|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Poszukuję pracy |
Autor |
Wiadomość |
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-04-2011, 16:18 Poszukuję pracy
|
|
|
Witam,
a więc prawdopodobnie od Sierpnia będę szukał pracy.
Jeżeli macie jakieś propozycje lub wiece gdzie szukać czegoś interesującego proszę o informację.
O mnie:
Młody, skończone technikum technik-elektryk (ładne świadectwo) , chętny do pracy, bardzo odpowiedzialny, sumienny.
Zainteresowania głównie nowinki, elektronika, telefony komórkowe itp.
Okolice śląska.
Z góry dzięki
** Dodano: 29-04-2011, 18:19 **
Pany ponawiam |
|
|
|
|
maidun
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 197 Skąd: Alwernia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 30-04-2011, 19:40
|
|
|
VEndriuV, jak dopiero od sierpnia, to chyba za wcześnie żeby coś konkretnego już teraz w maju znaleźć?
Że tak zapytam w ciekawości - masz tzw. "uprawnienia SEP"
Nie wiem aktualnie nic o jakiejś pracy, tak tylko pytam |
_________________ Było:
Tipo 1.4 AGT
Tipo 2.0 16V Sedicivalvole
Tipo 1.4 S
Jest:
Lancia Kappa 2.0 20VT |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 30-04-2011, 19:52
|
|
|
VEndriuV interesuje Cię tylko praca w wyuczonym zawodzie? |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 30-04-2011, 20:15
|
|
|
co do uprawnień nie mam póki co
Praca nie musi być w zawodzie, chciałbym pewną i stałą prace
Od sierpnia dlatego gdyż póki co idę dorywczo na 2 miesiące do innej firmy w które może się coś zwolni w co wątpię...
Lecz jakby coś było na stałe to bym tam nie poszedł. |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
|
Wysłany: 30-04-2011, 20:38
|
|
|
Ja bym Ci proponował spróbować do Straży Pożarnej. Praca jest dobra tylko trzeba chcieć. Musiał byś się dowiedzieć czy jest lub w najbliższym czasie w Twojej okolicy będzie organizowany nabór.
Póki co na wszystkie pytania z tym tematem jestem w stanie Ci odpowiedzieć |
|
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 30-04-2011, 20:50
|
|
|
a sam się o to starasz ? |
|
|
|
|
maidun
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 197 Skąd: Alwernia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-05-2011, 07:09
|
|
|
VEndriuV, moim zdaniem najlepiej zacząć od zrobienia świadectwa kwalifikacji, bo bez tego to w elektryce nie ma co szukać, a zawsze lepiej robić coś o czym się uczyłeś i masz jakiekolwiek podstawy Zresztą, nawet gdybyś nie pracował w zawodzie, to czasami warto mieć taki papier.
Egzamin kosztuje chyba około 130 zł, a do 1 kV po szkole dostaniesz bez problemu. |
_________________ Było:
Tipo 1.4 AGT
Tipo 2.0 16V Sedicivalvole
Tipo 1.4 S
Jest:
Lancia Kappa 2.0 20VT |
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 01-05-2011, 14:00
|
|
|
VEndriuV będę, bo przede mną jeszcze rok szkoły. |
|
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 01-05-2011, 14:30
|
|
|
D@wIdS, to gdzie się wtedy zgłaszasz ? nigdzie nic nie ma o naborach. Napisałem e-maila, do strazy w Katowicach. |
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 01-05-2011, 14:42
|
|
|
To dobrze że napisałeś. Powinni Ci odpisać czy i kiedy będzie organizowany nabór.
Tak w skrócie to mogę powiedzieć że nabór składa się z konkurencji takich jak podciąganie na drążku, bieg na 50 i 1000 metrów i w zależności od jednostki, ale u mnie ostatnio była drabina hydrauliczna 24 m po której trzeba było wejść aż na samą górę Niby proste jednak kilku na tym odpadło bo bali się wejść
Oczywiście prościej jest się dostać jak miało się wcześniej z tym do czynienia (powiedzmy OSP ) ale to że nigdy się tym nie interesowałeś nie stoi na przeszkodzie żeby spróbować. Dobrze jest mieć prawko na C bo na to patrzą, opcjonalnie jakiś język można znać, ale on wymagany jest tylko na stanowiska dyspozytorskie czyli odbieranie telefonów i takie tam. Za wszystko przyznawane są punkty które po podsumowaniu kwalifikują Cię do tej pracy lub też nie. Stopień trudności uzależniony jest od ilości chętnych na jedno miejsce.
