|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czy powodem ciężko chodzącego lewarka może być ... |
Autor |
Wiadomość |
Tempers
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-03-2006, 21:29 Czy powodem ciężko chodzącego lewarka może być ...
|
|
|
Czy też tak jak pisano wcześniej, raczej cięgna i tzw sierżant ? Bo nie wiem czy najpierw bawić się w wymiane oleju, czy odrazu zabrać się za cięgna i szeregowego czy jak mu tam.
pozdro |
_________________ Oto moje furki:
- Tempra 1.6 SX ie Gaz
- KIA SHUMA - 2001 r.- 1.8 Full Wersja |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-03-2006, 21:32
|
|
|
Olej ma raczej wplyw na bezposrendia prace skrzyni a nie na wrzuceanie biegow
niech mnie ktos poprawi jesli sie myle :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 23-03-2006, 23:12
|
|
|
Tak jak napisał Mupik.Z tym że jeżeli nie masz oleju w skrzyni to lewarek też będzie kiepsko chodził.Suche wałki-ciężko wchodzące synchronizatory i oczywiście zębatki.Sprawdż w pierwszym żędzie to co widzisz-czyli sierżant i cięgna.Pod mieszkiem też jest przegub kulowy-może być suchy.W kanale pod podłogą jest tuleja -też może sucha. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
Tempers
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 24-03-2006, 11:02
|
|
|
picek napisał/a: | Tak jak napisał Mupik.Z tym że jeżeli nie masz oleju w skrzyni to lewarek też będzie kiepsko chodził.Suche wałki-ciężko wchodzące synchronizatory i oczywiście zębatki.Sprawdż w pierwszym żędzie to co widzisz-czyli sierżant i cięgna.Pod mieszkiem też jest przegub kulowy-może być suchy.W kanale pod podłogą jest tuleja -też może sucha. |
oki, jak zwykle macie rację.
Psiknąłem wstępnie na rozruszanie jakimś aerozolowym smarem i chodzi jak miodzik. Spróbuje jeszcze z tym pod lewarkiem.
Dzięki |
_________________ Oto moje furki:
- Tempra 1.6 SX ie Gaz
- KIA SHUMA - 2001 r.- 1.8 Full Wersja |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|