|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Limity dzialu download |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 12-04-2005, 20:08 Limity dzialu download
|
|
|
Ograniczylem dostep do dzialu download.
Wymagania to minimum 100postow. Zauwazylem ze duzo mamy kont ktore maja 0-1 posty i czeste wchodzenie na dzial dowload...
A ostatnio nasze transfery bardzo ida w gore. Na dzien dochodzimy do 0,5GB-0,6GB przeslanych danych. A mamy limit 20GB/miesiac.
Na koniec tamtego miesiaca mielismy 18GB wygenerowane. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-04-2005, 20:21
|
|
|
Jestem za |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 12-04-2005, 21:20
|
|
|
Widziałem, że konto "gość od dedry" zostało publicznie udostępnione na forum Lanci. Znaczy login i hasło. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-04-2005, 21:45
|
|
|
Jestem za. Ograniczyć, może w końcu wróci spokój i kultura. |
|
|
|
|
Grześko
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-04-2005, 21:53
|
|
|
Oj tak, tak . |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 12-04-2005, 21:59
|
|
|
Cytat: | Ograniczylem dostep do dzialu download.
Wymagania to minimum 100postow. Zauwazylem ze duzo mamy kont ktore maja 0-1 posty i czeste wchodzenie na dzial dowload...
A ostatnio nasze transfery bardzo ida w gore. Na dzien dochodzimy do 0,5GB-0,6GB przeslanych danych. A mamy limit 20GB/miesiac.
Na koniec tamtego miesiaca mielismy 18GB wygenerowane.
|
I bardzo dobrze, szkoda by było gdyby przez użytkowników "widmo", pewnego dnia nie było możliwości pisania na forum. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 12-04-2005, 22:58
|
|
|
w sumie czemu nie, w pewnych granicach oczywiście zrozumiałe... tylko może nie aż 100 postów a ciut mniej? dając szansę 'nowym'. Zalatuje to może tematem z zawieszaniem kont :-) a nie chcę wywołać broń Boże znów dyskusji nieciekawej, ale z drugiej strony można też popatrzeć na to - ktoś nowy , coś się napisał treściwego czasem ale mimo tego do downloadu niet. Nieco mniejszy limit może...
mnie to akurat nie boli :-) /by ktoś nie zarzuca stronniczości/, choć nie ukrywam, że jestem od niedawna, ale to co w download - to akurat mam; tylko myśląc o innych - 100 postów to trochę jest, zakładając pisanie na temat, co jakiś czas; a nikt chyba nie chce postów typu 'czesc blablblasgsdg' dfijdslfjsdfsdf'sdfgsdfsdfsdf'sdfsd'fsdf'sdfsdfs'dfdsf
bylecobyleco'bylecobyleco'bylecobyleco'bylecobyleco'bylecobyleco'
tylko po to , bo np komuś zależało na ściągnięciu npinstrukcji której nie znalazł czy czegoś innego, gdy np download w przyszłości byłby bogatszy...
takie skromne zdanie... rozważcie :-)
[ Dodano: Wto 12 Kwi, 2005 23:06 ]
znaczy się - nikt nie chce chyba postów byle jakich, by tylko szybciutko 'nabić licznik' bo komuś zależy na ściągnięciu czegoś, czego akurat nie może nigdzie wykopać w sieci; a takie przypadki mogą się kiedyś zdarzyć, więc ktoś specjalnie może zasypywać forum :-)
choć z trzeciej jeszcze strony :-) /tu sam sobie przeczę :-) / mogą być przypadki, że komuś nie będzie się chciało aż 100 postów nastukać by coś ściągnąć.... ale jednak - mogą pojawić się czasem desperaci :-) kto wie, co kiedyś download skryje; czyszczenie forum wtedy trochę by zajęło....
a może jest możliwość ew stworzenia 'zewnętrznego' (inny serwer) czy dodatkowego downloadu , gdzie indziej, z osobnym limitem, z określonym transferem;
limit jakiś mniejszy, wtedy niby nawe nowi mają szansę jakąś choćby teoretyczną :-)
jeśli go przepchają - to trudno - komunikat - zapraszamy do prób za miesiąc;
a normalny download z forum z wyższym limitem; przynajmniej nie będzie sytuacji, że pisać nie można, a i inni może czasem coś ściągną z innego downloadu.
takie sobie przemyślenia.. może coś z tego będzie niegłupie ...... rozważcie....
a jak piszę od rzeczy to trudno, jes późno a miałem dług dzień dziś |
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-04-2005, 23:36
|
|
|
26 osób ma 100 postów to jest 10%
A każdy tu zagląda bo coś potrzebuje na początek i albo zostaje wciąga się ,lub znika po rozwiązaniu problemu .
Uważam ,że to trochę drastyczne .
Czy słowo NIE lub TAK to POST ?
A Gość od dedry jak podał hasło to fajnie dziwie sie ,że jeszcze nikt nie namieszał w jego imieniu. |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 13-04-2005, 00:52
|
|
|
Przemysle jeszcze propozycje, narazie zrobilem download od 50 postow. |
|
|
|
|
Basteq
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 115 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 13-04-2005, 06:19
|
|
|
Oka wszystko spoko tylko może osoby, które uiściły składkę a nie maja 50ciu postów tez by mogły (np. Ja)??
