Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PROBLEM Z ECONOMY!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
kamilsitek1983 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 09-03-2006, 00:52   PROBLEM Z ECONOMY!!!!!!!!!

TIPO 1.4ie
witam,mam pytanko!!!Mój economy na wolnych obrotach (na ciepłym silniku jest 2 kreski po za połowa,lekko nacisne na pedał gazu e kconomy spada a pózniej,,,,,wiadomo dam buta to działa normalnie>zegar sie zamyka,niewiem dlaczego tak jest(silnik po remoncie ma 10.000tys km.) chodzi jak igła)),stary tez ma takie tipo i ekonomy jest na cwiartce(przed połowa)!!!

Krzychu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 09-03-2006, 07:36   

Sprawdz rurki od podciśnienia, może są juz popekane.

Fiat Tipo 1.4 ie+LPG '89
Renault Megane 1.9 dTi '98
     Moneta

kamilsitek1983 

Wysłany: 09-03-2006, 14:21   

Patrzyłem na rurki niby wszystko w pożadku,wygladaja jak nowe!!!!niedawno kupiłem to Tipo i chyba ktos wymieniał,bo z reguły na pewno było by widac jakies pekniecia!!!!!

tnnn 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 09-03-2006, 17:41   

A na ilu trzyma przy wolnych obrotach?

dziura.arek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 09-03-2006, 18:52   

to sobie wyreguluj (skalibruj) czujnik podciśnienia. jest tam taka śrubka
     assistance   Moneta

kamilsitek1983 

Wysłany: 10-03-2006, 14:17   

wolne obroty mam 1000 troszke za wysokie!!!!Był wymieniony jednopunkt,poprzedni własciciel go wymieniał i mysle ze jest zle wyregulowany!!!
Do dziura.arek>gdzie jest ten czujnik podcisnienia,bo pewnie masz racje ten czujnik jest zle wyregulowany!!!!

tnnn 

Wysłany: 10-03-2006, 20:24   

To mimo wszystko moze jednak poderguluj zanim czujnik zaczniesz przestawiac, bo mnie wlasnie regulacja spuscila na 'dwie podzialki pod polowa'. ;)

jabko 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 10-03-2006, 20:36   

U mnie świeci cały czas economy. nigdy nie gaśnie i nigdy nie zapala się power.
Moze też pomoże regulacja.
     Moneta

Chiquita 

Wysłany: 10-03-2006, 20:38   

U mnie przy przekroczeniu 2500obr/min zapala się "power" i w skrajnych przypadkach(pedał w podłodze)

assistance

dziura.arek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 10-03-2006, 21:58   

Poczytajcie ten post tam jest fotka z czujnikiem.

http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=3729
     assistance   Moneta

kamilsitek1983 

Wysłany: 11-03-2006, 00:29   

do tnnn,od czego zaczac regulowac?????O jednopunkcie niemam zabardzo pojecia ale mysle ze sobie poradze!!!dzieki za wskazówki!!!!napisz jeszcze co regulowac!i mniej-wiecej gdzie!!!sprawdzałem dzisiaj węzyki od podcisnienia jeszcze raz i sa ok!!!na benzynie i gazie economy jest 3 kreski poza połowa!Lekko dodam gazu i spada przed połowe,dam buta jest na czerwonym!!!

[ Dodano: 11-03-2006, 18:01 ]
DRODZY KLUBOWICZE!!!# razy dzisiaj podchodziłem do tego i w koncy znalazłem!!!!Rurki od podcisnienia sa ok,doszukałem sie dziureczki w trojaku koło digiplexa(taki plastikowy do którego podłaczony jest zegar economy!Zyc mi ta usterka nie dawała,na szczescie juz po zabiegu!DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC,kolejna rzecz której nauczyłem sie od kolegów z forum!!!!!JESZCZE RAZ DZIEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!STAWIAM FLACHE!ZAPRASZAM WSZYSTKICH T/T w biesczady!!!!!

[ Dodano: 11-03-2006, 18:14 ]
to jest ten zonk

[ Dodano: 15-03-2006, 23:43 ]
Do dziura.Arek>>>>u mnie niema żadnej srubki do regulacji w tym czujniku podcisnienia(ten co na twojej fotce)wyciagałem go i nic niema,ida do niego tylko kostka z dwoma kablami!!!!(economy mam teraz na połowie!!!!

[ Dodano: 15-03-2006, 23:46 ]
Do dziura.Arek>>>>u mnie niema żadnej srubki do regulacji w tym czujniku podcisnienia(ten co na twojej fotce)wyciagałem go i nic niema,ida do niego tylko kostka z dwoma kablami!!(economy mam teraz na połowie!!

tnnn 

Wysłany: 20-03-2006, 12:55   

Czyli juz nie musze sie produkowac? ;)

Dzisiaj przygladalem sie dokladniej ekonometrowi i stwierdzilem calkiem zauwazalna reakcje na wlaczenie/wylaczenie swiatel... :]

kamilsitek1983 

Wysłany: 20-03-2006, 18:33   

zgadza sie! alternator po właczeniu swiateł jest bardziej obciązony,maleja obroty silnika minimalnie!!!!!!!!!1

bidonzlfc 
witamy nowego

Wysłany: 14-04-2006, 20:34   

a powi mi ktoś co to za beczułka na wezykach podciąnienia tuz przed digipleksem?? z góry dzięki

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-04-2006, 14:11   

ta beczułka o ile wiem ma totalny przelot w obie strony, możesz podmuchać :D zdaje się , że po części robi za filtr, choć nie pamiętam czy ma tam jakąś siateczkę or sth a z drugiej może tłumić jakieś drgania podciśnienia chyba które to podciśnienie zaraz za nią ma mierzyć czujnik w digiplexie... ot taka beczułka sobie... bez piwa..... pusta....
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu