|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Alarm - jadę i zaczyna wyć |
Autor |
Wiadomość |
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-08-2007, 21:24 Alarm - jadę i zaczyna wyć
|
|
|
problem jak w temacie... mam w alarmie opcję - ukryty przycisk, który trzeba wcisnąć:
1. po uruchomieniu zapłonu
2. po otworzeniu klapy bagażnika / drzwi przednich przy włączonym zapłonie
w innym wypadku alarm po 20sek się uzbroi, zacznie wyć a po następnych 10 sek odetnie zapłon (taka niby antynapadowa funkcja...)
Problem tkwi w tym, że od wczoraj włącza mi się alarm podczas jazdy i muszę klikać "ukryty przycisk"... Zauważyłem jak przed chwilą jechałem po nierównościach, że mrugła mi parę razy kontrolka na check controlu od klapy bagażnika, czyli jakby się bagażnik otworzył, a jest cały czas zamknięty. Czy może być to spowodowane brakiem styku np przy kabelkach od czujników drzwi, czy może coś innego? A może słaby styk na stałym +12V do alarmu? |
_________________ Fiat Tipo 1.6ie S 93' LPG morski metalik
powoli do przodu... --> |
|
|
|
|
JACA
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 14-08-2007, 10:36
|
|
|
Jeśli na nierównościach check control dostaje impuls to alarm też.
Np. Alarm firmy SILICON jeśli na +12 będzie miał przerwę tzn niepewny styk to alarm będzie się uzbrajał po krótkotrwałym zaniku lub spadku napięcia.
Sprawdzenie wszystkich połączeń jest pierwszą rzecz którą powinieneś zrobić.
Jakiej firmy jest twój alarm? |
_________________ FT SX SW 1,9TD DGT `93 218Kkm |
|
|
|
|
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 14-08-2007, 11:33
|
|
|
alarm mam firmy STIG, problem już rozwiązany - czujnik tylnej klapy musiał albo ktoś musiał go dokręcić za bardzo i na nierownościach wychodziło tak jakby ktoś klapę próbował otworzyć... Wykręciłem bardziej ten dzyndzoł i wszystko jest OK. :] |
_________________ Fiat Tipo 1.6ie S 93' LPG morski metalik
powoli do przodu... --> |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|