|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Banery reklamowe wspierające działalność TTT |
Autor |
Wiadomość |
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 29-12-2004, 21:26 Banery reklamowe wspierające działalność TTT
|
|
|
Moim pomysłem jest aby umieszczać na stronie (nie w postach!!) odpłatne reklamy motoryzacyjne a pieniądze z nich uzyskane przeznaczyć na działalność forum i strony internetowej.
Co Wy myślicie o tym pomyśle? Proszę również "władze" o informację o technicznych możliwościach takowego przedsięwzięcia.
Na www.elektroda.pl stosowane jest to z powodzeniem więc i nam mogłoby się udać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-12-2004, 22:16
|
|
|
Pomysl godny przedyskutowania.
Z jednej strony potrzebne jest nam na rok 304zl za oplacenie wszystkiego wiec jak kazdy po 10zl sie zlozy to starczy na oplacenie i jeszzcze na dodatkowe "bajery".
Albo wiem , zbierajcie zbierajcie i dla admina zlozcie sie na aluski |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
mkaminski100
|
Wysłany: 29-12-2004, 23:01
|
|
|
Ja zaraz dam adminowi aluski!! No chyba że mnie wybierzecie
Żartuję, ale tak poważnie to jeśli mamy skarbnika to zawsze dodatkowe pieniadze można przeznaczyć na rozwój (dodatkowe materiały dostępne dla zrzeszonych) lub na gadżety dla klubowiczów.
Pieniędzy nigdy za mało, a jeśli nawet admin już tak nie chce mieć więcej niż potrzeba (chociaż szczerze to wątpię że każdy zapłaci) to dzięki banerom można zmniejszyć lub nawet wyeliminować opłaty za forum!! |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 39 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 29-12-2004, 23:03
|
|
|
miszko napisał/a: | [...]
Albo wiem , zbierajcie zbierajcie i dla admina zlozcie sie na aluski |
Aha... |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
WhiteFunk
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-12-2004, 23:11 Re: Banery reklamowe wspierające działalność TTT
|
|
|
mkaminski100 napisał/a: | Moim pomysłem jest aby umieszczać na stronie (nie w postach!!) odpłatne reklamy motoryzacyjne a pieniądze z nich uzyskane przeznaczyć na działalność forum i strony internetowej.
Co Wy myślicie o tym pomyśle? Proszę również "władze" o informację o technicznych możliwościach takowego przedsięwzięcia.
Na www.elektroda.pl stosowane jest to z powodzeniem więc i nam mogłoby się udać. |
moim zdaniem nasze forum, jak i przyszla strona maja za mala ogladalnosc... popatrz na ilosc userow na elektrodzie i tutaj.. roznica wielka jak i odwiedzalnosc tez rozna... nie wroze temu pomyslowi nic dobrego, ale jak sie uda bede szczesliwy |
_________________ Tempra 1.6 - była królową warsztatów |
|
|
|
|
mkaminski100
|
Wysłany: 29-12-2004, 23:15
|
|
|
300zł rocznie na hosting to 25zł miesięcznie za baner. Myślę, że są sklepy, warsztaty (lub inne) zainteresowane taką formą reklamy za takie pieniądze.
Może oglądalność niska, ale ja na ten przykład nie znam do tej pory dobrego i taniego sklepu w Polsce z częściami do Fiatów, a na pewno jest ich dużo...
Zastanówmy się jak dotrzeć do takich osób zamiast narzekać na oglądalność!! |
|
|
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 30-12-2004, 23:32
|
|
|
Sądząc po tempie i ilości wpłat na hosting pomysł z reklamą wydaje mi się strzałem w dziesiątkę. 25zł za miesiąc reklamy to dla sklepu lub warsztatu naprawdę niewielkie koszty. Należy jednak brać pod uwagę jedną rzecz. Klub nie ma żadnej osobowości prawnej więc nie możemy wystawić faktury za świadczoną usługę reklamową. Przy 25 zł to nie powinien być problem ale przy wyższych kwotach już będzie. |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 31-12-2004, 00:19
|
|
|
Jarek masz racje, trzeba by kogos wystawic ... co ma firme i moglby wystawiac Faktury Vat.
A sklepow jest duzo, np. dobry tani, www.automotosklep.home.pl |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
mkaminski100
|
Wysłany: 31-12-2004, 12:30
|
|
|
Trzeba by stworzyc grupę docelową i do nich zrobić korespondencję seryjną.
Mam w firmie bazę danych w której sa seti tysięcy firm. Spróbuję poszukać i jak mi się to po nowym roku uda to moge przesłac plik xls z ta bazą. Pozostaje tylko napisać list otwarty jako TTT i rozesłać do ludzi mailem (są tam wszystkie dane).
Co do tych 25zł to jest to górna granica. Można zrobić taniej, ale czy warto?
Warto sie podpytac kolegów z forum Uno lub stronki o temprze i tipo (ale tej drugiej) na jakiej zasadzie u nich się ludzie ogłaszają, bo widziałem choćby stronę www.emf.krakow.pl
Trzeba pomyśleć nad planem
Jeśli chodzi o automotosklep to wcale nie są tacy tani! Termostat za 110zł (kupiłem w sklepie za 50),pasek rozrządu za 62 (kupiłem za 50), napinacz za 24-50 (kupiłem ten lepszy za 48 ). DOchodzą koszty wysyłki, więc tanio nie jest.
To tylko na marginesie, ale z pomysłem banerów warto coś działać. |
|
|
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 31-12-2004, 17:06
|
|
|
Z działalnością mogę coś pomyśleć. Żona prowadzi działalność i chyba ma nawet zarejestrowane usługi reklamowe. Problemem może jednak być to, że nie jest płatnikiem VAT. |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
gringo105
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 09-01-2005, 00:44
|
|
|
NIE NIE NIE Ludziska mało wam reklamy?? Koszty utrzymania strony nie są tak duże byśmy ich nie udżwignęli. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|