|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
2 pytania w sprawie elektryki |
Autor |
Wiadomość |
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 06-09-2008, 11:14 2 pytania w sprawie elektryki
|
|
|
Z racji, że po 2 miesiącach odpaliłem swoje tipo bo zamierzam nim znowu zacząć jeździć mam kilka pytań:
1) Czy możliwe jest przerobienie fabrycznego centralnego zamka z kluczyka na taki z pilota? Wiem, że bodajże Sucre79 ma takie coś... Ile to może kosztować:>?
2) Czy istnieje coś takiego co podłącze gdzieś w aucie i będzie mi pokazywać np. aktualne spalanie?
Z góry dzięki za odpowiedzi |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 06-09-2008, 11:24
|
|
|
stefan,
Co do pierwszego pytania to da sie - wiem bo sam mam a co do kosztów to sam zobacz http://allegro.pl/item429...pel_i_fiat.html całą operacja podpiecia jest opisana na forum i zdjecia też są.
A co do drugiego pytania to kiedys na alledrogo widziałem że gosciu miał termometry z właśnie funkcją pokazywania spalania, tylko nie pamietam czy pisało do czego sie to podpina. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-09-2008, 17:19
|
|
|
stefan napisał/a: | 2) Czy istnieje coś takiego co podłącze gdzieś w aucie i będzie mi pokazywać np. aktualne spalanie? | pomijam fakt że jest coś takiego o czym pisze tipacz, tylko nie widmo gdzie to podłączyć to T/T posiadały coś takiego jak ekonomizer, w digitalu były to zapalające się lampki "eco" - "power" z czego ta druga świeciła się no stop to w analogach była taki mały wskaźniczek ze wskazówką i w miarę dodawania gazu przesuwał się jak prędkościomierz aż do czerwonego pola. Niestety obydwa rozwiązania dalekie od ideału i nie pokazywały konkretnej wartości. Obydwa realizowane poprzez podciśnienie z kolektora ssącego. Cytat: | 1) Czy możliwe jest przerobienie fabrycznego centralnego zamka z kluczyka na taki z pilota? Wiem, że bodajże Sucre79 ma takie coś... Ile to może kosztować:>? | ja przerabiałem co prawda nie fabryczne ale zasada podobna kosztowało mnie to jakieś 70-80zł i pół dnia bo nie mogłem rozgryźć pewnego problemu. Rzeczywiście Sucre79 u siebie podpinał takie zestaw pod fabryczny zamek z którego nie wiele zostało bo siłowniki oryginalne mu padły i wymienił na uniwersalne |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 08-09-2008, 12:32
|
|
|
Ja wiem o ekonomizerze, ale on jest tak nieprecyzyjny że masakra;P A ja bym chciał znać spalanie w liczbach co do jednego miejsca po przecinku:P |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|