Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TEMPRA polansky'ego.... obecnie Kajlona >> Nowe bajery
Autor Wiadomość
polansky 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 01-05-2007, 18:56   TEMPRA polansky'ego.... obecnie Kajlona >> Nowe bajery

Ponieważ już od dawna jest wiosna a mnie dopiero teraz udało się umyć autko i dopaść cyfrówkę, dlatego wreszcie chciałem pochwalić się swoim autkiem zakupionym we wrześniu 2006r.

Jest to Tempra 1.6 na gaźniczku z LPG, czyli teoretycznie 86 KM :D aktualnie na liczniku ma 219tys. rocznik 94
z wyposażenia posiadał tylko analogowe zegary, centralny zamek i el. szyby.

Na razie dołożyłem tylko takie duperele jak oświetlenie schowka, kratka na tunelu, zmieniłem jakieś dziadowskie głośniczki przednie firmy bez nazwy, na głośniczki firmy Alpine ponieważ z tyłu również są Alpine :D , więc żeby było wszystko to samo. A gra to na radyjku JVC KD-S721R, nie jest to jakiś porządny sprzęt, ale na lepszy mnie nie stać, poza tym nie jestem jakimś strasznym melomanem i mnie to spokojnie wystarcza.
Planuję jeszcze założyć el. lusterko prawe, ale na razie są to tylko plany (lusterko jest, joystik jest, ale wiązki brak ;( )

Autko jak widać jest standardowe i takie mi się podoba. Oczywiście mam parę marzeń z nim związanych, ale jak na dzisiejsze warunki mnie na nie, nie stać :(

Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 ;>
     Moneta

avenger85 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 01-05-2007, 19:17   

ładne i zadbane ...w temprach podoba mi się nawiew tylnych siedzeń ..

p.s dorzuć jakieś fele i będzie miodzio

konikks 

Wysłany: 01-05-2007, 19:20   

avenger85 napisał/a:
dorzuć jakieś fele i będzie miodzio

tu się zgodze. widzialem ją na żywo i ładna jest. a co do felg...szukajcie a znajdziecie. ja nie mogę znaleść :sciana:

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 01-05-2007, 19:22   

:bravooo: widać że dbasz o nią,jak mi się uda fotki zrobić też sie pochwale :lalala: ,szanuje ludzi którzy szanują swoje auta ;)

polansky 

Wysłany: 01-05-2007, 19:51   

Cieszę się, że się podoba :D
Dbam, bo naprawdę jest o co dbać (poprzedni właściciel też dbał), bo szukając Tempry wszystkie jakie oglądałem były w, że tak powiem stanie lekkiego rozkładu :D
Nawiew dokupiłem, bo miałem tam taką lipną zaślepkę, w której były połamane wszystkie zaczepy i podskakiwała na każdej dziurze. A co do felg to jest to właśnie jedno z moich marzeń, ale na razie mnie nie stać, a jak widzę jak kolega konikks, się męczy z szukaniem to tym bardziej, zwłaszcza, że mnie sie podobają może ze 2 modele felg na których Tempra wygląda naprawdę ślicznie, dlatego póki co fabryczne fele odmalowane felgmalem muszą wystarczyć :D
A jak już zacząłem o marzeniach to uchylę rąbka tajemnicy co mi się podoba i na co choruję :D Ale to może za parę lat :sciana:

Moneta

akj3 

Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-05-2007, 20:02   

Ładna, zadbana - podoba mi się :) :bravooo: :zgoda:

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 01-05-2007, 20:58   

polansky, to akurat wersja od Abartha, czasami można spotkać Tempry z tym pakietem. Choć żadko, ale można. W Łodzi - kurka jak on miał na imię - nasz klubowicz ma taką (lub miał) - białą. Piszę, że miał bo daaawno go nie widziałem, ale na III zlocie był nią.

polansky 

Wysłany: 01-05-2007, 21:07   

Tak wiem, że to wersja od Abartha, widziałem zdjęcia tej białej temperki bodajże na głównej stronie.
Właśnie taka mi się marzy, ale raz że ciężko będzie dostać taki pakiet a dwa, że pewnie kupę kasy będzie kosztować jak już się gdzieś trafi, a jeszcze razem z felgami to chyba przekroczy wartość auta :D więc zacznę chyba zbierać od dziś :D

