|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
różnica między silnikami?? |
Autor |
Wiadomość |
Bratek
Wiek: 39 Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 51 Skąd: Rymanów Zdrój
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 25-09-2007, 20:14 różnica między silnikami??
|
|
|
Witam
chciałem się dowiedzieć jaka jest różnica między silnikiem fiata 1,9 td o mocach 75 km i 100 km (oba montowane w bravo i marea) czy jest to różnica w budowie czy tylko w oprogramowaniu |
_________________ TIPO 1.4 GAŹNIK POWERED by LPG --> Niestety sprzedany:/ aż łezka się w oku kręci... |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 25-09-2007, 21:28
|
|
|
Soft TD czyli to padło na 75KM jest pozbawione wogóle komputera i to jest chyba największa różnica pomiędzy nimi. Poza tym zdławiony sztucznie na pompie do tych 75KM. Dobra rada - nie tykać tego kijem chyba ze chcesz mieć dupowóz dla emerytów to wtedy będzie OK. Ten motor ma za to jedną wielką zalete, przez to że jest niewysilony to robi ładne przebiegi. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
Bratek
Wiek: 39 Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 51 Skąd: Rymanów Zdrój
|
Wysłany: 25-09-2007, 22:26
|
|
|
Czyli lepiej wybrać wersję 100 km i jeździć już można w miarę normalnie. jeszcze jedno pytanko odnośnie silnika jtd 105 km montowanego w fiatach... Co lepiej wybrać wersję 100 km czy jtd 105 Który lepszy |
_________________ TIPO 1.4 GAŹNIK POWERED by LPG --> Niestety sprzedany:/ aż łezka się w oku kręci... |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 26-09-2007, 16:57
|
|
|
Ale mówisz o JTD-105 i TD_100 czy o JTD_100 ? bo były silniki JTD na 100KM. Róznią się tym że ten na 100KM ma trochę inaczej EGR i wogóle jest przystosowany do EOBD czy jak tam się to nazywa. Nie wiem dokładnie o co biega ale to chyba jakiś system diagnostyki silnika. Która wersja lepsza - nie mam pojecia nigdzie nie spotkałem się z tym żeby któryś z tych silników był szczególnie polecany a drugi nie. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|