TEMPRA polansky'ego.... obecnie Kajlona >> Nowe bajery |
Autor |
Wiadomość |
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-05-2007, 18:56 TEMPRA polansky'ego.... obecnie Kajlona >> Nowe bajery
|
|
|
Ponieważ już od dawna jest wiosna a mnie dopiero teraz udało się umyć autko i dopaść cyfrówkę, dlatego wreszcie chciałem pochwalić się swoim autkiem zakupionym we wrześniu 2006r.
Jest to Tempra 1.6 na gaźniczku z LPG, czyli teoretycznie 86 KM aktualnie na liczniku ma 219tys. rocznik 94
z wyposażenia posiadał tylko analogowe zegary, centralny zamek i el. szyby.
Na razie dołożyłem tylko takie duperele jak oświetlenie schowka, kratka na tunelu, zmieniłem jakieś dziadowskie głośniczki przednie firmy bez nazwy, na głośniczki firmy Alpine ponieważ z tyłu również są Alpine , więc żeby było wszystko to samo. A gra to na radyjku JVC KD-S721R, nie jest to jakiś porządny sprzęt, ale na lepszy mnie nie stać, poza tym nie jestem jakimś strasznym melomanem i mnie to spokojnie wystarcza.
Planuję jeszcze założyć el. lusterko prawe, ale na razie są to tylko plany (lusterko jest, joystik jest, ale wiązki brak )
Autko jak widać jest standardowe i takie mi się podoba. Oczywiście mam parę marzeń z nim związanych, ale jak na dzisiejsze warunki mnie na nie, nie stać |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 01-05-2007, 19:17
|
|
|
ładne i zadbane ...w temprach podoba mi się nawiew tylnych siedzeń ..
p.s dorzuć jakieś fele i będzie miodzio |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-05-2007, 19:20
|
|
|
avenger85 napisał/a: | dorzuć jakieś fele i będzie miodzio |
tu się zgodze. widzialem ją na żywo i ładna jest. a co do felg...szukajcie a znajdziecie. ja nie mogę znaleść |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 01-05-2007, 19:22
|
|
|
widać że dbasz o nią,jak mi się uda fotki zrobić też sie pochwale ,szanuje ludzi którzy szanują swoje auta |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 01-05-2007, 19:51
|
|
|
Cieszę się, że się podoba
Dbam, bo naprawdę jest o co dbać (poprzedni właściciel też dbał), bo szukając Tempry wszystkie jakie oglądałem były w, że tak powiem stanie lekkiego rozkładu
Nawiew dokupiłem, bo miałem tam taką lipną zaślepkę, w której były połamane wszystkie zaczepy i podskakiwała na każdej dziurze. A co do felg to jest to właśnie jedno z moich marzeń, ale na razie mnie nie stać, a jak widzę jak kolega konikks, się męczy z szukaniem to tym bardziej, zwłaszcza, że mnie sie podobają może ze 2 modele felg na których Tempra wygląda naprawdę ślicznie, dlatego póki co fabryczne fele odmalowane felgmalem muszą wystarczyć
A jak już zacząłem o marzeniach to uchylę rąbka tajemnicy co mi się podoba i na co choruję Ale to może za parę lat |
|
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 01-05-2007, 20:02
|
|
|
Ładna, zadbana - podoba mi się |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 01-05-2007, 20:58
|
|
|
polansky, to akurat wersja od Abartha, czasami można spotkać Tempry z tym pakietem. Choć żadko, ale można. W Łodzi - kurka jak on miał na imię - nasz klubowicz ma taką (lub miał) - białą. Piszę, że miał bo daaawno go nie widziałem, ale na III zlocie był nią. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 01-05-2007, 21:07
|
|
|
Tak wiem, że to wersja od Abartha, widziałem zdjęcia tej białej temperki bodajże na głównej stronie.
