|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
no no problemów ciag nadlszy |
Autor |
Wiadomość |
soldys23
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-05-2006, 22:11 no no problemów ciag nadlszy
|
|
|
O kolejna seria nie wiadmomych!! Dalej borykam sie z problemami silnikowymi . he he DOBRZE ZE NIE SERCOWYMI EHEHHEHE Mam namierzony nowy silnik tym razem identyczny jaki potrzebuje. Auto jest rozbite i stoi juz ze 2 lata ale silnik cały tylko chłodnica dostała. Na liczniku jest 97 tysiecy jakis wyciekłóów nie widac Pytanie brzmi czy jest taki silnik jesszcze cos wart czy czasem przez ten okres czasu nie uległ jakiej awarji . Czy mozna go smiało przekładac. I czy ufac licznikowi ?? Co nalezy wymienic w tym silniku poza montowaniu pozdrawiam |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-05-2006, 22:16
|
|
|
no ja bym się bał po takim przestoju bo mog ły się pierscienei zblokowac zastac czy jakos tak i kibel bdzie
wez zdejmij glowice jak mozesz i zobacz co tam siedzi
ja juz z doświadczenia wiem ze co stoi dłużej jak rok to może być smietnik a miałęm tak z silnikiem merca 2,5 benz gdzie piąty gar i ciśnienia nie trzymał zapłonu nie było a potem się okazało ze gwint na swiece jest zerwany itp itd i na śmietnik poleciał. |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 20-05-2006, 22:16
|
|
|
Napewno paski są do wymiany,ale najlepiej by było zdjąć głowice i zobaczyć czy i jak bardzo rdza opanowała tuleje i czy pierścionki się nie zapiekły.Dół powinien być ok,ale oliwa do wymiany.Niewiadomo też co z zaworami,ale zdjęcie głowicy by wiele wyjaśniło.Moim zdaniem koszt uszczelki pod głowice nie jest duży a wszystko obczaisz. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|