|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Licznik km problem |
Autor |
Wiadomość |
mario
|
Wysłany: 02-07-2005, 09:31 Licznik km problem
|
|
|
wyzerowal sie u mnie ten glowny licznik od km, mam deske digital, w czym moze tkwic problem? pozdrawiam |
|
|
|
|
Marcin3 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2005, 09:43
|
|
|
a przekroczyłeś juz 200 tys ?? bo jak tak to to jest normalka bo ten licznik nie wyświetla "2" na początku |
|
|
|
|
diabelski
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 30-05-2007, 17:10
|
|
|
Witam, a jest możliwość zresetowania licznika total? u mnie też się chyba przekręcił bo pokazuje same środkowe kreski... poza tym wszystkie liczniki i zegary sprawne. |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 30-05-2007, 17:27
|
|
|
diabelski, jakby Ci sie przekrecil z 199 999 to pokazywal by Ci przegieg 0 000, a skoro masz kreski to mozliwe ze ktos majstrowal przy przebiegu i uszkodzil go.. lub po prostu padl..
mi digital sie zerowal pare mcy temu jeszcze na fabrycznej desce z 1.7d i normalnie sobie pozniej zliczal od zera |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-05-2007, 17:40
|
|
|
tak, raczej to to; ale jak 'sam środkowe kreski' ? tylko te segmenty pionowe się śiwecą? nie mrugają nawet ani nic się nie zmienia?
bo jeśli tak to być może padło 'tylko' sterowanie wyświetlaczem, segmentami a licznik w tle liczy.. albo niestety część licznika i jedynki wciąż wyświetlaq.. nie znam tak deski digital i nie mam jej scheamtu, ale pewno da się jakoś naprawić, a może tylko zły kontakt/zimne luty gdzieś, coś z masą, kablami,wtyczkami - czyli to z czym digitale mają problemy... |
|
|
diabelski
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 30-05-2007, 18:27
|
|
|
Te wszystkie środkowe poziome coś takiego: ------ , trip nabija normalnie. Przełączanie między nimi bez problemu, natężenie podświetlenia ok, reset trip też ok. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-05-2007, 19:18
|
|
|
zaraz, bo digitala naprawdę rzaaaadko widzę... masz jeden wyświetlacz total, drugi trip, który nabija ok i liczy i zeruje...
wyświetlacz total tylko ----- pokazuje....
jeśli trip liczy to impulsy dochodzą do deski, licznik od trip zlicza i sterownik i wyświetlacz ok; za to od total sterownik wyświetlacz coś tego lub licznik od total coś tego albo po prostu gdzieś zimy lut/przerwa/jakaś pierdoła i np po starcie deski jak się resetuje wyświetlenie to zostaje....
nie znam digitala tak, powtarzam i nie widziałem schematów - jeśli masz to na jedym wyświetlaczu a przełączsz trip/total i przy wyświetlaniu total są ------- to (wspólny wyświetlacz, sterownik) licznik total/pamięć jego coś nie tego... da się zapewne zresetować, ale kto wie czy to nie sprawa połączeń czy przerwy w druku... trza by deskę obejrzeć, 'zrozumieć', może schemacik a może nie trza bo da się z 'obacenia jej' wywnioskować jak to działa... tak czy siak może być trochę zabawy i poszukaj elektronika jeśli sam nie dasz rady... w najgorszym wypadku deska ze szrotu nowa jeśli cię drażni lub wymiana elementów na tej... albo wstaw sobie kartkę z nap 10.000 i podświetl żaróweczką dla poprawy samopoczucia |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|