Ps. to 48 post hehe może dam rade byc w tym gronie :) |
|
|
|
|
Jagi
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 252 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-04-2005, 11:36
|
|
|
aaa to my mamy jakiś download ??
hehe zartowalem, ale czesty problemem uzytkownikow jest np. "schemat inastalacji elektr." i taki bidula wejdzie i nie bedzie mial jak sciagnac przed napisaniem 50 postow ... wiec moze w samym dziale dodac info ze jesli to sprawa zycia i smierci to kontaktuj sie z: i tu lista...
Pozdrawiam |
_________________ KIA Clarus 1.8 SLX DOHC |
|
|
|
|
M@ciej
Pomógł: 1 raz Wiek: 57 Dołączył: 22 Lut 2005 Posty: 110 Skąd: Węgielsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 13-04-2005, 14:02
|
|
|
Mam nadzieje, że forum TTT nie stanie się tylko i wyłącznie miejscem elitarnych spotkań użytkowników z dużą ilością postów.
Ja bardzo często zaglądam na forum, przeglądam i analizuję wnikliwie wszystkie posty rozważając przydatność dla swoich potrzeb. Jeżeli mam coś do powiedzenia to piszę, musze mieć jednak pewność, że moja wypowiedź wniesie coś do rozmowy. Tym bardziej, że użytkowników na forum Fiata Tipo jest zdecydowanie mniej niż Fiata Tempra, a Fiata Tipo w wersji 16V jest dosłownie namiastka. Oczywiście wiele tematów poruszanych na forum nie zależy od typu pojazdu ale ważna jest wiedza. Ja nie będę tu wypisywał, jaki to jestem mechanior bo tak nie jest ale to forum zostało powołane chyba po to aby wymieniać swoje poglądy dawać dobre i przemyślane rady bądź też co bardziej właściwe naprowadzać na właściwy tok rozumowania, aż do osiągnięcia zadawalającego efektu - chyba że jestem w błędzie.
Ale to tak na marginesie.
Z pokorą przyjmuuję postanowienia i myślę że powoli i ja będę miał pięćdziesiąt postów. |
_________________ Pozdrawiam !
Jeżdżę Tipo 2.0 16V
Szybko mija mi czas. |
|
|
|
|
Grześko
|
Wysłany: 13-04-2005, 18:15
|
|
|
M@cieju, napewno niedługo będziesz miał nie tylko 50, ale i dużo więcej postów. Ale chciałem o czym inym. Uważam, że jednak najlepszym (w tej sytuacji) i chyba sprawiedliwym i uczciwym warunkiem dostępu do "naszych" zasobów download byłoby opłacenie składki członkowskiej. Każdy chętny (nawet "stary" użytkownik forum) musiałby mieć opłaconą składkę.
Może to trochę drastyczne, ale 10 zł na rok to naprawdę nie majątek. Policzcie ile wydajecie miesięcznie np. na papierosy (osoby palące), czy na inne rzeczy, no choćby na piwo czy prasę (ja osobiście nie już nie palę, ale na piwo i pisma- !!!)
Więc rozważmy taką możliwość. |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
|
Wysłany: 13-04-2005, 20:23
|
|
|
Panowie, nam nie chodzi o stworzenie kącika wzajemnej adoracji ale pewne zasady muszą być. Na wszystko trzeba zapracować. Jeśli ktoś coś pilnie potrzebuje założył post o problemie to napewno ktoś coś podeśle. |
|
|
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 17-04-2005, 10:20
|
|
|
Popieram pomysł Grześka. Kryterium dostępu do zasobów download powinno być opłacenie składki. Dlaczego M@ciej ma pisać 50 postów żeby z tego skorzystać? Zapłaci składkę 10 zł i ma problem z głowy. Ja też tak jak on często czytam (no może nie ostatnio) posty innych ale na nie nie odpowiadam. Zdarza się że po 2 godzinach siedzenia na forum napiszę jednego posta.
Drugi problem 50 postów to taki że limit ten można przekroczyć w ciągu 10 minut pisząc byle co i byle gdzie tylko po co robić coś takiego? A do tego chcemy niektórych zachęcić. |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
dziura.arek
|
Wysłany: 17-04-2005, 12:36
|
|
|
Byle co i byle gdzie powinno być na bierząco usuwane. |
|
|
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 17-04-2005, 15:42
|
|
|
Tak, ale jak ktoś w ciągu 10 minut walnie 50 postów to będzie miał dostęp do download-u i ściągnie co będzie chciał zanim moderator zdąży zareagować. Moderatorzy też ludzie i nie pilnują forum 24 godziny na dobę. |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 17-04-2005, 15:52
|
|
|
Niestety w chwili obecnej takie zabezpieczenie musi dzialac. Download jest integralna czescia forum i wymagalo by dosyc glebokich zmian w kodzie forum, a mi sie narazie nie chce robic
I tak juz pewnie zauwazyliscie male zmiany.... ikona ON/OFF line, ikonka Album oraz w albumie jak sie kliknie na zdjecie wyskakuje znak wodny na zdjeciu, zeby w przypadku kopiowania naszych zdjec byla nasza sygnaturka. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|