Piszesz o kompie i o gaźniku. A jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Masz pewnie na myśli modół wtrysku. Ciężko go uwalić ale się zdaża. Pewnie padło sterowanie silnikiem krokowym. Podaj typ silnika i nr. kompa to coś pomyślimy. Ja dysponuje do 1.4 i 1.6 - MonoJetronica. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-04-2005, 23:07
|
|
|
Arek Wedrzunalfowi chodzi pewnie o digiplexa bo albo gaznik albo wtrysk.
Uzywany Digiplex kosztuje od 300zl wzwyz.
Nowego nie proponuje bo moze sie okazac ze jest wart wiecej niz cale auto |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-04-2005, 16:48
|
|
|
Raczej chodzi o komputer wtrysku, jak sam napisał ma odłączony komp, a z odłączonym digiplexem raczej jechać się nie da. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-04-2005, 21:27
|
|
|
Standatr w sterownikach fiata pali się tranzystor sterujący silnikiem krokowym i lipa.
PS.(Tak między nami jest to do zrobienia niskim kosztem.) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|