Właśnie taka mi się marzy, ale raz że ciężko będzie dostać taki pakiet a dwa, że pewnie kupę kasy będzie kosztować jak już się gdzieś trafi, a jeszcze razem z felgami to chyba przekroczy wartość auta więc zacznę chyba zbierać od dziś |
|
|
|
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
|
Wysłany: 01-05-2007, 21:10
|
|
|
No polansky co tu dużo sie rozpisywac , o autko dbasz i je fajne masz a co do felg to sie nieprzejmuj ja mam jeszcze gorsze stalówki zardzewiałe na zimówkach i musze jeżdzic bo narazie są ważniejsze wydatki z nim związane A jakbyś zapodał te wszystkie gadżety abarth-a to byś miał cud miód pzdr i powodzenia w poszukiwaniu |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 01-05-2007, 21:18
|
|
|
Tylko musiałbym chyba silnik zmienić, bo kto to widział Abartha z 1.6 pod maską No chyba, że jakieś uno albo punto
Najpierw muszę znaleźć sponsora, bo póki co to u mnie też się nie przelewa z kasą |
|
|
|
|
|
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
|
Wysłany: 01-05-2007, 21:22
|
|
|
polansky napisał/a: | bo kto to widział Abartha z 1.6 pod maską |
Czekaj czekaj chyba forumowicz adams ma 1.6 i w swoim tipo gadżety od abarth-a Tak mi sie wydaje |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 01-05-2007, 21:31
|
|
|
No to może zostawię 1.6 Zresztą będę się zastanawiał jak już będę miał Abartha, a to pewnie będzie dopiero za parę latek, więc nie mam się co martwić na zapas
Mnie się podoba taka jaka jest (bo lepszej nie mam) i jest super |
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 01-05-2007, 23:16
|
|
|
nio ładnie, widać, że zadbane, chyba, że tylko ściema i fotka zaraz po myjni
żartuję, zadbane, ładnie... |
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-05-2007, 05:23
|
|
|
fele : Borbet wzór A z logiem Abarth... da się takie dostać ale wszystkie są w opłakanym stanie a na kwadratach nie da się jeździć... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Rysiek_Kraków
Wiek: 54 Dołączył: 07 Wrz 2006 Posty: 47 Skąd: Kraków Podgórze
|
Wysłany: 02-05-2007, 16:33
|
|
|
No polansky wreszcie ujawniłeś swoje bolida Powiem ładne autko. Podoba mi się . Zadbana temperka. Super. Tak a'propo zdjęcia robiłeś przypadkiem na parkingu przed wejściem do Parku Jerzmanowskich w Prokocimiu ?????! Dobrze Cię zlokalizowałem? |
_________________ Rysiek - Tipo 1.4 gaźnik LPG 1995r.
NIESTETY BYŁO !!!!!!!!
Jest Alfa Romeo 1.4 TS ! 1998 |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 02-05-2007, 16:39
|
|
|
Rysiek_Kraków napisał/a: | No polansky wreszcie ujawniłeś swoje bolida Powiem ładne autko. Podoba mi się . Zadbana temperka. Super. Tak a'propo zdjęcia robiłeś przypadkiem na parkingu przed wejściem do Parku Jerzmanowskich w Prokocimiu ?????! Dobrze Cię zlokalizowałem? |
No no, dokładnie przed wejściem do nowego parku w Prokocimu, bo park Jerzmanowskich to chyba nazwa tego starego
A ja ostatnio, badałem okolice jednej ze szkół, ale niebieskiego Tipka nie widziałem, to musi być ta druga szkoła |
|
|
|
|
|
Rysiek_Kraków
|
Wysłany: 02-05-2007, 16:44
|
|
|
Czyli trafiłem zlokalizacją ??! Przejeżdżałem tędy dzisiaj jak jechałem z pracy ale Cię nie widziałem. Namierze Cie |
NIESTETY BYŁO !!!!!!!!
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 02-05-2007, 16:49
|
|
|
Zobaczymy kto kogo pierwszy namierzy
Zdjęcia robiłem wczoraj na tym parkingu więc dziś mnie tam już nie było A mieszkam w okolicy, dokładnie obok Lewiatana jeśli to Ci coś mówi |
|
|
|
|
|
Rysiek_Kraków
|
Wysłany: 02-05-2007, 16:53
|
|
|
Tak tak ale Lewiatan jest przy Bieżanowskiej ( Nad Potokiem) i Lewiatan jest przy Teligi.O który chodzi? |
NIESTETY BYŁO !!!!!!!!
