Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tempra Dolara :D
Autor Wiadomość
dolarinho 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 19-03-2010, 21:33   Tempra Dolara :D

Witam...
Ja też się pochwalę swoją Temprą. Posiadam ją około 2,5 roku. Silniczek diesel, rocznik 1991, przebieg 176 tyś ( tak się licznik zatrzymał) W wyposażeniu elektryczne szyby i centralny zamek. Kolor zielony metalik z czerwoną klapą bagażnika. Po przestudiowaniu historii moich tematów na forum możecie się dowiedzieć, ile problemów z nią miałem. Zaczęło się od nieszczelnej chłodnicy (150 złotych). Potem przyszedł czas na żarzącą się kontrolkę ładowania, wymieniony alternator (100 złotych). Po alternatorze pojawił się problem z zamkiem drzwi kierowcy (odmówił posłuszeństwa 60 złotych). Żeby tego było mało, zacięła się stacyjka( używka z allegro 100 złotych). Dalej pęknięta lampa tylna (100 złotych) Filtrów nie liczę bo to oczywistość. W wakacje walnął prawy wahacz (130 złotych ). Końcówki drążków stabilizatora (50złotych) Akumulator (340 złotych)
W zimę gasła mi bardzo często, jak się okazało sitko ssaka paliwa było całe zaślepione brudem, po wyczyszczeniu fura chodzi pięknie. Z tego miejsca dziękuję wszystkim forumowiczom za pomoc :D . Masę miałem z nią problemów jak to z kobietą. Ale teraz, gdy wszystko jest zrobione, to nie zamieniłbym jej na nic innego. Zakochałem się w niej.
Tak myślę aby zrobić jej prezent i wizytę u lakiernika, ale nie wiem czy jest sens... Jak zrobi się wiosna to będą fotki. Pozdrawiam wszystkich.

** Dodano: 27-05-2010, 13:28 **
:sciana: po półrocznej bezawaryjnej jeździe bez ostrzeżenia padło mi sprzęgło :(
a tak było pięknie... kolejna kasa wrzucona w łajzę...

** Dodano: 04-07-2010, 14:11 **

** Dodano: 04-07-2010, 14:18 **

** Dodano: 25-02-2011, 23:23 **
Ostatnio wymieniony przewód hamulcowy tylni lewy, oraz wężyk elastyczny lewy przedni. w końcu koniec problemów z trzymającym zaciskiem. Problemem jest nadal to, że potrafi gasnąć w mrozy

** Dodano: 23-08-2011, 19:57 **
Powtórnie wymieniony wahacz lewy. Po przejechaniu 30k km

** Dodano: 13-07-2014, 20:29 **
Witam po dłuższej nieobecności.
Niestety Tempra dawno już poszła na żyletki.
Ale pozostałem wierny włoskiej motoryzacji, przesiadłem się na AR 156 SW :)
http://www.forum.alfaholi..._cosmo_met.html

Pozdrawiam

Tempra 1.9D [*] R.I.P.
     assistance

Odpowiedz do tematu