|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
heh temperówka pokazała charakterek ;) |
Autor |
Wiadomość |
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-11-2005, 14:48 heh temperówka pokazała charakterek ;)
|
|
|
Wracam z imprezy. 5:30 rano. Głodny jak cholera zaglądam do McDrive'a. Podjezdzam pod okienko a tam miła panienka (z okienka rzecz jasna;) ) oznajmia mi, że chwilkę muszę poczekać. No to buch silnik gaszę i czekam... czekam.... za mną robi się kolejka... czekam... o! jedzonko przyszło no to dziękujemy ładnie tej dziewczynie i w drogę! Przekręcam kluczyk i... cisza :/ Probuje znowu... cisza! Głodni ludzie za mną się denerwują no to zepchnąłem temperówke na bok. Otwieram mache - wszystko ok! Poszarpałem kable - zapaliła... hmm :/ Może to taki ostentacyjny wyraz zazdrości? |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 06-11-2005, 15:55
|
|
|
Hihi u mnie tez tak sie czasem dzieje :/ Ostatnio na przejezdzie sie zatryzmalem :] Maska w gore wiadomo ze to kabelek od rozrusnzika czasami wyleci i jazda dalej :-)
Takie problemy to nie porblemy :] |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-11-2005, 18:04 Re: heh temperówka pokazała charakterek ;)
|
|
|
Moze jest alterglobalistka? |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-11-2005, 18:15
|
|
|
Oj u mnie też często niełączy czetwony kabelek przy rozruszniku |
|
|
|
|
drosik
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 25 Wrz 2005 Posty: 92 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 06-11-2005, 21:35
|
|
|
Ja we wrześniu przez ten czerwony kabelek spóźniłem się rano do pracy urwał się całkiem i musiałem dzwonić po taxi |
_________________ Bez problemów byłoby nudno |
|
|
|
|
Pele_Tipo
|
Wysłany: 06-11-2005, 22:00
|
|
|
to znak ze porzadny czlowiek poruszajacy sie wloszka nie powinien jezdzic do McDrivow i smiecic w aucie |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 06-11-2005, 23:32
|
|
|
Pele_Tipo napisał/a: | to znak ze porzadny czlowiek poruszajacy sie wloszka nie powinien jezdzic do McDrivow i smiecic w aucie |
bravooo bravooo |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-11-2005, 20:26
|
|
|
Dzisiaj to samo Rano przed praca. Okazalo sie, ze nie przewod pradowy, a wtyczka masy rozrusznika nie kontaktowala :/
Coś czuje, ze w sobote zrobie wielki porzadek w komorze silnika |
|
|
|
|
dzejbi
Wiek: 44 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 310 Skąd: Łódź, Warszawa
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-11-2005, 15:40
|
|
|
A ja miałem identyczne objawy w zeszłoroczne lato.
Goraco jak cholera, jade np. 20 km, dmuchawa się załącza co chwile. Potem gaszę silnik a gdy za moment chce zapalić to cisza.
Problem tylko w tym, że nie pomagało ruszanie kablami.
I wiecie co pomogło?
Odpowiem cytatem jednego z Klubowiczów (sorry, nie pamiętam już kogo):
"Nic na siłę tylko młotkiem".
I właśnie młotek pomógł a dokładniej lekkie popukanie w obudowę rozrusznika. W ten sposób za każdym razem jak nie chciał kręcić to wychodziłem z młotkiem (który już zapobiegawczo miałem pod siedzeniem), otwierałem klapę silnika, stuk puk i odpalałem.
Potem jak znalazłem chwile to rozebrałem rozrusznik, przeczyściłem i od tego momentu już nie mam problemów z niekręceniem. |
_________________ ZAMÓW KOSZULKĘ LUB KAMIZELKĘ ODBLASKOWĄ Z LOGO TTT
www.koszulki-klubowe.prv.pl
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|