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 02-05-2007, 16:57
|
|
|
Hehe, nie zdradzę
To będzie tak jak z tymi dwiema szkołami na Kozłówku Muszą być równe szanse |
|
|
|
|
|
Rysiek_Kraków
|
Wysłany: 02-05-2007, 17:00
|
|
|
No to zaczynamy polowanie ! |
NIESTETY BYŁO !!!!!!!!
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 21-07-2007, 19:54
|
|
|
Dziś po pracowitym dniu moja Temperówka z wyposażenia zyskała, tylną lampkę oświetlenia wnętrza (co prawda zapala się po otwarciu przednich drzwi, ale nie miałem wyłączników w tylnych drzwiach więc jest jak jest )
I oprócz tego mam już roletę na tylniej szybie
Także teraz z bajerów, które jeszcze chciałem mieć, pozostaje lusterko, które dalej leży w pudełku |
|
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 21-07-2007, 20:13
|
|
|
polansky napisał/a: | Dziś po pracowitym dniu moja Temperówka z wyposażenia zyskała, tylną lampkę oświetlenia wnętrza |
Dawaj fotki jeśli to możliwe + krótki opis montażu.
Sam się do tego przymierzam... |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 04-08-2007, 12:37
|
|
|
Przepraszam że dopiero teraz zamieszczam opis, ale niestety fotek nie udało mi się zrobić, a teraz nie mam niestety możliwości ich zrobienia więc tylko po krótce opiszę jak zamontowałem lampkę:
Najpierw wziąłem metra i "w miarę" dokładnie pomierzyłem sobie miejsce gdzie zamocować lampkę. Wyszło coś mniej więcej 11,5cm od tego środkowego korka podtrzymującego podsufitkę z tyłu. Później przyłożyłem obudowę lampki i odrysowałem ołówkiem otwór z tolerancją na wypusty w tej obudowie (najważniejsze żeby tam gdzie są zaczepy było w miarę dokładnie i żeby wyciąć tak że po włożeniu lampki, obudowa przysłoni otwór)
No więc jak już to pomierzyłem wziąłem nóż do tapet i do roboty
Następnie dopasowywałem lampkę tak żeby weszła.
Jak już ta sprawa została zrobiona, trzeba było przepuścić kable do przedniej lampki (bo nie mam wyłączników w tylnych drzwiach, więc lampka tylna działa tylko z przednią) i tu było trochę zabawy, bo ciągle mi się gdzieś zawijały w podsufitce, ale po godzinie walk się udało Dwa kolory kabli są takie same jak w przedniej lampce, a trzeci jest od drugiej żarówki więc podłączenie nie stanowi żadnego problemu, po prostu wciąłem się w odpowiednie kable od przedniej lampki.
Aha jeszcze wsadziłem pod tapicerkę kawałek gąbki z wyciętym otworem na lampkę, żeby trochę odsunąć podsufitkę od dachu, żeby lepiej trzymała lampkę i krawędzie podsufitki( tam gdzie przychodzą zaczepy od obudowy lampki) obłożyłem takim plastikowym peszlem, żeby nie wyrywało tapicerki i lampka miała się na czym trzymać
Nie wiem czy w miarę sensownie to opisałem, ale najwyżej pytajcie o szczegóły, bo to co mnie może wydawać się mało istotne i pominąłem w rzeczywistości może mieć duże znaczenie
** Dodano: 24-10-2007, 10:44 **
Dorzucam parę aktualnych fotek, które obiecywałem już dawno temu (fotki lampki i rolety), ale dopiero teraz udało mi się je zrobić.
Temperka już przygotowana do zimy
Stan licznika ok. 224500km |
|
|
|
|
|
matizz86
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 19-11-2007, 11:51
|
|
|
sliczny fiacik co tu duzo gadac naprawde zadbane i utrzymane w ladnym stylu. czekam na ladna pogode i wciemne swoja tempre.pozdrawiam i gratuluje |
_________________ tempra 1.9 s.w td intecooler
///// ti amo Fiat
I T A L Y D E S I G N |
|
|
|
|
|