** Dodano: 01-05-2011, 15:43 **
Co do samego zgłaszania najprościej po prostu pojechać do komendy i się dowiedzieć |
|
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 01-05-2011, 21:50
|
|
|
D@wIdS,
powodzenia życzę próbowałem kiedyś do woja się dostać, dziękuję bogu że się nie dostałem, ktopś mi p[owiedział ze trzeba mieć naprawdę zajebiste plecy żeby iść do munduróeki... niestety ten ktoś miał rację, paradoks polega na tym że ten ktoś mówił mi to zanim jeszcze starałem się dostać do policji, do prewencji w piasecznie żeby odrobić sobie wojo i pracować potem jako krawężol, było to w okresioe kiedy mieli ogromne braki i naprawde obniżali kryteria,
zdałem sprawnościówkę i psychotesty w szpitalu mswia (naprawde ciężkie) na wołoskiej w warszawie ale zatrzymałem sie na komisji lekarskiej, morfologia wzorowo, psycholog wzorowo, laryngolog wzorowo, podczas badania kręgosłupa lekarz powiedział że mam delikatnie skrzywiony ale do zaakceptowania, " pana p[okolenie w większości na skrzywiony kręgosłup" okulista powiedział że za duża wada. nawet nie miałem kasy żeby dać mu w łapę.
2 lata temu w lutym miałem takie same testy, tym razem do woja i znów: morfologia wzorowo, psycholog wzorowo, laryngolog wzorowo, płuca też super, nawet okulista powiedział do mnie że mi problemów robił nie będzie i przepuścił, wpisując mniejszą wadę niż miałem rzeczywiście... zatrzymałem się na, I TU UWAGA!!!!
PSYCHOTESTACH!!!!
psychotesty w radomskim hotelu iskra przeprowadzał konował z 26letnim doświadczeniem... stwierdził że mam niespójną osobowość która nie akceptuje dyscypliny... nosz kur....!!! myślałem że mu przypier...
powiedziałem tylko że szkoda mi na takiego wuśmienitego specjaliste moich słabych nerwów... w mswia testy zdałem i to bardzo dobrze a były one o wiele trudniejsze niż te tu
koleś postawił oczy w słup i nic nie powiedział a ja wyszedłem
dziś nie żałuję że nie dostałem się do woja... potem kumpel mi powiedział czemu nie zdałem./.. on zdał bo ktoś mu pomógł...
ja już nie chce mieć z żadną mundurówką do czynienia bo to zamknięta "klika"
** Dodano: 01-05-2011, 23:00 **
VEndriuV, proponuję zrobić papier na wózki (400PLN) i znajdziesz pracę jako magazynier
ja pracowałem na wózku jakiś rok w sumie,
dobra praca lekka i dobrze płatna, choć raczej bez przyszłości, no i czasem nie bezpieczna i odpowiedzialna, pracowałem na wózku w magazynioe Panasonica, telewizory dvd i trzeba zapier... szybko
kiedyś miałem pracować w błoniu koło wawy w magazynie LAYS ale za daleko wtedy miałem.
kombinuj |
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 04-05-2011, 18:40
|
|
|
Świstak napisał/a: | trzeba mieć naprawdę zajebiste plecy żeby iść do munduróeki... |
Bzdura
Świstak napisał/a: | zatrzymałem sie na komisji lekarskiej, morfologia wzorowo, psycholog wzorowo, laryngolog wzorowo, podczas badania kręgosłupa lekarz powiedział że mam delikatnie skrzywiony ale do zaakceptowania, " pana p[okolenie w większości na skrzywiony kręgosłup" okulista powiedział że za duża wada. |
Do straży nie ma takich badań.
