|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Radio CD Audio Tekst |
Autor |
Wiadomość |
gary
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 10-04-2005, 16:54 Radio CD Audio Tekst
|
|
|
Witam...
Mam pytanie zwiazane z Radiem Kenwooda chodzi o to ze ... nagram sobie CD Audio to chcialbym zeby mi sie tytuly kawalkow pokazywaly ka to zrobic wogole ? jak nagrac taka plytke wiek tos moze zeby w radiu tytuly sie pokazywaly a nie TRACK: 11 czy 9 ... zastanawia mie to jak to zrobic i czy da sie tak zrobic |
_________________ Fiat Tempra 1.6ie Wtrysk(1-punkt) + gaz (Z Kompem) Produkcja 1994rok.
Auto Na Ktore Trzeba Miec Pieniadze ... Na Naprawe |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 10-04-2005, 17:40
|
|
|
W nero jest taka opcja jak CD-tekst i tam się zaznacza. |
|
|
|
|
gary
|
Wysłany: 10-04-2005, 23:02
|
|
|
Hmm... .dziura.arek o to Ci chodzi ?
Hmm... [Zapisz CD Text na CD] mam dwa pola a ja chce zeby mi tytuly piosenek z CD poklazywalo jaki kawalek w danym momencie leci ! ... rozwin jeszcze raz swoja wypowiedz czy o to chodzi |
_________________ Fiat Tempra 1.6ie Wtrysk(1-punkt) + gaz (Z Kompem) Produkcja 1994rok.
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 10-04-2005, 23:33
|
|
|
To wiec tak, to pierwsze pole to wpisujesz tam tytul plyty, czyli mozesz sobie ja jakos nazwac np. " Moje ulubione kawałki", autor mozesz pozostawic puste.
Po przeciagnieciu utworkow z dysku i gdy doda je do kompilacji to dopiero te nazwy beda nazwami utowrkow, czyli tak jak na obrazku |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 11-04-2005, 21:11
|
|
|
Dokładnie tak jak miszko napisał. |
|
|
|
|
gary
|
Wysłany: 11-04-2005, 22:07
|
|
|
hmm... ale czy moje radio ma taka usluge ze pokazuje taki text jak myslicie ? Kenwood KDC-308AY ... jak to sprawdzic ? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-04-2005, 22:31
|
|
|
w telegraficznym skrócie - dot. nero:
-wszelkie opcje w stylu 'zapisz CDtekst na CD' muszą być zaznaczone, aktywne;
-płytkę nagrywaj w trybie Disc-At-Once lub lepiej DAO/96 jeśli nagrywarka je obsługuje;
często tylko w tych trybach nagrywarka wypali specjalne sektory przeznaczone na płytce CD na CD-text
-oczywiście (logiczne?! chyba. nie?) musisz wprowadzić sobie te tytułe w nero;
mając list ścieżek do nagrania (tracków) w każdym wprowadź ręcznie tytuł i autora;
nie używaj oplskich znaków, staraj się o jak najkrótsze wpisy, bez specjalnych znaków...
-nagrywarka musi obsługiwać zapis CD-text'u.
Dbając o w/w - w normalnym nero 6.xxx, z normalną nie archaiczną nagrywarką, wybierając zapis audio-cd, po wprowadzeniu ścieżek, wprowadzamy ich tytuły, wybieramy DAO lub DAO/96, zapis CD-text'u i powinno fungować...
zalecam też, jeśli chodzi o audio, zwłaszcza dla wysłużnych już odtwarzaczy, nagrywać płytki jak najwolniej... nie zaszkodzi poczekać te kilka-naście minut więcej, a nagrać na prędkości 4x czy powiedzmy 8x (ja wolałbym 4x lub nawet wolniej , ale nowe nagrywarki już ledwo kiedy na 4x pozwolą jako najniższą). Tak CD jest wypalona powiedzmy czasem 'dokładniej', więc nawet wyjechany już laser łatwiej ją odczyta.
a.... a może w odtwarzaczu samym masz opcję od wł/wył wyświetlania CDtext'u :-D ?
[ Dodano: Pon 11 Kwi, 2005 22:37 ]
w sumie wczytaj si w manual od radia znaczy instrukcję i obadaj sam też je dokładniej...
nie chcę Cię martwić, ale przeglądając pobieżnie opisy, trawi ono nagrywane CD czy CD-RW, ma ponadto RDS/EON więc informace stacji radiowych wyświetla, ale nigdzie nic nie pisze o CD-text..... głupota, skoro ma już alfanumeryczny wyświetlacz i wyświetla teksty i ma czytnik nawet CDRW, ale chyba jednak głupota - czyli brak obsługi CD-text'u.....
wciśnij radio jakiemuś łosiowi i szukaj innego audio :-D
choć może ma jednak CD-text, ale nigdzie tego nie wyszczególniono (ale jednak zazw się zawsze tym chwalą.... chyba tu lipa)
[ Dodano: Pon 11 Kwi, 2005 22:40 ]
jeszcze jeden dopisek
najprostsza możliwość - weź taką 'dobrze' nagraną CD i puść np na wieży czytającej CDtekst u kogoś, albo tłoczoną orginalną (czasem ludzie kuują orginalne płyty ) na której będzie CD tekst (do sprawdzenia jak wyżej - np na wieży) i taką wciśnij do kenwood'a - zobaczysz czy wyświetli tytuły...
a zawsze możesz na każdej lytce druknąć sobie tytuły na opakowaniu/pudełku :-)
nawet na radio nakleić taką kartkę :-) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|