|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
luzny szyberdach |
Autor |
Wiadomość |
Tomuch
|
Wysłany: 08-03-2005, 09:43 luzny szyberdach
|
|
|
mam problem moje tipo wyposażone jest w elektryczny szyberdach
.Otóż coś sie w nim wyrobiło albo poluzniło i przy zamkniętym szyberze szyba ma około 0.5 cm luzu góra/dół przy wolnej jezdzie to nie przeszkadza ale przy przedkośco powyżej 110km/h szyba podnosi sie lekko do góry i słychać głośny szum powierza . czy morzna jakoś wyregulowąć albo cos tam dociągnąć aby szyba nie miałą rakiego luzu Aha coś jest jeszcze z blakadą szyberdachu bo z położenia wsuniętego pod dach szyba daje sie przesunąć do położenia otwartego bez ządnegu przystanku w położeniu zamkniętym
[ Dodano: 11-03-2005, 11:21 ]
czytając to wasze forum dochodze do wniosku że większość z was to kompletni laicy jeżeli chodzi o sprawy mechaniczne męczycie sie na jakis tematy zupełnie bezsensowne na radio czy stuki w zawieszeniu wiadomo ze jak stuka to tylko zawieszenie i trzeba je wymienić natomiast na moje pytanie nikt nie potrafi udzielić odpowiedzi czyżby wasze wozy były tak słabo wyposażone ? baz szyberdachu |
|
|
|
|
vonwerner
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-03-2005, 11:08
|
|
|
to twój tipo jeździ ponad 110 km ...uuuuuuuuuuuuuuuuu no to ładnie |
_________________ "tempromani wszystkich krajów łączcie sie"
Tempra 95 1.6 gaźnik + LPG LOVATO
(ze stadniny MSWiA) 217.897km + Mercedes 200E LPG
Motto:
"masz taki samochód na jaki zasługujesz"
tel. 887500219 |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 16-03-2005, 14:26
|
|
|
Tomuch napisał/a: | czytając to wasze forum dochodze do wniosku że większość z was to kompletni laicy jeżeli chodzi o sprawy mechaniczne męczycie sie na jakis tematy zupełnie bezsensowne na radio czy stuki w zawieszeniu wiadomo ze jak stuka to tylko zawieszenie i trzeba je wymienić natomiast na moje pytanie nikt nie potrafi udzielić odpowiedzi czyżby wasze wozy były tak słabo wyposażone ? baz szyberdachu |
Cóz. Masz pecha chyba. Ja ani nie jestem mechanikiem, ani nie mam szyberdachu. A mechanikiem to chyba Ty jesteś, co?
Gdybyś był dociekliwy, to zawieszenia nie trzeba całego wyniemiać, jeśli puka tylko mocowanie amortyzarora... |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
vonwerner
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-03-2005, 20:24
|
|
|
jacenty daj spokój ....to jest jakiś mutant (raz mówi on raz ona ) nie może się odnalść, a szybra to on ma w komórce z gołębiami... |
_________________ "tempromani wszystkich krajów łączcie sie"
Tempra 95 1.6 gaźnik + LPG LOVATO
(ze stadniny MSWiA) 217.897km + Mercedes 200E LPG
Motto:
"masz taki samochód na jaki zasługujesz"
tel. 887500219 |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-03-2005, 03:37
|
|
|
Im wieciej czytam jego postow tym ciekawiej sie robi.
Po pierwsze - mamy takie szyberdachy, jak bys na zlot przyjechal to bys widzial i wiedzial!
Poprostu twoj przypadek moze nie jest znany nam i nie potrafimy Ci sensownie odp.
Po drugie - stuki w zawieszeniu moga miec rozna nature. Ostatnio jeden z przypadkow to obluzowany przewod hamulcowy ktory powodowal te odglosy. I co ty na to?
Po trzecie - dlaczego znowu nas obrazasz? Kultury Ci brak? Chcesz wywolac klotnie? Pokazac jaki jestes madry/wielki/masz super auto?
Przepraszamy, ale nie tolrerujemy arogancji i samouwielbienia. Tu kazdy kazdemu jest rowny! |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Tomuch
|
Wysłany: 18-03-2005, 11:37
|
|
|
szkoda klawiatury na was a co do jednego postu mutant to ty sam jesteś |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 18-03-2005, 13:40
|
|
|
Może ci uszczelka siadła na obramówie .Ja szyber miałem w cytrynie ale chodził super.Zobacz czy uszczelka ci nie siadła .Lub czy luz nie jest od np.obluzowanych zaczepów.
Gdy uszczelka siądzie to szyber robi się luźny tak sądze. |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|