Świstak napisał/a: | psychotesty |
Są ale tylko na kierowców pojazdów uprzywilejowanych (posiadam takie i żaden problem zdać), ale to inna bajka.
Świstak napisał/a: | ja już nie chce mieć z żadną mundurówką do czynienia bo to zamknięta "klika"
| Bzdura numer 2. Jak się nadajesz i wszystko ładnie zdasz z wynikiem pozytywnym to nie ma opcji żeby Cię nie przyjęli.
Poza tym:
Świstak napisał/a: | nawet nie miałem kasy żeby dać mu w łapę.
| Tak się nie robi, chyba nie muszę Ci o tym mówić. Wszyscy narzekają że policja itd bierze łapówki ale Ci ci chcą je dawać też nie są przecież bez winy.
W ramach podsumowania dodam, że wojsko, policja i straż to zupełnie co innego i nabór przebiega zupełnie inaczej i pod innymi kryteriami. |
|
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 04-05-2011, 19:15
|
|
|
D@wIdS napisał/a: | Bzdura numer 2. Jak się nadajesz i wszystko ładnie zdasz z wynikiem pozytywnym to nie ma opcji żeby Cię nie przyjęli. |
buaaaahahaha chłopie mi w radomiu na sprawnościówce komendant Jaśkiewicz i jego zastępca Chojecki kibicowali, no i mój wujas który jest podinsp w radomiu. ale komisja lekarska jest w wawie w mswia i tam już nie mogli nic poradzić
Na sprawnościówce nie musieli mi pomagać bo jestem dość wysportowany i robiłem dużo ponad minimum.
ale powtarzam: TO NA CZYM MNIE ODWALILI DO POLICJI ZDAŁEM W WOJU!!!
mówisz to z doświadczenia?? bo ja z doświadczenia swojego i kolegów którzy też pier...lą mocno mundurowe służby
bo nie dostali się z powodu braku plerów.
każda rekrutacja ma określoną ilość wakatów, najpierw dostają się synusie plicjantów wojskowych strażaków potem ci co zdali testy najlepiej a potem reszta chołoty.
aha przypomniało mi się, tuż po studiach prróbowałem się dostać też do jakiegoś ZK jako że posiadam pedagogiczne wykształcenie o spec. resocjalizacja.... niestety jakież było moje zdziwienie kiedy dostałem 4 odmowy z 4 ZK do których wysłałem CV i Życiorys
cytuję: "z przykrością informujemy iż nie posiada pan kwalifikacji do objęcia wyżej wymienionego stanowiska"
"...NIE POSIADA PAN KWALIFIKACJI..."
jakie trzeba mieć kwalifikacje żeby napier...lać pałą po kratach?? mam wyższe kierunkowe i praktykę min w policyjnej izbie dziecka, ośrodku interwencji kryzysowej
D@wIdS napisał/a: | wojsko, policja i straż to zupełnie co innego i nabór przebiega zupełnie inaczej i pod innymi kryteriami |
mają jedno wspólne kryterium -----> $_$
powtarzam: DO MUNDURÓWKI TRZEBA MIEĆ PLEGAR!!!
ja jestem gówniarz bo mam dopiero 27 lat ale swoje już przeżyłem i wioem czym śmierdzi od mundurowych...
D@wIdS napisał/a: | Wszyscy narzekają że policja itd bierze łapówki ale Ci ci chcą je dawać też nie są przecież bez winy |
hehehehehehe dobre... młody jesteś jeszcze
p.s. D@wIdS napisał/a: | Świstak napisał/a:
psychotesty
Są ale tylko na kierowców pojazdów uprzywilejowanych |
no nie do końca psychotesty są w straży ale są nieco inne, psychotesty polegają na rozmowie z psychologiem tak samo jak do prewencji i do woja tylko do woja masz jeszcze kilkadziesiąt pytań wykluczających sie i łamigłówki na inteligencję
do prewencji masz psychotesty takie jak do woja tyle że pytań jest około 300
ostatnie testy do armii zdawałem w lutym 2 lata temu możliwe że coś sie pozmieniało.
