|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Świstakowóz 1.4 i.e. i nowe dziecko Tempra 1.6 gaznik :) |
Autor |
Wiadomość |
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-09-2008, 22:36 Świstakowóz 1.4 i.e. i nowe dziecko Tempra 1.6 gaznik :)
|
|
|
Rocznik 1989 r.
Pojemność 1400 cm3
Zużycie paliwa 10.00 l/100km
Rodzaj paliwa LPG
Opis: pełna seria, przyciągnięty z reichu jakoś 4 lata temu od 3 lat ma gaz jest parę rzeczy do zrobienia ale nie ma tragedii
Tuning: jaki tuning ?? nie było nie ma i nie będzie.
Silnik: 1.4i jednopunkt "zagazowany łun panie je"
pali mi na trasie poniżej 8l gazu, po mieście gdzieś z 11-12 więc troszkę dużo. ale jest parę rzeczy do ustawienia.
Nadwozie: 5 drzwiowe zadbane, zdarzają się ryski i otarcia ale ogólnie nie jest pordzewiały.
Wnętrze: zadbane, takie jak wyjechało z fabryki. wreszcie tego pieska z kiwającą głową... ale wkurzał oko...
Zawieszenie: seryjne
Car Audio: jvc kd-g333 i 2 X-plody po 40 Watt... nędza
oto foto
w niedziele wrzucę więcej
|
|
|
|
|
Dragomi
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 151 Skąd: Czechowice-Dziedzice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-09-2008, 12:53
|
|
|
po zdjęciu widać ze bardzo zadbane i ładne autko, na twoim miejscu zmieniłbym mu kierunki na białe
pozdrawiam |
_________________ Pod opieką:
Seat Toledo 1.8
Seat Ibiza 1.2(system porshe)
Fiat Tempra 1.6;] |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 17-01-2009, 15:54
|
|
|
właśnie 3 dni temu moi rodzice zdecydowali że mazda idzie na złom pojawił się plan kupna nowego auta... ja namawiałem ich na tipola i rodzice mieli kupić właśnie tipola aczkolwiek przeglądając Anonse (radomska gazeta bezpłatnych ogłoszeń) natknęli się na Temperówkę pojechaliśmy oglądneliśmy i stoi już w garażu silnik 1.6 gażnik jest LPG. auto w stanie nśrednim, silnik suchutki skrzynia suchutka, pali ładnie na PB i LPG, ale ma wiele mankamentów takich drobnych, niedziała dmuchawa, włącza się dopiero na 4 stopniu dmuchania, wycieraczki sa od jakiegoś innego modelu auta wszędzie pełno kurzy, pęknięta była przednia szyba (już jest nowiutka 300 PLN z montażem O_o), jedna elektryczna (od pasażera) nie tryka, ma lekko za wysokie obroty na PB, nie działa ręczny i wskaźnik poziomu paliwa, butla z gazem jest jakoś z boku w związku z czym nie widać ile jest gazu bo wskaźnik jest niedostępnynie działają światełka wewnątrz auta i porwany jest fotel kierowcy. poza tym nie odkryliśmy nic szczególnego. to są tylko pierdoły które można sobie powoli robić i tak też będzie zdjęcia na razie 2 bo kumpel wziął bluetooth a MMSem na maila nie bede przesyłał bo mało mam na koncie kasy
auto to pełna seria, w środku nie robiłem zdjęć bo bardzo brudna jest, gość jej nie garażował i o nią nie dbał... rdzy nie ma, jeden burchel na tylnej klapie koło zamka i tyle
rodzice są zadowoleni, ja też
Pozdrawiam, więcej fotek wkrótce |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 17-01-2009, 16:14
|
|
|
Świstak, gratuluje zakupu, jeśli dobrze widzę to taki sam kolor jak moja niech dobrze jeździ |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Dragomi
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 151 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 17-01-2009, 16:18
|
|
|
a patrzałeś się może na bezpiecznik w dmuchawie?
ja w swoim tipku kiedyś dałem za duży i też chodziło mi tylko na 4 stopniu jeszcze miałem przy włączaniu taki dziwny jakby strzał z dmuchawy
ogólnie widać że tempra dbana była |
_________________ Pod opieką:
Seat Toledo 1.8
Seat Ibiza 1.2(system porshe)
Fiat Tempra 1.6;] |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 17-01-2009, 16:32
|
|
|
a Bdm$ka NIEdziękuję żeby nie zapeszyć istotnie kolor taki sam jak Twojej Temperki i jak mojego Tipola
Dragomi dzięki za sugestię, na pewno to sprawdzę a co do dbania to raczej nie była dbana za bardzo, w środku syf jest, zadbana to ona będzie teraz, na lato namówię ojca na jakieś ładne alu 15" |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 17-01-2009, 20:44
|
|
|
brawo, gratuluje zakupu. niech ci służy |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 14-04-2009, 16:20
|
|
|
nowy sezon wiosna to i aluski trzeba było założyć żeby gumy nie sparciały i pomysł w głowie zaświtał mi aby autko trochę przestylizować i oto wytwór mojej wyobraźni:
tylny zderzak wymaga lekkiej poprawki
moje ulubione zdjęcie:
ciekaw jestem co o tym sądzićie
pozdrawiam |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-04-2009, 16:24
|
|
|
Świstak, no wygląda nieźle białe felgi mają coś w sobie Z czego zrobiłeś ten pasek na zderzakach?? I teraz obowiązkowo wymień przednie kierunki na białe bo wygląda trochę śmiesznie z pomarańczowymi
P.S. Napisz mi na maila jaka firma tych felg i jaki model bo podobają mi się |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
maciek_wk
Pomógł: 9 razy Wiek: 41 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 568 Skąd: Chorzów/Katowice
|
Wysłany: 14-04-2009, 16:28
|
|
|
ogólnie ok...ale jakoś lepiej (wg mnie) prezentowały się srebrne ...białe to dobrze wyglądają ale tylko w rajdówkach |
_________________ jest...BRAVO 1.6 jtd Dynamic ...mojej kobiety
jakieś służbowe toczydło Renault Megane Grand Tour 1.5 dci |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 14-04-2009, 16:43
|
|
|
maciek_wk napisał/a: | prezentowały się srebrne |
one były srebrne i było ok tylko że byly w kiepskim stanie, ja srebrnych nie lubię, tzn lubię ale nie malowane na srebrno tylko polerowane, a polerka na lustro kosztuje około 1000 PLN jak mam wieć w aucie za 1500 PLN felgi warte 500 i spolerowane za 1000 PLN to wolę białe. A jeśli chodzi o białe felgi to mam lekkiego pier...ca na punkcie białych felg w autach:
http://www.polskajazda.pl...,Fiat,126/14341
Tipol i poprzednie parchy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|