|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[ubezpieczenie] pzu |
Autor |
Wiadomość |
mattipo
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Sty 2009 Posty: 237 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 22-05-2009, 16:28 [ubezpieczenie] pzu
|
|
|
witam mam taki problem. Około miesiac temu otrzymałem pismo od PZU, iz mam zapłacic skałdke. Lecz problem jest taki , ze ani ja ani poprzedni wlasciel nie ubezpieczał tam auta
. w skrocie wygląda to tak ;p: pierwszy własciel ubezpieczył tipo w PZU sprzedał i nie poinformował o tym 2 własciela kupilem ja i oczywiscie nie wiedziałem. Pisze do nich pismo jak to wygalda a oni dalej kaza mi zapłacic 1 rate w wysokosci 1500zł ; o jest na to jakis sposob?? ze 1 wąłsciel zrobil kazdego w ch**ja ? |
_________________ było : tipo 1.4 AGT srebrna strzała
Jest: Marea 1.9 TD 100km krwawa Mery
|
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-05-2009, 16:32
|
|
|
zagadaj do Świstaka on bodajże w PZU robi to ci może coś poradzi. |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 22-05-2009, 19:12
|
|
|
mattipo, generalnie jest tak że po kupnie auta musisz się zgłosić do ubezpieczyciela i wypowiedzieć umowę żeby nie kożystać z tego ubezpieczenia, jeśli nie minęło jeszcze 30 dni od daty kupna auta to zgłoś się do najbliższego inspektoratu i złóż pisemne wypowiedzenie
ogólnie to nie kumam jak poprzedni właściciel mógł nie wiedzieć że auto ma polise w pzu, po pierwsze skoro pismo trafiło do Ciebie to w pzu musieli mieć Twoje dane a żeby mieli Twoje dane to musi poprzedni właściel im dostarczyć te dane w postaci umowy k/s sporządzonej z Tobą, innej możliwości nie ma. po sprzedaniu auta i wyrejestrowaniu go w wydziale komunikacji trzeba powiadomić ubezpieczyciela o zbyciu bo wk tego nie robi. Poprzedni właściciel pograł lekko w ch... moim zdaniem. jeśli jednak wiedział o tej polisie i ją wypoeiwdział a Tobie naściemniał że nie było ubezpieczenia tam a kupiłeś auto np 31 dni temu to niestety będzie trzeba zrobić rekalkulację i będziesz musiał to opłacic...
oczywiście o ile dobrze wszystko zrozumiałem...
** Dodano: 23-05-2009, 14:02 **
P.S. mattipo, jeśli chcesz to prześlij mi na PW numer rej swojego tipka i Twoje nazwisko, a w pon jak będę w pracy to sprawdze jak to wygląda i napisze Ci wieczorem, bo wcale nie musi być tak jak mówię, może to być jakiś błąd systemowy albo zbiego okoliczności, ale jak będę miał nr blachy i Twoje nazwisko to sprawdze to sobie na spokojnie. Szkoda tylko że dopiero teraz zainteresowałeś się tym pismem które dostałeś miesiąc temu.
pozrawiam i życzę miłego weekendu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|