|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tempra SW 1,6 '92 >>> sarpanie przy ruszaniu |
Autor |
Wiadomość |
ARCHICAR
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 14-12-2016, 20:08 Tempra SW 1,6 '92 >>> sarpanie przy ruszaniu
|
|
|
Od razu powiem że lewy przegub niemal nie istnieje a w lewym wahaczu sworzeń lata jak Żyd w pustym kościele.
Czasem podczas ruszania szarpie. Nie daj Boog ruszać z poślizgiem sprzęgła...
"dududududu.." a potem normalnie.
To samo podczas hamowania silnikiem ! Jak prędkość spada już to zaczyna jakby kangurki sadzić.
Miałem to samo zjawisko kiedyś w Uno 1,0 wyposażonym w skrzynię a'la Tempra czyli tzw gruby wałek. Ponoć ten typ tak ma.. ale jakoś nie wierzę.
Czy wywalony przegubu i potężny luz na sworzniu mogą to powodować..?
Pytam bo za klika dni oddaje auto na gruntowny remont zawiechy itd.. i padło podejrzenie, że może wywalone jest też sprzęgło. Nie bardzo chce mi się je wymieniać bo choć mam nowy docisk Valeo to nie mam valeowskiej tarczy tylko jakieś E-Sassone i boję się żeby nie narobić się na darmo. Może sprzęgło jednak jest OK..? |
_________________ SOLO AUTO ITALIANE... ;-) |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 16-12-2016, 22:15
|
|
|
sprawdź poduchy pod silnikiem i skrzynią. W dwóch przypadkach szarpania jakie pamiętam w TT, to właśnie zużyte poduchy były przyczyną |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|