|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Warszawa BEZ TIR-ów |
Autor |
Wiadomość |
Blazek1
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 02-11-2006, 17:18 Warszawa BEZ TIR-ów
|
|
|
Od dziś po Warszawie nie mogą poruszać się w gdz. 7.00-10.00 i 16-22.00 samochody powyżej 16ton. Czy to dobry czy zły pomysł to nie mnie oceniać. Rozśmieszyła mnie tylko informacja że ZDM wydał ponad 3tyś przepustek umożliwiających wjazd bez względu na porę dnia i nocy. Średnio jak wyliczyli madrzy ludzie przez nasze miasto myka ok 8tyś. Ja wiem po co ten zakaz. Trzeba było wyrwać kasę za pozwolenia chyba? Skoro przez 14 dni wydano ponad 3 tyś stałych to strach pomysleć co będzie za miesiąc.Kolejna głupota za którą zapłacimy My wszyscy. Chciałbym się mylić. |
|
|
|
|
RaQ
Wiek: 65 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 91 Skąd: \/\//\\/\//\
|
Wysłany: 02-11-2006, 17:36
|
|
|
Blazek1 napisał/a: | nie mogą poruszać się w gdz. 7.00-10.00 i 16-22.00 |
...dobre i to!
Codziennie wjeżdżam do Wwy od strony Raszyna, a ze mną tabuny samochodów
z Radomia, Grójca, Kielc, Łodzi (pzdr Dzejbi )
no i oczywiście konwoje TIR-ów.
Kiedyś mi taki Magnum ze Śląska (bez urazy) urwał zderzak
- bo musiał zmieniać pas na skrajny
no i mnie nie widział
Może ok. 7.oo będzie nieco luźniej... |
_________________ *Tempra 1.6 - domowy dupowóz...
*TempRa 2.0 8v - reaktywacja...
*Tipo HFTurbo - by Raku...
*Saab 9-3 SC 1.9 TiD stg I -186KM/392Nm - mój dupowóz... |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 02-11-2006, 19:04
|
|
|
Mogliby podobne przepisy wprowadzić w Trójmieście.... ale to chyba niedoczekanie |
|
|
adams
|
Wysłany: 05-11-2006, 19:37
|
|
|
taaaa znow wzrosnie korupcja. Przeciez TIRowcy maja dojechac do celu na czas. Z tego zyja. Nie to ze nie mam nic do tego jak, gdzie i kiedy jezdza, ale lepiej byloby pomyslec nad obwodnica Warszawy.
RaV Trojmiasto ma obwodnice wiec raczej nie ma takiej nawalnicy TIRow jak w stolicy... |
_________________ >>> Było Tipo 1.6 ie i nie będzie już TIPO <<< |
|
|
|
|
RaV
|
Wysłany: 05-11-2006, 19:48
|
|
|
adams napisał/a: | RaV Trojmiasto ma obwodnice wiec raczej nie ma takiej nawalnicy TIRow jak w stolicy... |
No i tu nie do końca masz racje.
Bo Trójmiasto ma jak najbardziej obwodnicę, tylko wszystki TIRy, które jadą 'Siódemką', aby dojechać do tejże obwodnicy muszą przejechać przez miasto (!).
Jest to przykład kretyńskiego planowania przez urzędasów... |
|
|
adams
|
Wysłany: 05-11-2006, 19:53
|
|
|
Cos w tym jest Sory az tak dobrze nie znam Trojmiasta. Jak w tym roku jechalem do Sopotu to faktycznie sporo tych ciezarowek, ale nie wiedzialem ze obwodnica zostala tak bezmyslnie zaprojektowana.. |
_________________ >>> Było Tipo 1.6 ie i nie będzie już TIPO <<< |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 06-11-2006, 11:27
|
|
|
Niestety rośnie nam ilośc aut jeżdżących po dorgach, a drogi rozwijają się w ślimaczym tempie. Tylko dostają Ci co jeżdżą największymi zestawamia. A co z autami osobowymi? Ich jest dużo więciej.
Moim zdaniem to powinni pobudować obwodnicę i wtedy dawać takie zakazy, a nie same zakazy. Ale to Polska. Jest problem, to damy zakaz, wprowadzimy opłaty i już po problemie, a kasa i tak poleci sobie.
Transportowcy płacą kilka podatków:
- w paliwie
- winiety na każe auto
- podatek od każdego auta do urzędu miasta (podatek radni miasta mogą ustalić, mają zakres, ale z reguły zawsze ustalają górny limit)
Po drugie w tym zawodzie liczy sie czas, jak szybko gdzieś coś dowieziesz.
A regulaminowo możesz prowadzić auto na dzień o ile dobrze pamiętam 9h z czego po pierwszych 4,5h musisz mieć odpoczynek chyba półgodzinny, czy 45 minutowy.
Pisze z głowy.
A zawód wcale nie jest łatwy. Niech Ci się przebije opona a wieziesz 25ton na pace, albo jedziesz jakiś buc zajeżdża Ci drogę i wyhamuj przed nim z takim zestawem.
Stan polskich dróg, koleiny, osobówką to jakoś wyrobisz, a w takim kolosie to wpierw skrecasz kierownica a dopiero za chwilke tyl auta Ci się ustawia do nowego toru jazdy.
No i mamy jedyną w Europie policje "do" TIRowców - ITD. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
RaV
|
Wysłany: 06-11-2006, 11:47
|
|
|
miszko napisał/a: | Ale to Polska. Jest problem, to damy zakaz, wprowadzimy opłaty i już po problemie, a kasa i tak poleci sobie. |
Dokładnie tak jest, a przykłady takiej bezmyślności można niestety mnożyć w nieskończoność |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|