|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Elektryczne lusterka. Już wiem jak podłączyć. |
Autor |
Wiadomość |
Adam1971
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 04 Lip 2005 Posty: 178 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 23-07-2005, 13:00 Elektryczne lusterka. Już wiem jak podłączyć.
|
|
|
Zakupiłem elektryczne lusterka. Jak można poznać czy są podgrzewane. Mają w sumie 5 kabelków. Jak to wszystko można podłączyć. Czy ewentualnie jak będę probował sam to nic w nich nie spalę?
Kolory przewodów
Żółto-czerwony
Czarny
Brązowy
Niebiesko-czerwony
Szaro-czerwony
Tego jeszcze nie robiłę, ale chętnie się nauczę.
Może ktoś zobaczy jak kolorami są podłączone do sterownika (dżojstika). Może zdjęcie (schemat). Nie będę wtedy musiał się tak pocić przy podłaczaniu.
A jeszcze jedno przy sterowaniu jest kostka na 8 wyjść.
[ Dodano: 23-07-2005, 15:14 ]
Trochę rozszyfrowałę przy lusterkach a na dzojstiku do sterowania nie mogę coś dojść gdzie podłączyć kabelki. Ni jak nie pasuje jak lewa strona chodzi dobrze to prawa nie chce. Pomocy!!!
Przy lusterkach
Czarny i brązowy podgrzewanie
żóltoczerwony i niebieskoczerwony góra dół
szaroczerwony-czerwono niebieski na boki
A co dalej???
[ Dodano: 23-07-2005, 15:34 ]
Chodzi mi tylko gdzie podłączyć do koski dżojstka - i + reszte sobie poradze.
Rozebrałem już to sterowanie i mam płytkę przed sobą i dalej klapa. Nie kumam jak są zmieniane bieguny do silniczków. |
_________________ Tempra 1,6 93 r. gaźnik |
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 23-07-2005, 20:29
|
|
|
Lusterka podlaczasz bezposrednio pod dzojstik. Nie ma po drodze zandych przekaznikow itp. Przy dzojstiku powinienes miec kostke z kablami. Czerowny to Plus a Czarny To masa, reszte musisz zgadywac jaki kabel jest do czego. Podgrzewanie podlacz pod uklad ogrzewania tylniej szyby.
Kazde lusterko w T/T jest podgrzewane. Widze ze juz doszedles z kablami co i jak przy lusterku.
Jesli nie kumasz jak sa zmieniane bieguny to poropunje wziasc podlaczyc mase i plus wziasc miernik i/lub zarowke i sprawdzac gdzie jest "wyjscie".
Ja tak wlasnie zrobilem. Bo niby mialem kostke i tylko wpialem ale nie mialem kostek na koncach kabla tych co biegna do lusterek. I na oslep wlasnie tak sprawdzalem.
Od sterowania silniczkami o ile pamietam sa 3 kable i tyle tez wyjsc jest przy dzojstiku przypadajace na lusterko.
Jutro sprawdze jak to jest u mnie i Ci wszystko napisze. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Adam1971
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 04 Lip 2005 Posty: 178 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 24-07-2005, 08:20
|
|
|
Dzięki. Właśnie cały problem tkwi w tym że nie mam tej kostki i ciężko wyczaić gdzie podłączyć plus i minus.
[ Dodano: 24-07-2005, 08:32 ]
Adam1971 napisał/a: | Dzięki. Właśnie cały problem tkwi w tym że nie mam tej kostki, którą się wpina do dżojstika i ciężko wyczaić gdzie podłączyć plus i minus. |
[ Dodano: 24-07-2005, 18:04 ]
Adam1971 napisał/a: | Dzięki. Właśnie cały problem tkwi w tym że nie mam tej kostki i ciężko wyczaić gdzie podłączyć plus i minus.
[ Dodano: 24-07-2005, 08:32 ]
Adam1971 napisał/a: | Dzięki. Właśnie cały problem tkwi w tym że nie mam tej kostki, którą się wpina do dżojstika i ciężko wyczaić gdzie podłączyć kabelki. |
|
[ Dodano: 25-07-2005, 12:45 ]
Po 2 dniach wreszcie udało mi się podłączyć lusterka. :-P Śmigają idealnie. Jak ktoś też ma problem z ich podłączeniem to pytajcie. |
_________________ Tempra 1,6 93 r. gaźnik |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|