|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
jak zdemontowac? |
Autor |
Wiadomość |
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 15-01-2007, 21:52 jak zdemontowac?
|
|
|
Jak zdemontować plastikowe elementy nadwozia(prawy tylni błotnik i plastikowa listwe nad prawą tylną szybą). Chce zdemontować elementy do malowania, ale nie chce ich połamać.
** Dodano: 16-01-2007, 08:18 **
no co jest?po 12 godzninach zadnej rady?odrywacie to czy jak?gdzie rada od handlujacych czesciami?przecie rozbieracie wloszki |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-01-2007, 09:21
|
|
|
z tego co mi wiadomo to sie to odkręca,przyglądnij ię temu dokładnie |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-01-2007, 15:32
|
|
|
Górna listwę trzyma 1 wkręt, o ile pamiętam, a błotnik jest przykrecony na sruby, widoczne po otwarciu tylnych drzwi i jeśli jeszcze nigdy nie był zdjety to jest przyklejony... Nie pamietam czy za lampa jest jakies mocowanie, ale i tak lepiej ja zdjac do demontarzu... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-01-2007, 17:00 Re: jak zdemontowac?
|
|
|
alan napisał/a: | no co jest?po 12 godzninach zadnej rady?odrywacie to czy jak?gdzie rada od handlujacych czesciami?przecie rozbieracie wloszki |
Nie wiem jak to się robi więc się nie udzielam |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-01-2007, 22:43
|
|
|
opalarka w łapke i jedziesz z tematem. czeka cię trochę pracy z tylnym błotnikiem. zderzak lampa do zdjęcia. 4 srobki na blotniku i uważaj żebyś go nie pogniut przy odklejaniu oczywiście jeśli nie był wcześniej robiony. a po pracy najlepiej też go przyklej tak jak oryginalnie jest. tylny słupek to uważaj wkręcik to pikus ale np u mnie też był przyklejony i na trzech zatrzaskach i trochu sie namęczyłęm żeby to zrobic. Tak więc powodzenia |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 17-01-2007, 12:33
|
|
|
witam,juz to zdjolem...cholerstwo bylo przyklejone na amen...widocznie jeszcze nie byl robiony(bynajmniej tyl)z listwa nad szyba bylo nieco klopotu ale udalo sie jakos to zdjac....poksipol pomoze w zalozenu spowrotem:)szkoda tylko ze nie uzyskalem info zanim sie zabralem za demontaz tych cholernych listw...w kazdym razie wloszka juz pomalowana i dzis bedziem skladac:) |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|