|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
przewody giętkie pod filtrem powietrza, doczego? |
Autor |
Wiadomość |
matiZST
|
Wysłany: 05-06-2006, 21:34 przewody giętkie pod filtrem powietrza, doczego?
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie nowy i dość zielony
Odkrecalem ostani filtr powietrza i pod pokrywą mam tekie dwa przewody giętkie (na rysunku pozycja 5 i 6).
Krótszy 5 idzie do układu wtryskowego a dłuższy 6 jest urwany i dynda pod pokrywą filtra powietrza. Do czego one służa a w szczególności ten urwany. Czy mają one wpływ na skład mieszanki i na spalanie.
|
_________________ FIAT TIPO '94 1.6 i.e 835c1.000 |
|
|
|
|
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 05-06-2006, 23:17
|
|
|
Cześć,
Przewód 6 łączy się z przesłoną przełączającą dolot powietrza z zimnego (pobieranego z przodu pojazdu gumową rurą) na ciepłe (pobieranego aluminiową harmonijkową rurą z okolic kolektora wydechowego). Przewód 6 powinien dochodzić od aparatu wtryskowego do złączki która znajduje się od wewnętrznej strony rury przy obudowie wkładu filtra (obudowa wkładu ta część po lewo jakby na samym przodzie rysunku) - od spodu tego odcinka gdzie ta rura "zawracająca pod górę o 180 st." wchodzi już w obudowę. Tam jest przesłona sterowana ciśnieniem w tym urwanym przewodzie.
Mam nadzieję, że jasno to opisałem.
Pozdr,
Z. |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|