|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
wasza ocena |
Autor |
Wiadomość |
brodwey
Wiek: 46 Dołączył: 15 Lip 2012 Posty: 138 Skąd: Bartoszyce
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 19-10-2013, 10:36 wasza ocena
|
|
|
jeszcze jedno pytanie czy ta szklanka tak powinna być nisko?chodzi o tą drugą na ostatnim zdjęciu
** Dodano: 19-10-2013, 13:23 **
I jeszcze jedno mam jakieś dziwne 2 krzywki wałka jakieś brązowe |
|
|
|
|
pit14
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 19-10-2013, 19:35
|
|
|
Tak powinna być , bo zawór jest otwarty jakbyś pokręcił kołem wału to zobaczyłbyś jak fajnie chodzą teraz możesz sprawdzić luz zaworowy , jednak jedno mnie martwi mało coś tego oleju masz w rozrządzie no chyba że wyciągnąłeś strzykawką te brązowe krzywki to żadne zmartwienie -to podpieczony olej a tak wygląda to miejsce bo nigdy nie styka się z płytką |
|
|
|
|
brodwey
Wiek: 46 Dołączył: 15 Lip 2012 Posty: 138 Skąd: Bartoszyce
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 20-10-2013, 07:06
|
|
|
wyssałem go przed zdjeciem pokrywy normalnie to zakrywa śrubyy od głowicy
** Dodano: 20-10-2013, 12:51 **
To znowu ja panowie wiem że dziś niedziela ale z braku czasu w tygodniu niestety muszę swoją temprą zajmować się w dzień świety otóż jeszcze jedno pytanie ską to cieknie ? z połączenia silnik skrzynia?dodam że misa sucha jeżeli cieknie z połączenia silnik skrzynia to może ubywać oleju w silniku? i co mam kupić żeby to naprawić? |
|
|
|
|
pit14
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 23-10-2013, 08:42
|
|
|
Uszczelniacz wału ale bez rozebrania nie stwierdzisz no może po zapachu oleju bo może być uszczelniacz skrzyni i może używać w silniku przez wał |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|