Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprzedaz auta - porady
Autor Wiadomość
Kali 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 08-07-2009, 08:32   Sprzedaz auta - porady

Moze mi ktos powiedziec co mam zrobic. Chcialbym sprzedac ten samochod w calosci albo na czesci. Mam go od niecalego pol roku, moze mi ktos powiedziec po jakim czasie mozna sprzedac taki samochod ?
Chce w nim naprawic ta popsuta pompe paliwa i sprzedac.

Troche o aucie (wrzuce fotki pozniej):

z wyposazenia to: ABS, wspomaganie, el. szyby, poduszka.
W aucie wymieniony byl akumulator, termostat, zregenerowane zaciski hamulcowe, reduktor od lpg.

Niestety troche podloga jest pognita i przydaloby sie wymienic lozyska.
mam silnik 1.4 + lpg.
Ile moge wolac za taki samochod ? dalem 2700 zl, włozylem w niego z 1500.

Moge sie dowiedziec jak to jest z sprzedaza na czesci ? jak go potem wyrejestrowac ? ogolnie jak zalatwic te formalnosci.

Z gory dzieki za pomoc.

ciechu 

Wysłany: 08-07-2009, 10:10   

kaliburza napisał/a:
Ile moge wolac za taki samochod ? dalem 2700 zl, włozylem w niego z 1500.
niestety samochód to skarbonka bez dna. Myślę, że jeśli auto jest na chodzie, nic nie stuka, nie puka i jest zadbane to możesz wystawić za 2,5tyś. Ale czy tyle dostaniesz - zależy na kogo trafisz. Ja sam mam problem z podłogą i szukam czegoś co przede wszystkim ma zdrową podłogę i progi.
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Prezesddz 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 08-07-2009, 11:46   

Ja kupilem tempre ostatniego stycznia tego roku, niestety lezalem dlugo w szpitalu i auto przestalo zime na dworzu. Wk*rwia mnie to auto, niby jezdzi silnik zdrowiutki nie bierze oleju nie kopci nie bierze plynu ale na moje oko za slaby jest na ta kolubryne. Zmienialem kola z obydwoch stron wpadl mi lewarek do srodka.... jestem zalamany, mam 1300zl i nie wiem czy sens jest pakowac lpg i jakos pospawac, choc nie wiem do czego, ta zakichana podloge... marzy mi sie sierra 2,0 ale kto wie co to bedzie jak sie kupi.

ciechu 

Wysłany: 08-07-2009, 13:04   

Prezesddz napisał/a:
marzy mi sie sierra 2,0
wierz mi - sierry miały większe problemy z korozją, ale nie powiedziane, że Ci się rodzynek trafi. Jednak dłuuuuugo trzeba by szukać. Konkretny remont podłogi to koszt około 1-1,5tyś zł. Więc jeśli nie ma się sentymentu do auta - nieopłacalne (hmmmm, no to się wygadałem...)
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Kali 

Wysłany: 08-07-2009, 13:25   

Wlasnie podjalem decyzje, ze narazie go nie sprzedaje. W sumie dobrze mi sie nim jezdzi. To nie sa zle samochody ale jak poprzedni wlasciciel nie dbal no to my juz nic na to nie pomozemy, chyba ze duzym nakladem finansowym i czasowym. Musze go troche podopieszczac, zmienic lozyska, wyprostowac felgi, zakonserwowac podwozie a potem go sprzedac.

Mimo wszystko chcialbym sie dowiedziec jak to jest ze sprzedaza samochodu na czesci ?

Ps. ile kosztuja lozyska na przod do wersji z absem ?

osama 33 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 08-07-2009, 15:15   

Prezesddz, a Może interesuje cie kupno opla vectry?? jak cos masz wiadomosc na PW
omega 2,5 v6 Tipo 1,4,Laguna
opel astra kombi 1,7d f tempra 1,9td
     Moneta

Prezesddz 

Wysłany: 09-07-2009, 09:25   

ciechu napisał/a:
Prezesddz napisał/a:
marzy mi sie sierra 2,0
wierz mi - sierry miały większe problemy z korozją, ale nie powiedziane, że Ci się rodzynek trafi. Jednak dłuuuuugo trzeba by szukać. Konkretny remont podłogi to koszt około 1-1,5tyś zł. Więc jeśli nie ma się sentymentu do auta - nieopłacalne (hmmmm, no to się wygadałem...)

Uwierz ze mialem ten egzemplarz na oku od emeryta... http://www.autogielda.pl/...,II94J3MH9.html ale mimo tego ze chcialem mu wplacic zaliczke zeby poczekal 3dni odpisal ze poczeka bez ale dzwonie dzien wczesniej i mowi ze wlasnie sprzedaje ze Ci panstwo byli miesiac temu i kupili teraz bez targu.
A ja zostalem z paroma groszami w reku i nie wiem czy wystarczy mi zeby kupic gazowanie zamontowac zalegalizowac i wspawac jakies porzadne proffile na progi, gdzie to zrobic generalnie mam...

ciechu 

Wysłany: 09-07-2009, 09:54   

Prezesddz, a jak strasznie wygląda ta podłoga? I progi? Przy podnoszeniu auta lewarek wbija się w progi? Czy są to tylko sporadyczne dziureczki?
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Prezesddz 

Wysłany: 09-07-2009, 10:40   

Od pasazera jest dziura juz na dwie piesci od mojej strony na jedna. Kupowalem wygladalo ok ale nie garazowalem jej i nie jezdzila dlugi okres w zimie. Lewarej wbija sie w podloge ta prosta strona a to wytloczenie na progu sie wygina takze mam podstawy do nerwow. ALe generalnie zawieszenie w miare ok, silnik super tylko poprycha na zimnym czasem dziura w mocy ale to na bank przewody. Dziury sa z przodu ale tyl balem sie podnosic wiec uzylem recznego paleciaka do zmiany kol...

ciechu 

Wysłany: 09-07-2009, 13:46   

hmmm, chciałem Ci polecić zalaminowanie ubytków, ale z Twojego opisu wynika, że jest gorzej niż myślałem. Tutaj pomoże tylko kapitalny remont podłogi i wymiana progów. A to kosztuje. Jednak jeśli auto ma Ci posłużyć góra rok czy dwa, to bym to poprostu olał. Jedynie przemalować kortaninem tą rdzę, żeby nie atakowała dalej i zabezpieczyć bitexem. Ale wtedy raczej nie ma sensu LPG zakladac.
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu