|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pomoc w zakupie wloszki :) |
Autor |
Wiadomość |
shagger78
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-04-2013, 22:10 Pomoc w zakupie wloszki :)
|
|
|
Witajcie.Na przestrzeni lat stalem sie chyba milosnikiem starej wloskiej motoryzacji.Od jakiegos czasu bardzo podobaja mi sie AR155 Nosze sie z zamiarem zakupu takowej.Ostatnio nawet jedna ogladalem z 94 r i musze powiedziec ze piekna ale nie byla do sprzedania poza tym td a to mi nie odpowiada.Dzis znalazlem taka: http://allegro.pl/alfa-ro...3212692652.html Poradzcie,podpowiedzcie Wszystkie opinie mile widziane.Za te cene nie mozna spodziewac sie cudu na kolach ale moze cos wypatrzycie choc zdjecia kiepskie.Oczywiscie nawet w wypadku zakupu tipo zostaje na dozywocie u mnie |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
|
GrimlocK
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 30-04-2013, 00:53
|
|
|
Na zdjęciach wygląda nieźle. Też jestem fanem tego modelu, wolałbym 155 od 156. Zwłaszcza z tymi zegarami temperatury, ciśnienia oleju. Osobiście darowałbym sobie Diesel'a 2.5, bo to jest motor firmy VM Motori, niestety niezbyt udany W podanej przez Ciebie aukcji jest Twin Spark 16V i zapewne w aucie za taką kase nie bedzie w zbyt rewelacyjnym stanie, a koszt serwisowania i remontu jest jednak spory. Samemu rozglądałbym się za 155 z TwinSparkiem 8V ale pomimo tego, że jest to silnik znacznie lepszy od TS 16V to znalezienie 155 z tym silnikiem w dobrym stanie jest pewnie tak samo trudne jak znalezienie dobrej 155 z nowszym TSkiem. Jeżeli chodzi o resztę to co tu dużo mówić, konstrukcja bliźniacza do Tipo/Tempry, więc nie ma co się martwić. W każdym razie, jak trafisz na samochód ładny wizualnie, bez rdzy, w dobrej wersji wyposażenia i dobrej cenie to można brać - mechanikę zawszę da rade naprawić, gorzej bawić się w spawanie i łatanie dziur. |
|
|
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 30-04-2013, 07:11
|
|
|
TS 16v i to za taką cenę = nieszczęście. Opis skromniutki. Ja bym szukał jednak TSa 8v Ma aluminiowy blok i jest trwalszy od nowszego brata. |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
shagger78
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 30-04-2013, 08:54
|
|
|
Wiem,ze bedzie ciezko znalezc cos dobrego tym bardziej ze model juz na wymarciu a ja w zasadzie oprocz tego ze wiem ze to blizniaczy model z T/T to nie wiem nic.Aha wiem jeszcze ze kola ktore posiadam w tipo pochodza dokladnie ze 155-tki Z tego co piszecie wazny stan motoru no i blacha.Z reszta mozna sobie poradzic nieduzym nakladem sil i srodkow.Ogloszen jest malo i zwykle daleko trzeba by jechac. na ogledziny.Nie wiem co te samochody maja w sobie ale ogladam sie za kazdym egzemplarzem.A 156 nawet nie rozwarzam. |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|