|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Ciekawe co zrobiły z motorem? |
Autor |
Wiadomość |
edax
|
Wysłany: 29-08-2005, 19:13 Ciekawe co zrobiły z motorem?
|
|
|
Niezadawno zmieniłem Tipka z 1.4 DGT na 1.6 i.e. 8V '94r. Ze wzgl. na to że poprzedni był z 1989r. już był zgniłek. Przywiezłem z rajchu takie taksufkie że czacha dymi: Czarny metallic, klima, nubukowa tapicera, serwo w kieryce, poduchy, krzesło regulowane w każde stronę, halogienia, prąd w lustrach, w szybach, centralny na furtkach, ABS-y, napinacze pasów, a do tego któś zrobił Tuning: poobniżał, utwardził-"BOGE", założył abartowski układ wydechowy i cóś pogmerał w motorze: w książce serwisowej wyczaiłem że zmieniały wałek rozrządu, zawory i cóś jeszcze majstrowały w kompie, oczywiście wszystko w stacji serwisowej FIJATA. Mata pojęcie ile gostek zwymiotował ? - 8 tysi marek!!! Ciekawi mnie ile toto może mnić koni? bo jak gnałem do Siedlec to na obwodnicy w sobotę rozkręciłem go spoko do ponad 200 km/h !!! Po założeniu LPG "BRC" nie ma żadnej wyczuwalnej różnicy: z.a.p.i.e.r.d.a.l.a jak złoto, dwie paki to tylko moment. Tylko wku...wia mnie że taki niski, walę spodem o byle guano. W ogóle to całkiem inna taksufka, w końcu normanie wszystko chodzi...tak jakby faktycznie przekonstruowali toto w 1993r. |
_________________ edax |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-08-2005, 19:44
|
|
|
Ja temprą 1,6 na gaźniczku leciałem 200km/h po małych zmianach ! wiec wieze ze rozpedza sie ponad 200!!! takie grzebane tipo!
ps ile to cacko ci pali ? beny bo lpg mnie nie interesuje |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-08-2005, 21:00
|
|
|
edax napisał/a: | Ciekawi mnie ile toto może mnić koni? |
Pojedź na hamownię i będziesz wiedział.
Dostaniesz ładny wykresik momentu i mocy w funkcji obrotów. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-08-2005, 21:01
|
|
|
edax, ale opis to masz mega dobry Musialem czytac wolno bo bym nie zdazyl rozszyfrowac niektorych tresci
Najlepsza metoda to jechac na hamownie, bo trudno troche teoretyzowac.
Napewno pare kucy przybylo i jak wydal 8tys. marek to raczej nie byly to domowe "grzebanie" w aucie |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
edax
|
Wysłany: 29-08-2005, 21:50
|
|
|
GRAFIT, Nie wiem ile pali, bo dopiero go kupiłem. Zrobiłem jakie 100 kilosów do siedlec co by zagazować dziada i już po taniości hasać, narazie na gazie wykonałem niejakie 250 km. Jak nasypię kolejnego gazu to będę miał wieści ile mie zeżarł. Musiałem pomajstrować przy niem troszki, koło hamulców, naokoło motoru: paski, filtry, płyny, ponieważ stało toto półtora roku, co prawda w garażu, ale to i tamto trza zrobić. Właśnie wylazłem spod niego bo mie trójka wylata, co z tom qpom zrobić? :^o |
_________________ edax |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-08-2005, 21:54
|
|
|
Drazki przy skrzyni biegów - mozesz sprobowac sprawdzic je.
A najlepiej daj w dziale mechanika posta. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Redd
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 30-08-2005, 00:30
|
|
|
edax, moze bys tak jakas sesje zdjeciowa nam pokazal... |
_________________ Fiat TEMPRA STD 1,6 gaznik + LPG, 1993 - NADAL JEZDZI! |
|
|
|
|
edax
|
Wysłany: 31-08-2005, 00:39
|
|
|
Redd, Nie mam zielonego pojęcia jak to uczynić, nie mam zamiaru taić mego zakupu przed śfiatem...wręcz przeciwnie...nie mam nic naprzeciwko...Skrobnij mie sposób w jaki mam Wam pokazać mego Tipka, a napewno popatrzyta... |
_________________ edax |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|