Moneta

KRT 

Wysłany: 01-05-2007, 21:10   

No polansky co tu dużo sie rozpisywac , o autko dbasz i je fajne masz a co do felg to sie nieprzejmuj ja mam jeszcze gorsze stalówki zardzewiałe na zimówkach i musze jeżdzic bo narazie są ważniejsze wydatki z nim związane ;D A jakbyś zapodał te wszystkie gadżety abarth-a to byś miał cud miód :D pzdr i powodzenia w poszukiwaniu 8)

polansky 

Wysłany: 01-05-2007, 21:18   

Tylko musiałbym chyba silnik zmienić, bo kto to widział Abartha z 1.6 pod maską haha No chyba, że jakieś uno albo punto :D
Najpierw muszę znaleźć sponsora, bo póki co to u mnie też się nie przelewa z kasą :D

Moneta

KRT 

Wysłany: 01-05-2007, 21:22   

polansky napisał/a:
bo kto to widział Abartha z 1.6 pod maską

Czekaj czekaj chyba forumowicz adams ma 1.6 i w swoim tipo gadżety od abarth-a :!: Tak mi sie wydaje :idea:

polansky 

Wysłany: 01-05-2007, 21:31   

No to może zostawię 1.6 :D Zresztą będę się zastanawiał jak już będę miał Abartha, a to pewnie będzie dopiero za parę latek, więc nie mam się co martwić na zapas :D
Mnie się podoba taka jaka jest (bo lepszej nie mam) i jest super :D

Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 01-05-2007, 23:16   

nio ładnie, widać, że zadbane, chyba, że tylko ściema i fotka zaraz po myjni ;D

żartuję, zadbane, ładnie...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

konikks 

Wysłany: 02-05-2007, 05:23   

fele : Borbet wzór A z logiem Abarth... da się takie dostać ale wszystkie są w opłakanym stanie a na kwadratach nie da się jeździć...

Rysiek_Kraków 

Wysłany: 02-05-2007, 16:33   

No polansky wreszcie ujawniłeś swoje bolida :D Powiem ładne autko. Podoba mi się . Zadbana temperka. Super. :) Tak a'propo zdjęcia robiłeś przypadkiem na parkingu przed wejściem do Parku Jerzmanowskich w Prokocimiu ?????! Dobrze Cię zlokalizowałem? 8)
     Moneta

polansky 

Wysłany: 02-05-2007, 16:39   

Rysiek_Kraków napisał/a:
No polansky wreszcie ujawniłeś swoje bolida :D Powiem ładne autko. Podoba mi się . Zadbana temperka. Super. :) Tak a'propo zdjęcia robiłeś przypadkiem na parkingu przed wejściem do Parku Jerzmanowskich w Prokocimiu ?????! Dobrze Cię zlokalizowałem? 8)

:bambam:
No no, dokładnie przed wejściem do nowego parku w Prokocimu, bo park Jerzmanowskich to chyba nazwa tego starego :-k
A ja ostatnio, badałem okolice jednej ze szkół, ale niebieskiego Tipka nie widziałem, to musi być ta druga szkoła :D

Moneta

Rysiek_Kraków 

Wysłany: 02-05-2007, 16:44   

Czyli trafiłem zlokalizacją ??! Przejeżdżałem tędy dzisiaj jak jechałem z pracy ale Cię nie widziałem. Namierze Cie 8)
     Moneta

polansky 

Wysłany: 02-05-2007, 16:49   

Zobaczymy kto kogo pierwszy namierzy :badgrin: :lalalala:
Zdjęcia robiłem wczoraj na tym parkingu więc dziś mnie tam już nie było :D A mieszkam w okolicy, dokładnie obok Lewiatana jeśli to Ci coś mówi :lalala:

Moneta

Rysiek_Kraków 

Wysłany: 02-05-2007, 16:53   

Tak tak ale Lewiatan jest przy Bieżanowskiej ( Nad Potokiem) i Lewiatan jest przy Teligi.O który chodzi? :sciana:
     Moneta

polansky 

Wysłany: 02-05-2007, 16:57   

Hehe, nie zdradzę :badgrin:
To będzie tak jak z tymi dwiema szkołami na Kozłówku :lalala: Muszą być równe szanse :D

Moneta

Rysiek_Kraków 

Wysłany: 02-05-2007, 17:00   

No to zaczynamy polowanie ! :food: 8) :piwko:
     Moneta

polansky 

Wysłany: 21-07-2007, 19:54   

Dziś po pracowitym dniu moja Temperówka z wyposażenia zyskała, tylną lampkę oświetlenia wnętrza (co prawda zapala się po otwarciu przednich drzwi, ale nie miałem wyłączników w tylnych drzwiach więc jest jak jest :P )
I oprócz tego mam już roletę na tylniej szybie :P
Także teraz z bajerów, które jeszcze chciałem mieć, pozostaje lusterko, które dalej leży w pudełku :sciana:

Moneta

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 21-07-2007, 20:13   

polansky napisał/a:
Dziś po pracowitym dniu moja Temperówka z wyposażenia zyskała, tylną lampkę oświetlenia wnętrza

Dawaj fotki jeśli to możliwe + krótki opis montażu.
Sam się do tego przymierzam...

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

polansky 

Wysłany: 04-08-2007, 12:37   

Przepraszam że dopiero teraz zamieszczam opis, ale niestety fotek nie udało mi się zrobić, a teraz nie mam niestety możliwości ich zrobienia więc tylko po krótce opiszę jak zamontowałem lampkę:
Najpierw wziąłem metra i "w miarę" dokładnie pomierzyłem sobie miejsce gdzie zamocować lampkę. Wyszło coś mniej więcej 11,5cm od tego środkowego korka podtrzymującego podsufitkę z tyłu. Później przyłożyłem obudowę lampki i odrysowałem ołówkiem otwór z tolerancją na wypusty w tej obudowie (najważniejsze żeby tam gdzie są zaczepy było w miarę dokładnie i żeby wyciąć tak że po włożeniu lampki, obudowa przysłoni otwór)
No więc jak już to pomierzyłem wziąłem nóż do tapet i do roboty :)
Następnie dopasowywałem lampkę tak żeby weszła.
Jak już ta sprawa została zrobiona, trzeba było przepuścić kable do przedniej lampki (bo nie mam wyłączników w tylnych drzwiach, więc lampka tylna działa tylko z przednią) i tu było trochę zabawy, bo ciągle mi się gdzieś zawijały w podsufitce, ale po godzinie walk się udało :P Dwa kolory kabli są takie same jak w przedniej lampce, a trzeci jest od drugiej żarówki więc podłączenie nie stanowi żadnego problemu, po prostu wciąłem się w odpowiednie kable od przedniej lampki.
Aha jeszcze wsadziłem pod tapicerkę kawałek gąbki z wyciętym otworem na lampkę, żeby trochę odsunąć podsufitkę od dachu, żeby lepiej trzymała lampkę i krawędzie podsufitki( tam gdzie przychodzą zaczepy od obudowy lampki) obłożyłem takim plastikowym peszlem, żeby nie wyrywało tapicerki i lampka miała się na czym trzymać :P
Nie wiem czy w miarę sensownie to opisałem, ale najwyżej pytajcie o szczegóły, bo to co mnie może wydawać się mało istotne i pominąłem w rzeczywistości może mieć duże znaczenie :D

** Dodano: 24-10-2007, 10:44 **
Dorzucam parę aktualnych fotek, które obiecywałem już dawno temu (fotki lampki i rolety), ale dopiero teraz udało mi się je zrobić.
Temperka już przygotowana do zimy :P
Stan licznika ok. 224500km

Moneta

matizz86 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 19-11-2007, 11:51   

sliczny fiacik co tu duzo gadac naprawde zadbane i utrzymane w ladnym stylu. czekam na ladna pogode i wciemne swoja tempre.pozdrawiam i gratuluje

Odpowiedz do tematu