Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Licznik Analogowy POMOCY!!!
Autor Wiadomość
moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 27-02-2007, 16:12   Licznik Analogowy POMOCY!!!

Witajcie. Z faktu iż od 3 lat jeżdże bez prędkościomierza to zaczyna mnie to już w temprze denerowac. Wszystko zaczeło się oczywiście od tego że padł prędkościomierz a raczej linka do niego. Prosta sprawa, wymiana na nową i gra gitara. Nic bardziej mylnego, mechanicz założył linke która wytrzymała nawet nie 1km !!!!!!!!!!!!!!!! :evil: . No nic sprawa została odłożona do działu mniej ważnych rzeczy i 6miesięcy temu założyliśmy nową linke (sam wkład). Wszystko działa jedziemy jedyne co jest to stukanie w liczniku, myślałem że przejdzie albo poprostu licznik już padł , i pech chciał że po 15km padła linka. Barcki i ja nie byliśmy mocno zadowoleni. Sprawa przeciągneła się do stycznia bierzacego roku kiedy to zakupiłem na allegro nowy licznik (z niepopalonymi gniazdami na żaróweczki :D ). Licznik właściwy bo od 1,6 gaźnik zeby nie mieszac z wtryskowymi lineczka w sobote została założona świerzo razem z nowym pancerzem 9nie polecam nikomu wymiany bo jest koszmarna) i jechaliśmy zadowoleni że wkońcu widzimy prędkość na liczniku (było 150km/h ) i po przejechaniu 48km padła linka. objawy były te same , coś w liczniku cykało tak jakby linka się blokowała. samochód z którego zosytał zdjęty licznik nic sie nie działo wszystko było ok cisza i tyle w liczniku. a u mnie za to cykanie :evil: .

Co to qwa może być od czego?? czyżby ślimak w skrzyni padnięty był??? czy coś innego?? czy może i ten licznik padł??

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 28-02-2007, 13:33   

Warto przed założeniem nasmarować wewnątrz linkę gęstym olejem.
Po drugie, a nigdzie Ci się nie zacina? Cykanie może oznaczać, że linka gdzieś ociera np. o wewnętrzną obudowę. Dobrze ją poprowadziłeś?

A linka teraz ta nowa padla, to znaczy przetarla się czy pękła? A końcówki (końcówki linki są takie kwadratowe) są dobre?

gulczas 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 04-03-2007, 11:46   

Cześć słuchaj miałem podobny problem z tym, że narazie zdażył sie raz.
Nie będe jeszcze raz tutaj opisywał co było nie tak także zapodaje ci linka i zobacz mój post:
Kod:
http://forum.tempra.org/topics46/predkosciomierz-nie-dziala-vt6863.htm#67494

Jakbyś jeszcze miał jakieś pytanka to wal na PW.

assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu