Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kilka pytan o tempre
Autor Wiadomość
Alan
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2005, 21:48   kilka pytan o tempre

jak juz gdzies wspominalem od niedawna mam swoja tempre i mialbym kilka pytan
1.do czego sluzy to cos(nie wiem jak to okreslic)pod siedzeniem kierowcy cos jakby jakis przelacznik
2.wyczytalem w ksiazce(niemieckiej)ze nie powinienem wyciagac foeli przednich ale nie rozumiem czemu(moja znajomosc niemieckiego jest perfekt...audi...mercedes....euro...tyle znam:)))
3.co ile powinno sie wymieniac pasek rozrzadu

to narazie tyle....ale pewnoi cos mi sie jeszcze przypomni:)

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-09-2005, 22:05   

Hehe to mzoe ja zaczne :-)
1.O tym przelaczniku bylo sporo chyba jabko zaczal temat :-) Jest to wlacznik odciecia paliwa :-) , niekotrzy twierdza ze to katapulta ;-)

2. Hmm no coz niemce maja rozne dziwne pomysly :-), wrzuc tu tekst to postaram sie przetlumaczyc na ile moja znajomosc jezyka pozwoli :-)

3. Pasek hmm jak niewiesz kiedy byl zmeiniany to zmien lepiej :-)
W fiatach niby pisza ze co 90 kkm po 93 r chyba nawet po 100kkm ale wydaje mi sie ze 60-70 kkm jest wystarczajace nie jest to super droga zabawa a lepiej dmuchac na zimne
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-09-2005, 22:08   

1) pod siedzeniem kierowcy było jush na forum ostatnio, zazwyczaj w niektórych temprach jest przełącznik odcięcia zapłonu (np w razie wypadku powinno odciąć a ty nim włączasz, możesz też chyba ręcznie nim odciąć by ew.złodziejom utrudnić życie... jeśi Ci chodzi o przełącznik bądź drutki do takowego...)
2)o fotelach przednich nic takiego nie słyszałem, niby są na szynach i w razie potrzeby niby się powinno dać zdjąć a potem nasunąć na nowo... hmm...
3)rozrząd - wieeeeele tematów na forum [>szukaj<]...
wypada co 80-90 tys km jeśli nieogrinalny, orginalne (drogie) z ASO ponoć wytrzymują nawet grubo ponad 100 tys km... liczy się też oczywiście wiek i stan paska, jeśli ma jakieś pęknięcia już - nie zwlekaj ani chwili, wydatek mały a inaczej - remont silnika możliwy - to duuuży wydatek; co do wieku (jeśi nie przejechanych tys km) to co kilka lat wypada... różnie... na fforum było już wiele tematów o pasku, konsekwencjach i opiniach co ile zmineniać jaki....
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Alan
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2005, 22:30   

co do paska o wymienilem zaraz po kupnie auta,co do foteli to cos tam chodzi o poduszke napinacze pasow itp

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 26-09-2005, 22:45   

A po co chcesz je wyciągać??
     Moneta

Alan
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2005, 23:18   

Raku napisał/a:
A po co chcesz je wyciągać??

no nie pali mi sie z wyciaganiem ale jak mi w ksiazce cos tlustym drukiek i z wykrzyknikiem tom ciekawy :-k

Odpowiedz do tematu