|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] PROBLEM Z TEMPRĄ 2.0 POMOCY !!! |
Autor |
Wiadomość |
Djmatisss
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-05-2007, 15:31 [Benzyna] PROBLEM Z TEMPRĄ 2.0 POMOCY !!!
|
|
|
Witam...
Potrzebuję waszej pomocy... Posiadam Tempre 2.0 od 2 miesięcy. Przez miesiąc śmigałem nią bez żadnych problemów. Pózniej po radzie ojca wysłałem autko na wymiane pasków rozrządu... Autko po wymianie zachowywało się normalnie tylko obroty były wyższe. Przed wymianą miałem 900 a póżniej oborty były już na 1100... Jeżdziłem tak przez pewien okres czasu i pózniej zaczeły dziać się szopki... Zapala po długim kręceniuuu... Obroty na początku 1100 póżniej w miare rozgrzania silnika zaczynają rosnąć aż do 1800 - 2000... Mechanicy rozkładają ręce... jeden dał mi 90% że to silniczek krokowy... Zamówiłem i zamontowałem i jest to samo... Podczas jazdy dostaje od czasu do czasu szarpnięć spowodowanych wahaniami obrotów... Na gazie reaguje jak samo... MOŻE KTOŚ MIAŁ PODOBNY PRZYPADEK ?? Dodam że świece i przewody po wymianie... Aaaa i rozrząd ustawiony jest według punktów... ( jak wymieniali to pasek był cofnięty o jeden ząbek i teraz ustawili na punkty ) PROSZĘ O POMOC !! |
|
|
|
|
YaSIu
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 154 Skąd: Świdnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 16-05-2007, 16:38
|
|
|
A może coś masz nie teges tzn coś kombinowane w silniku, bo skoro wcześniej przed wymianą paska rozrząd był cofnięty o jeden ząbek i było git a teraz jest na znaki i jest coś nie tak - znasz przeszłość tego autka? A jak jest z temperaturą - grzeje się silnik bardziej niż normalnie, a może podczas wymiany paska mechaniory coś "poprawili"
PS. Witamy nowego członka forum |
_________________ Był Mercury Cougar V6 3.8 --- jest Tipo 1.6 LPG 835C1000 już ponad 270kkm. |
|
|
|
|
Daniel221
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-05-2007, 19:12
|
|
|
Witam.
Sprawdz czujnik temperatury,ja miałem identyczne objawy jak ty,tylko u mnie po paru dniach już nie zapalił i kupiłem czujnik temperatury wymieniłem i pali na cyk,obroty normalne i jest bardziej dynamiczny. |
|
|
|
|
Djmatisss
|
Wysłany: 17-05-2007, 14:32 Tempra
|
|
|
Qrcze no sam nie wiem a gdzie ten czujnik temperatury?? Bo temperature łapie przez to ze są wyższe obroty... ale nie przekracza mi 80 -90 stopni... Ale słuchajcie wczoraj zeszłem do autko pokombinowałem coś przy lince gazu... Odkręciłem jej troche i obroty złapał ładne... trzyma 900 1000 do momentu w którym nie nacisne mu gazu... wtedy obroty idą w górę i juz ma jakies 1600 - 1800 pózniej po kolejnym któryms nacisnięciu pedału gazu obroty spadają do 1000 i jest dobrze i tak co nacisk gazem to on głupieje... NIE WIEM CO TO MOŻE BYĆ...
** Dodano: 17-05-2007, 15:34 **
Słuchaj w silniku nic nie było grzebane... Jeden zawór tylko głośniej chodzi ale juz tak było zanim go kupiłem... moze i rozrząd jest dobrze na punkty ustawiony ale coś mnie nie pokoi czemu on łapie te obroty takie dziwne przy dodawaniu gazu... |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-05-2007, 14:43
|
|
|
może rzeczywiście coś nie tak z pomiarem temp i sam 'podnosi' dodatkowo obroty, coś jak ssanie... a może coś dalej z zapłonem masz przestawione? |
|
|
Djmatisss
|
Wysłany: 18-05-2007, 04:42 TEmPRA
|
|
|
hmmm no nie wiem dzis oddaje do gościaa od silników ma mi ten rozrząd sprawdzić czy dobrze ustawiony... Tylko mnie ciekawi czemu on zaczyna głupieć jak mu sie szybkimi ruchami dodaje gazu i pózniej obroty juz zostająa na 1800 a jak sie wdepnie mu jeszcze raz to za którymś razem spowrotem spadają do 1000... to jest właśnie ciekawostka... i podczass jazdy zachowauje sie tak samo przy wciskaniu pedału gazu dostaje szarpnięć... |
|
|
|
|
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-05-2007, 21:28
|
|
|
Sprawdzic krzywki na rozrzadzie?
Jeden z walkow odpowiada za zaplon... moze przez niego daje w nieodpowiednim momencie zaplon i klops.
Podjedz do kogos ma pojecie.
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|