|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Lybra SW 2400JTD 150CV CF3 "SS.INTENSA" |
Autor |
Wiadomość |
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 01-09-2009, 10:23 Lybra SW 2400JTD 150CV CF3 "SS.INTENSA"
|
|
|
Po dłuższej przerwie zamieszczam fotki nowej Włoszki.
Wersja jak w temacie z czerwca 2002 roku , z ESP co bardzo mi odpowiada , od pierwszego właściciela (Włoch ale kupiona w Niemczech ) jak na włoskie autko jest naprawdę zadbane i serwisowane , co prawda bez książki ale rachunki i wklejki świadczą że poważnie traktowano eksploatację .
Niestety nie obyło się bez rozczarowań , bez alu co w tej wersji jest normą i zrabowany sprzęt Bose.
Ale z telefonem na którym mi zależało i nawi która jak wiemy działa tylko w europie zachodniej.
Co myślicie ?
ps.
Nie pamiętamjak zmienić fotkę z Dedry na Lybrę |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 01-09-2009, 12:12
|
|
|
Jarek 5TT, gratulacje... naprawde sliczne autko, oby sie sprawowało |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 01-09-2009, 20:20
|
|
|
Po prostu.. po prostu ... cudo
A za nagłośnienie mogłeś wykastrować właściciela |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 01-09-2009, 20:34
|
|
|
A mi się zawsze podobał jej środek i tył. Przód nigdy bo kojarzy mi się z syrenką, albo starą 911 Ale wyposażenie i silnik zacne |
|
|
Jarek 5TT
|
Wysłany: 02-09-2009, 11:42
|
|
|
Dzięki za opinie .
Myślę że będzie się toczyło , póki co żonex powozi autko , a tak za alumy (16 oxydowane) i Bose kastracja obowiązkowa.
Przód rzeczywiście troszkę te "gały" wybałuszone ale nie jest źle w porównaniu do A2 lub Yaris verso to szczyt wzornictwa.
No i cena jeszcze była do przełknięcia. |
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 02-09-2009, 12:02
|
|
|
Dobre auto, świetny diesel pod maską, ma potencjał na sporo więcej po zmianie samego programu. Jedno co nie do końca mi pasuje w Lybrze to zawieszenie ... ale to rodzinne auto więc już się zamykam ;] Ma być miękko/tapczanowato ;] |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
rob
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 487 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 02-09-2009, 18:36
|
|
|
Jarek 5TT, gartulacje ładna furka,mi się przód kojarzy z mietkiem,kiedyś nawet jakiś gość był w anglii Liberką (tam ta wersja nie występowała) i podjechał do serwisu Lancii i mówi że chciałby sprawdzić hamulce bodajże,a Angol do nie go : salon i service Mercedesa troszkę dalej
Jeszcze raz gratuluje Jarku zakupu i myślę że Dorota już do Dedry nie wsiądzie
pozdrawiam. |
_________________ Fiat Ducato 2.3 JTD
Mazda MX3 1.6 16v |
|
|
|
|
Jarek 5TT
|
Wysłany: 03-09-2009, 17:19
|
|
|
GrzesiekK. ano jest tapczanowato "pazur" troszkę przytępiony zawieszeniem , nie da się korzystać w pełni z mocy na krętych drogach.
rob jakbyś widział minę Doroty po przejażdżce Lybrą , tak masz rację nie wsiądzie , ale ,ale czemu nie ma żadnego z twoich aut w tym dziale , jakieś fotki proszę przynajmniej "włoszczyzny". |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-09-2009, 18:49
|
|
|
Jarek 5TT napisał/a: | jak na włoskie autko jest naprawdę zadbane i serwisowane | powiem ze po wycieczce tegorocznej to o makaronach i ich dbaniu o auta to mam jak najgorsze zdanie:-)
Ale do meritum auto super sam sie nad takim zastanawialem, ciekawia mnie koszty utrzymania , bedziesz pewnie robil jakies pier*ol w najblizszym czasie , napisz czy da sie wyzyc z taka wloszczyzna pod dachem
Co do nawi to dobze poszukaj moze i u nas da sie juz pojezdzic na tym cos zmieniajac |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|