|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pomóżcie mi bo mnie szlag z Tipem trafi!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-01-2007, 22:04 Pomóżcie mi bo mnie szlag z Tipem trafi!!!!!
|
|
|
Rodziców Tipek zaczął kiepsko odpalać nawet na paliwie.
Po rozgrzaniu było ok ale na zimnym ledwo dychwił.
Wieczorem chcąc sprawdzić czy przewody są ok upewniłem się, że nie są bo skakały po trzech kablach iskry.
Zakupiłem więc nowe przewody Sentecha, zwalając całą winę na poprzednie kable Janmora (ośmiomiesięczne)
Dzisiaj założyłem nowe i co się okazało ............ kur........a mać jest to samo!!!!
Iskry skaczą wesoło po fajkach i po kablu idącym od kopułki do cewki.
Ręce mi opadają i nie wiem co robić!!!!!! |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 20-01-2007, 00:55
|
|
|
A to były takie pierwsze lepsze kable?
Może jakieś trefne te kable, albo nie do Tipo.
Na cewkę raczej bym nie zwalał winy. A świece, w jakim stanie masz? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
POPEY
Wiek: 50 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 33 Skąd: busko zdroj
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 20-01-2007, 08:24
|
|
|
Ja bym stawial na swiece maja przebicia i iskierki zasowaja po przewodach wykrec i zobacz czy maja iskierki tam gdzie trzeba |
_________________ tipo popeya 2.0 16v stare dobre sedici |
|
|
|
|
striff
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 20-01-2007, 11:55
|
|
|
zgadza się .. na 99% swiece ... wyczyść jeszcze styki w kopułce i palec.. powinno pomóc |
_________________ Tipo 1.4i DGT KONI / H&R |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 20-01-2007, 12:08
|
|
|
Spróbuje jeszcze ze świecami.
Chociaż wizualnie nie są zasyfiałe.
Powiedzcie mi jeszcze jedno, jeśli zamieniłbym kabel z kopułki przez pomyłkę nie do tej świecy, to oczywiście auto by nie odpaliło?
Bo nie wiem czy z jednym kablem się nie "ślizgnąłem" ale auto odpaliło więc niemożliwe.
Druga sprawa to czemu mając oryginalne kopułki te kable nie idą tak jak jest oznaczenie na kopułce i bloku silnika??
Ani w mojej Temprze ani w Tipo kable nie idą zgodnie z oznaczeniami
Jak kiedyś w Temprze chciałem być mądrzejszy i pozamieniałem zgodnie z oznaczeniami to nawet nie zaburzyła. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-01-2007, 03:24
|
|
|
jak pozamieniasz kable, znaczy zła kolejność zapłonu to po prostuniewszystie gary dostaną zapłon wtedy kiedy trzeba... w zależności od stopnia pomylenia może auto zaskoczyć ale i tak zdechnie a nie idąć przy tym na wszystke cyl. będzie trzepało gorzej niż traktor...
ja na bloku nie mam oznaczeń,liczę sobie sam a na orginalnej kopułce - nie pamiętam czy są...na zamienniku u znajomego były ale... źle; w sumie jak by nie poznaczyli to byle zachować kolejność zapłonu właściwą...a która świeca która i jaka kolejność(1-3-4-2) i jak to jest na kopułce - to było ostatnio na forum; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|