|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tani internet ? |
Autor |
Wiadomość |
Kalwi89
Wiek: 35 Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 45 Skąd: Boguszów-Gorce
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 12-11-2009, 16:41 Tani internet ?
|
|
|
Witam =]
Za miesiąc kończy mi się umowa z TP. Nie chcę przedłużać dalej tą umowę, bo TP to syf
Szukam po necie różnych ofert - wszystko wygląda ładnie i pięknie, ale na pewno są jakieś haczyki ...
Aktualnie mam Neostradę 1 mb, chciał bym coś do 60 zł abonamentu po promocjach z prędkością nie mniejszą niż 2 mb .
Macie jakieś propozycje ? |
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-11-2009, 17:21
|
|
|
Kalwi89, wszystko zależy od tego co masz w swoim rejonie do wyboru. Ja korzystam z kablówki UPC. Co prawda 80zł płacę, ale mam 15Mb/s. Żadnych limitów, stała prędkość i nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby mnie rozłączyli. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Psotnik
Wiek: 42 Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 451 Skąd: Eindhoven Holland
Województwo: Other
|
Wysłany: 12-11-2009, 17:27
|
|
|
Zdecydowanie polecam UPC. |
_________________ Life To Ride
Gość wisisz mi piwo! |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 12-11-2009, 18:47
|
|
|
Psotnik napisał/a: | Zdecydowanie polecam UPC. |
O ile jest taka mozliwosc, ale zauwazcie, ze nie wszedzie jest dostepne. Ja tez mam z kablowki (nie UPC) za 4Mb płace 58zł, bez limitów |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 12-11-2009, 18:58
|
|
|
Kalwi89, a jesli nie masz wielkiego wyboru to sprawz oferte Netii ja tez miałem tp ale to byla masakra... co chwile rozłączało, spadki transferu itp... Odkąd mam netie nie mam zadnych problemów. Co prawda nie mają jakichs specjalnie korzystnych cen ale nie mając wiekszego wyboru mamy stabilny net. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
Kalwi89
Wiek: 35 Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 45 Skąd: Boguszów-Gorce
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 13-11-2009, 13:41
|
|
|
Dzięki Panowie
Jutro zadzwonię do Netii i dowiem się więcej szczegółów. |
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-11-2009, 16:31
|
|
|
co do neti i to mają jedną lipę. jeśli nie masz aktywnego telefonu np w tp to opłacasz 30 zł miesięcznie za utrzymanie łącza. ja nie mam stacjonarnego bo po co mi i nie bardzo mi się opłaca płacić za internet + 30zł za nic. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
|
Wysłany: 13-11-2009, 17:45
|
|
|
konikks, dokladnie... ale jesli ma sie telefon to naprawde warto sie zainteresowac... |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
|
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 13-11-2009, 18:08
|
|
|
Kalwi89, ABSOLUTNIE NIE POLECAM NETII!!!
nie polecam ponieważ moim zdaniem są nieuczciwi, już mówię czemu:
23.11.2007 podpisałem z nimi umowę o dostarc\zenie internetu, umowa skonstruowana była na 24m-ce a więc okres rozliczeniowy konczy się 23.11.2009... logiczne, wysłałem zatem wypowiedzenie, i aby się upewnić zadzwoniłem z potwierdzeniem czy dotarło wypowiedzenie. W odpowiedzi usłyszałem że tak, ale w takiej formie spowoduje ono nałożenie na mnie kary. a za co? ponieważ okres rozliczeniowy nie kończy się wraz z końcem umowy tylko 2 miesiące później o czym nie raczono nas poinformować podczas podpisywania umowy...
przykłąd drugi: moja dziewczyna ma równierz internet w netii, ostatnio przedłużyli umowę, kiedy dzwonił przedstawiciel netii wyjaśnił że po przedłużeniu szybkość transferu wzrośnie z 512KB/s do 1MB/s a cena będzie nie 49PLN jak dotychczas a 44PLN tak więc moja dziwczyna się zodziła i podpisała umowę. Nowy okres rozliczeniowy zaczął się 1.11.2009 transfer nadal był 512KB/s a rachunek przyszedł na kwotę 56PLN... w odpowiedzi moja dziewczyna usłyszała że żeby skorzystać z w/w promocji należy posiadać telefon w Neti, czego oczywiście nie raczono jej powiedzieć przed podpisaniem umowy. a moja dziewczyna telefon ma w TP.
tak więc ja dziękuję za netię i nie chcę mieć nic wspólnego z tą firmą...
Kalwi89 napisał/a: | bo TP to syf |
tak samo jak Netia ale do TP masz lepszy dostęp, do netii masz kilka faxów kilka adresów i nigdy nie wiesz który jest prawdziwy... pod 3 faxy wysyłałem wypowiedzenie i pod 2 adresy... ŻENADA!!!!