** Dodano: 04-05-2011, 20:23 **
D@wIdS,
postanowiłem sprawdzić jak to wygląda bo coś mi mówiło że mam rację...
proszę:
http://www.zosprp.pl/foru....php?f=21&t=715
okazuje się że miałem rację to jet to samo co do psiarni i woja, poczytaj dokładnie. |
|
|
|
|
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 04-05-2011, 19:48
|
|
|
Świstak napisał/a: | trzeba mieć naprawdę zajebiste plecy żeby iść do munduróeki... |
Nie zgadzam się, ja i spora ilość znajomych z roku jesteśmy na to przykładem. Nie powiem, są u nas ludzie którzy zostali pchnięci przez kogoś, ale to jak wszędzie - masz znajomości to Twoje szanse na dostanie się rosną.
A na pytanie gdzie jestem - WSOWL Wrocław, leci już 3 rok |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 04-05-2011, 19:53
|
|
|
lorgbow, ale Ty masz na myśli studia a ja mam na myśli pracę. to inna bajka jest choć tam też idą synusie oficerków. |
|
|
|
|
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 04-05-2011, 20:05
|
|
|
Nie powiedziałbym że to inna bajka, zasady rekrutacji są dokładnie takie same - najpierw psychotesty, potem badania lekarskie, testy sprawnościowe, rozmowy kwalifikacyjne, tylko do tego dochodzą wyniki z matur - po szkole idziemy od razu do pracy więc cały proces jest jak nabór do pracy poszerzony o wyniki matur |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 04-05-2011, 20:22
|
|
|
Świstak, zwróć uwagę na to że Ty cały czas mi o policji i o wojsku mówisz a ja na ten temat nie mam żadnej wiedzy.
Świstak napisał/a: | D@wIdS napisał/a:
Świstak napisał/a:
psychotesty
Są ale tylko na kierowców pojazdów uprzywilejowanych
no nie do końca psychotesty są w straży ale są nieco inne, psychotesty polegają na rozmowie z psychologiem tak samo jak do prewencji i do woja tylko do woja masz jeszcze kilkadziesiąt pytań wykluczających sie i łamigłówki na inteligencję
do prewencji masz psychotesty takie jak do woja tyle że pytań jest około 300
ostatnie testy do armii zdawałem w lutym 2 lata temu możliwe że coś sie pozmieniało.
** Dodano: 04-05-2011, 20:23 **
D@wIdS,
postanowiłem sprawdzić jak to wygląda bo coś mi mówiło że mam rację...
proszę:
http://www.zosprp.pl/foru....php?f=21&t=715
okazuje się że miałem rację to jet to samo co do psiarni i woja, poczytaj dokładnie |
Nie jest powiedziane że wszędzie takie psychotesty są przeprowadzane. Szkoły w Poznaniu, Krakowie czy Częstochowie mają takie coś- wiem, ale poszczególne komendy we własnym zakresie czyli jest to sprawa indywidualna uzależniona od właściwego komendanta PSP. Ogólnie rzecz biorąc stopień skomplikowania takich testów uzależniony jest od ilości chętnych na jedno stanowisko. U mnie w jednostce podczas ostatniego naboru było 10 osób na jedno miejsce. Psychotesty składały się tylko i wyłącznie z rozmowy z psychologiem. Żadnych magicznych testów nikt nie rozwiązywał. Najważniejsze są testy sprawnościowe i kursy które można zrobić będąc w OSP np medyczny, nurkowania, dowódców, operatorów sprzętu hydraulicznego i inne. Badania ograniczają się do próby wydolności organizmu:
http://g8opole.wodip.opole.pl/sport/harwardzka.htm
i badań takich jak do OSP czyli cukier, ciśnienie spoczynkowe i reszta dupereli.
Świstak napisał/a: | mają jedno wspólne kryterium -----> $_$
powtarzam: DO MUNDURÓWKI TRZEBA MIEĆ PLEGAR!!! |
No przykro mi że w Twoim rejonie tak jest.
