|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
jak ponownie ustawić wskazówki? |
Autor |
Wiadomość |
matrix0606
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 21 Lis 2008 Posty: 129 Skąd: Sochaczew
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 11-07-2009, 14:47 jak ponownie ustawić wskazówki?
|
|
|
rozebrałem zegary żeby zrobić skan, więc zdejmowałem wskazówki. no i teraz pytanie:
jak ponownie dobrze ustawić wskazówki? chodzi głównie o wskazówkę temperatury silnika bo z resztą jakoś sobie poradzę. mam takie zegary
|
_________________ fiat poszedł na złom i już nigdy fiata nie kupię. |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 11-07-2009, 15:28
|
|
|
matrix0606, wskazówki się zaznacza zanim je zdejmiesz Najpierw wyciągasz kołek ograniczający i czekasz do jakiego momentu spada wskazówka i tam zaznaczasz w sobie wybrany sposób, żeby potem ją dobrze założyć. Teraz trochę musztarda po obiedzie, ale o ile pamiętasz jakie wartości pokazywała wskazówka to może nie będzie tak źle. Dokładnie chodzi o to przy ilu stopniach włącza się wentylator. Jeżeli pamiętasz to grzejesz auto i czekasz aż się zagrzeje i włączy wiatrak i w tym momencie na włączonym silniku nakładasz wskazówkę w odpowiednim ułożeniu. Prędkościomierz "na zimno" wykazywał chyba 4 km/h. Czyli jedziesz do przodu kawałek, gasisz silnik i ustawiasz na 4 km/h. Jak ustawisz na zero to będzie zaniżał. Ilość benzyny to wg uznania ile tam miałeś. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|