|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Śpiewająca dmuchawa wentylatora |
Autor |
Wiadomość |
DITAN82
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-03-2010, 17:26 Śpiewająca dmuchawa wentylatora
|
|
|
Po uruchomieniu dmuchawy na I stopień zaczyna pięknie śpiewać sopranem heh. Zastanawiam się czy wyjęcie z pod schowka wentylatora i wyczyszczenie załatwi sprawę. Czy nie lepiej kupić nowy wentylator?
Śpiewające tipo zwraca uwagę wszystkich pieszych heh i tylko kierowca z czerownymi polikami jedzie |
_________________ Tipo 1.4 93r Gaźnik/LPG
Omega B 96r 2.5 V6 LPG BRC |
|
|
|
|
maidun
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 197 Skąd: Alwernia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-03-2010, 17:42
|
|
|
Najpierw spróbuj uratować ten wentylator który masz Tymbardziej że wyjęcie tego w Tipo zajmuje 10 sekund Psiknij ew. trochę WD40 i sprawdź czy coś pomogło. Jeśli nie pomoże to niestety pasowałoby wymienić |
_________________ Było:
Tipo 1.4 AGT
Tipo 2.0 16V Sedicivalvole
Tipo 1.4 S
Jest:
Lancia Kappa 2.0 20VT |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 19-03-2010, 18:27
|
|
|
DITAN82 napisał/a: | Zastanawiam się czy wyjęcie z pod schowka wentylatora i wyczyszczenie załatwi sprawę. Czy nie lepiej kupić nowy wentylator?
| lepiej kupić. I skoro sam nie sprawdziłeś jeszcze co dolega staremu, to pewnie Ci się nie chce. Więc wymianę zleć mechanikowi. Ucieszy się, jak za 5 minut roboty skasuje około 30zł. Choć w Wawie pewnie tyle nie starczy
Tak jak maidun napisał, żadna to fatyga, żeby go wyjąć i sprawdzić co jest powodem piszczenia. Czy jakiś śmieć na wiatraku, czy brak smarowania. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
DITAN82
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-03-2010, 11:25
|
|
|
Wentylator ma 15 lat wymieniłem i mam spokój. Trochę więcej walczyłem niż 10 s heh bo odkręciłem sobie jeszcze schowek. WD40 pomaga ale w moim przypadku to uzdrawianie trupka |
_________________ Tipo 1.4 93r Gaźnik/LPG
Omega B 96r 2.5 V6 LPG BRC |
|
|
|
|
pawelF1
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 22-03-2010, 21:54
|
|
|
tez mialem to piszczenie i jak dalem ojcu ktory jest elektrykiem i zna sie na rzeczy to rozebral to i okazalo sie ze jedno lozysko co jest na wirniku sie zastalo i odrobina specjalnego lynu i ruszylo i teraz chodzi cichutenko. a z tym rozbieraniem to nie jst takie proste znaczy samo rozbieranie tak al jak sie sklada ( w moim przypadku bylo rozebrane wszysciutko co sie dalo) to tam trzeba pozniej taka metalowa oslone spowrotem zalozyc i bez spawarki sie nie obeszlo. Ale ogolnie dalo sie to naprawic. |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-04-2010, 16:13
|
|
|
DITAN82, ja miałem 20 letni wentylator i go uratowałem. Wyjąłem go tak jak piszą chłopaki w 10 sekund. Śpiewał tak, jakby ktoś gołębia zamknął w schowku Nalałem na trzpień (bez rozbierania czegokolwiek) i pod gumkę od spodu trochę oleju do smażenia i przeszło. Trochę potem przez jeden dzień śmierdziało frytkami, ale przeszło |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|