Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SPRZEDAM KOMPUTER
Autor Wiadomość
moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 09-02-2007, 18:17   SPRZEDAM KOMPUTER

Witajcie. Jakby ktoś z was był zainteresowany kupnem komputera to proszę dać znać:

Procesor: SEMPRON 2800 BOX S754 2miesięczny
Płyta główna: Gigabyte GA-K8VT800 (S754, ATX, AGP8x, 3XDDR, SATA, LAN, 7.1AUDIO) 2miesięczna
Karta Graficzna: GeForce FX 5200 128MB 64bit
Dysk: Western Digital 80Gb
Ram: 512Mb DDR400
Zasilacz: 400W Tracer
Monitor: 17'' Dell (1999)
Karta Telewizyjna: WinFast TV 2000Xp expert
Kamera internetowa: Labtec WebCam
Oczywiście pasująca i cała obudowa :D
Sprawny CD-ROM
płyty z sterownikami

link do aukcji allegro

assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 10-02-2007, 16:25   

Powiem Ci jedno. Wystaw pojedyńcze części na Allegro!
Ja tak sprzedawałem komputer. Całej jednostki nie mogłem sprzedać, a jak rozparcelowałem to 2 dni i została mi tylko karta graficzna, która i tak za pare dni poszła.

Niestety Allegro troche się ceni za zakończenie aukcji. Ale nie bój się dużo osób będzie proponowało Ci sprzedaż poza aukcją. Ty masz taniej. Aukcje możesz wycofywać. Tylko podawaj dobre powody (np. sprzęt uszkodził się, ukradli mi ;) )

Ja robiłem tak, że kazałem wpłacić kaskę na konto. Mam 100 komenatrzy wszystkie pozytywne, więc raczej nie było problemów z "nieufnością" ze strony kupujących.

moley 

Wysłany: 10-02-2007, 19:21   

miszko , ja właśnie nie chce w czesciach bo wtedy gowno warty i sporo zostanie z niego. a przez allegro to wiem co i jak się robi :D i mam 105 koment pozytywnych i nikogo nie zawiodłem 8)

miszko 

Wysłany: 11-02-2007, 11:11   

Jak na części sprzedaż wyjdziesz lepiej. Napewno się ktoś znajdzie co to łyknie. Ja też mialem baranów co pisali, daje 100zł i biore jeszcze dzisiaj (za sprzęt co był wart 2x wieciej). Takim to nawet nie odpisuje, ale grzecznie dziękuję. A są też ludzie co na GG wpierw słodzą pół godziny, a później chcą kupić za pół darmo. I nawet 5zł Ci nie dołożą, bo jak to oni to określają - "I tak napewno Pan mi to odsprzeda, bo nikt inny nie będzie chciał kupić za tą cene" lub "Ja z reguły nie lubię się targować" lub "Przywykło mi, że to ja zawsze kończę ustalać cenę". Takim odrazu dziękuję. Wolę poczekać... i się nie męczyć. Zawsze mogę opuścić, ale nie połowę ceny. Jak już ktoś brał to np. opuszczałem na wysyłkę ;) A komp poszedł cały. Wyszedłem nawet troche więciej niż go bym sprzedał w całości.

moley 

Wysłany: 11-02-2007, 11:42   

Miszko, ja takich ludzi to miałem setki. Za każdym razem tylkośmiać mi się chciało. Np skrzynia biegów do Fabi (produkcji jeszcze skodowskiej) na allegro była warta 400zł. Ja ją wystawiłem za 300zł + przesyłka 38zł. Cena nie podlegała negocjacji bo i tak byłą już niska. A tu dzwonią ludzie pytaja a o to i tamto i jakies oznaczenia ktorych nie byłą bo okazywały się numerami produkcyjnymi (na kazdej skrzyni inny) i targują się w taki sposób że albo zejde do 200zł albo za 280zł z przesyłką. Takim ludziom to ładnie odpowiadałem standardową gadke " proszę Panią/Pana ta cena jest już i tak bardzo niska że nikt taniej nie sprzeda bo Ja mam najtaniej gdyż zależy mi na szybkiej sprzedazy a części i tak sa w fantastycnej kondycji"

po tej gadce miekli albo odrazu albo po dwuch dniach bo i tak nic nie znaleźli.

A co do rozbierania na części to nie chce bo to jest tak samo jak z silnikami. Ktoś chce kupic osprzęt cały i zostaje blok ktorego nikt nie chce. a kupują za cene 500zł niższą jak cały silnik. a silniki miałem po przebeigach 10-20tkm i tylko się dziwiłem że go nie chcieli.

a ja za ten komputer chce kupić sobie 512mb ramu do drugiego kompa i TV 21'' i to mnie wychodzi 811zł więc potrzebuej kasy

miszko 

Wysłany: 11-02-2007, 12:03   

moley, rozumie Ciebie doskonale. Ja też potrzebowałem kasy bo zbieralem szybko na laptopa. Niestety po 2gim razie jak nie udalo mi sie w calosci jednostki sprzedac rozparcelowalem ją. Aż mnie "zdziwko" wzieło,że po 2 dniach nie miałem już prawie komputera. Została mi się grafika i lan 3com. Grafika poszla 2 dni pozniej, po lan przyjechal jakiś facet i jeszcze byl niemilosiernie zadowolony ;D

moley 

Wysłany: 27-02-2007, 08:30   

Dzisiaj komp zostanie sprzedany za 700zł ale z nagrywarką dvd LG . Stwierdziłęm ze lepiej się jej pozbyc bo już sie gwarancja kończy a nowa kosztuje 108zł więc jest ok. a monitor dodałem gratis :D

Odpowiedz do tematu