** Dodano: 13-11-2009, 18:12 **
Kalwi89 napisał/a: | Jutro zadzwonię do Netii i dowiem się więcej szczegółów |
powodzenia w tych dwuch kwestiach... dodzwonić się ciężko ale dowiedzieć SZCZEGÓŁÓW jeszcze ciężej |
|
|
|
|
tipacz
|
Wysłany: 13-11-2009, 18:29
|
|
|
Świstak, dlatego rozmowy sie zawsze nagrywa i wtedy ma sie materiał dowodowy, mi tez orange (tez jest dostepny na lini tp) chciał wmówic inne warunki jak przyszło co do czego i ze nie moge zerwac umowy bo kare zaplace - a ja im na to ze podczas rozmowy inaczej mnie poinformowano i ze mam na to dowód w postaci nagranej rozmowy - po odtworzeniu nagrania rozmowa zmieniła sie o 100%. |
|
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 13-11-2009, 18:37
|
|
|
tipacz, masz rację, ale to jest conajmniej nienormalne, żebym musiał dochodzić swoich praw to muszę nagrywać rozmowy... tak się zachowuje szanująca się firma? właśnie dlatego NIE CHCĘ WIĘCEJ ZNAĆ TEJ FIRMY!
generalnie nie wiem co teraz będzie jeśli z dzniem 31 stycznia nie wygaśnie umowa (tak jak pani powiedziała mi przez tel.) to pójde do sądu, mam potwierdzenia na wszystkie wypowiedzenia że dotarły i mam to w dupie, sprawę wygram, a jeśli nie to i tak nie zapłacę złodziejom. |
|
|
|
|
tipacz
|
Wysłany: 13-11-2009, 18:54
|
|
|
Świstak, teraz kazda "szanujaca sie firma" tylko patrzy aby wyruchac kogo sie da... |
|
|
|
|
|
egon
|
Wysłany: 13-11-2009, 20:54
|
|
|
Świstak, jedna małe pytanie... Czy Ty lub Twoja dziewczyna przed podpisaniem umowy ją czytaliscie Na 90% jestrem pewien, ze nie |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
|
Wysłany: 13-11-2009, 21:44
|
|
|
TP to syf jakich mało na naszym rynku. Kiedy podpisywałem umowę na 512 powiedzieli mi, że płacił będę abonament 30zł przez pierwszy rok i 60zł przez drugi rok (taka promocja) i za podłączenie 30zł. Żadnych dodatkowych opłat. Pytam zatem - jak to jest z tym utrzymaniem łącza? To mi odpowiada, że to te 30zł za podłączenie (jednorazowa opłata). No i fakt. 6 miesięcy cieszyłem się 512 za 30zł. Żadnych listów, żadnych telefonów w tym czasie. No i przychodzi pismo, że mam zaległe ponad 200zł za utrzymanie łącza. Identyczną sytuacje miały jeszcze dwie osoby z mojego otoczenia. W Z.G. i w Poznaniu. Czyli proceder na skalę krajową. Ale po przeczytaniu umowy kilkukrotnie i tak stwierdziłem, że jest tak skonstruowana że można im uwierzyć przy podpisywaniu jej, a potem zapłacić zaległości. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 13-11-2009, 22:24
|
|
|
egon., umowę podpisywala mama, twierdzi że czytała... może i tak jest, pech chciał że nie mam niestety tej umowy, tzn nie jest ona kompletna, strona 2 tam gdzie sa postanowienia ogólne gdzieś mi się zawieruszyła, jak ją znajdę, to napisze jak to wg tej umowy wygląda. Jednak nie sadzę żeby w postanowieniach ogólnych(a tylko takie sa na tej umowie) była wzmianka nt przedłużania okresu rozliczeniowego. Jeśli zaś chodzi o moją dziewczynę to ona na bank nie czytała umowy z racji tego że przez telefon ciężko coś przeczytać... zadzwonił do nich konsultant i się zgodzili ale jak to dalej wyglądało to nie wiem... w każdym razie fakt pozostaje faktem, mam umowę od dnia do dnia a mówią mi że tak nie jest... coś tu nie gra... mówią mi że promocja mnie obejmuje ale się okazuje że tak nie jest, wszystko po podpisaniu umowy...