** Dodano: 04-05-2011, 21:26 **
lorgbow napisał/a: | Nie powiedziałbym że to inna bajka, zasady rekrutacji są dokładnie takie same - najpierw psychotesty, potem badania lekarskie, testy sprawnościowe, rozmowy kwalifikacyjne, tylko do tego dochodzą wyniki z matur - po szkole idziemy od razu do pracy więc cały proces jest jak nabór do pracy poszerzony o wyniki matur |
Dokładnie, tak jak podczas ubiegania się o przyjęcie do SA w Poznaniu.
Tylko do tego dochodzą jeszcze testy z fizyki i chemii. |
|
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 05-05-2011, 00:43
|
|
|
D@wIdS napisał/a: | Świstak napisał/a:
psychotesty
Są ale tylko na kierowców pojazdów uprzywilejowanych (posiadam takie i żaden problem zdać), ale to inna bajka.
|
Do policji są psychotesty .... powiedzmy " niebanalne" sieka jak sam ...
** Dodano: 05-05-2011, 01:46 **
Świstak napisał/a: | psycholog wzorowo, |
Świstak napisał/a: | zatrzymałem się na, I TU UWAGA!!!!
PSYCHOTESTACH!!!! |
to w końcu zdałeś czy nie |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 05-05-2011, 17:37
|
|
|
Luczu napisał/a: | Do policji są psychotesty .... powiedzmy " niebanalne" sieka jak sam ... |
właśnie te zdałem! a te do woja a dokładniej do SPWL w Zegrzu nie zdałem choć były sporo łatwiejsze i jak do nich przystępowałem to się tylko uśmiechnąłem
** Dodano: 05-05-2011, 18:54 **
psychotesty p[olegają na pytaniach wykluczających się, takich pytań jest kilkadziesiąt w trestach które ogólnie liczą kilkaset różnych pytań,
maja one to do siebie że nie da się tu kłamać czy ściągać...
na pytania trzeba odpowiadać szczerze. Ja szczerze odpowiadałem w testach do policji (prewencji) i do SPWL. do policji zdałem do SPWL nie
D@wIdS, możliwe że jest tak jak mówisz z tą rekrutacją, nie wiem, ale co do pleców to będę stał przy swoim.
ja bardzo źle wspominam rekrutację do spwl i policji chociaż przygotowywałem się do nich dłogo, dużo ćwiczyłem i jestem naprawdę sprawny a mimo to nie mogę zostać policjantem ani żołnieżem
w doidatku zobacz taki paradoks
mam książeczkę wojskową z kategorią A "zdolny do służby wojskowej w czasie pokoju" mam do tego paragraf 13/3 na wzrok.
czyli mogę czy nie mogę?
na komisji lekarskiej do policji w mswia lekaż powiedział mi że nie mogę do prewencji bo jakbym dostał kamieniem w głowę to bym styracił wzrok... czyli mogę zostać mięsem armatnim w woju (kategoria A) ale w policji nie mogę...
nosz kur..a jasna!! co za głupi kraj... |
|
|
|
|
D@wIdS
|
Wysłany: 05-05-2011, 19:21
|
|
|
Świstak napisał/a: | D@wIdS, możliwe że jest tak jak mówisz z tą rekrutacją, nie wiem, |
Siedzę w tematyce straży już 5 lat
Świstak napisał/a: | co do pleców to będę stał przy swoim.
|
Ja plecami nazywam OSP (Ochotniczą Straż Pożarną), bo w pewnym stopniu tak jest. Inaczej patrzą na strażaka OSP a inaczej na zwykłego cywila. A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... pieniądze. W OSP najczęściej są wyszkoleni ludzie i wiadomo ze 2 razy na te same kursy nie zostaną wysłani skoro je posiadają, więc komenda oszczędzi bo wysyła przyszłego strażaka na kurs przygotowawczy (tak jak w policji) i na tym koniec. W przypadku cywilnej osoby często wymagane są dodatkowe szkolenia które są kosztowne. Dla przykładu kurs medyczny na którym byłem wyniósł moją gminę 800zł więc przyjmijmy chociażby 4 cywili i ładna sumka się robi a to tylko jeden kurs z wielu:) Podsumowując plecy to dla mnie OSP, nic więcej:) |
|
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 03-07-2011, 17:55
|
|
|
ponawiam zapytanie o pracy w okolicach Katowic.
Pozdrawiam.. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|