druga kwestia to taka że internet w TP i Netii jest najgorszy i najdroższy z dostępnych na rynku... jeśli nie masz telefonu to za 1MB płacisz minimum 70PLN, jeśli masz telefon wtedy nie możesz mieć abonamentu w ramach "pakietu socjalnego" za 30PLN na miesiąc tylko ten większy za 50PLN... suma sumarum 90-100PLN za 1MB... znasz droższych dostawców? |
|
|
|
|
egon
|
Wysłany: 14-11-2009, 07:32
|
|
|
Świstak napisał/a: | znasz droższych dostawców? |
No niestety niem znam Z tym, ze dla pecha niektórych uzytkowników, niew mają oni innego wyjscia, bo nic innego w ich okolicach niema |
|
|
|
|
tipacz
|
Wysłany: 14-11-2009, 09:32
|
|
|
Ja mam telefon w TP i faktycznie tp do podłączenia neta wymaga abonamentu telefonicznego za 50-parezeta a ja mam ten za 28 i netia nie robiła zadnych problemów. |
|
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 14-11-2009, 10:36
|
|
|
egon. napisał/a: | Z tym, ze dla pecha niektórych uzytkowników, niew mają oni innego wyjscia, bo nic innego w ich okolicach niema |
no właśnie ja jestem tym pechowcem, mieszkam na obrzeżach radomia, gdybym mieszkał w centrum miałbym dużo szybszy i dużo tańszy internet. Niestety u mnie z dość "sensownych" jest tylko TP i Netia. Orange iPlus, Play czy Era niestety mają straszne sygnały... kolega miał orange i też nie chce tego już. na razie ma iPlusa i też bluzga. Podobno UPC jest w radomiu nie dostępne bo miałem ochotę na to już dawno, ale nie wiem, teraz wchodzi Sferia, prędkości do 6MB/s może warto poczekać i zobaczyć co to?
tu jest link:
http://www.sferia.pl/ind_...dywidualna.html
z tego co zobaczyłem na stronie to nie ma tragedii, na linii TP za 6MB/s 99PLN na okres 24m-cy. Na 12 m-cy 108PLN |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 15-11-2009, 02:12
|
|
|
Świstak napisał/a: | tak samo jak Netia ale do TP masz lepszy dostęp, do netii masz kilka faxów kilka adresów i nigdy nie wiesz który jest prawdziwy... pod 3 faxy wysyłałem wypowiedzenie i pod 2 adresy... ŻENADA!!!! |
Jest taka opcja jak, poczta i zwrotne potwierdzenie odbioru i ..... masz spokój
tipacz napisał/a: | Świstak, dlatego rozmowy sie zawsze nagrywa |
Tipacz żeby kogoś nagrać wcześniej musisz go o tym poinformować i jeśli nie ma życzenia być nagrywanym nie masz prawa tego robić.
Bo niestety ktoś kiedyś za coś takiego może narobić Ci nieprzyjemności.
Świstak napisał/a: | przykłąd drugi: moja dziewczyna ma równierz internet w netii, ostatnio przedłużyli umowę, kiedy dzwonił przedstawiciel netii wyjaśnił że po przedłużeniu szybkość transferu wzrośnie z 512KB/s do 1MB/s a cena będzie nie 49PLN jak dotychczas a 44PLN tak więc moja dziwczyna się zodziła i podpisała umowę. Nowy okres rozliczeniowy zaczął się 1.11.2009 transfer nadal był 512KB/s a rachunek przyszedł na kwotę 56PLN... |
Chyba Świstak pomyliłeś Mb z MB
Bo za 1MB to nawet 56zł. to niewiele.
Ja płacę za 5Mb/s plus kablówka 59zł. w UPC |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Świstak
|
Wysłany: 16-11-2009, 17:44
|
|
|
Emf napisał/a: | potwierdzenie odbioru i ..... masz spokój |
tak, ale nie o to chodzi, ja potwierdzenie mam, tylko wysyłałem to na 2 adresy... o to mi chodzi... firma widmo, wyślesz na jeden adres i nawet z potwierdzeniem odbioru nie wiele zdziałasz bo do nich nie dotrze wypowiedzenie.
Emf napisał/a: | wcześniej musisz go o tym poinformować i jeśli nie ma życzenia być |
kiedy dzwonisz na infolinię Netii (a to jedyny kontakt telefoniczny) miły głos mówi Ci takie słowa: "INFORMUJEMY, ŻE W CELU POLEPSZENIA JAKOŚCI USŁUG, WSZYSTKIE ROZMOWY SĄ NAGRYWANE". Jeśli się rozłączysz to nic nie załatwisz, jeśli się nie rozłączysz to jesteś nagrywany, nikt nikogo nie pyta o zgodę.
Emf napisał/a: | Chyba Świstak pomyliłeś Mb z MB |
nawet na pewno, ale ja zawsze to myle, mój błąd, sorki |
|
|
|
|
tipacz
|
Wysłany: 17-11-2009, 20:19
|
|
|
Emf napisał/a: | Tipacz żeby kogoś nagrać wcześniej musisz go o tym poinformować i jeśli nie ma życzenia być nagrywanym nie masz prawa tego robić.
Bo niestety ktoś kiedyś za coś takiego może narobić Ci nieprzyjemności. |
Wiadomo ze informuje, wtedy jest z nimi calkiem inna rozmowa. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|