|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Stworzyłem potwora ;) |
Autor |
Wiadomość |
Tarzan
Wiek: 41 Dołączył: 06 Sty 2007 Posty: 18 Skąd: Sedziszow Mlp
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 15-03-2007, 21:03 Stworzyłem potwora ;)
|
|
|
Witam rozwiązałem problem z gazem,odnosnie mojego tematu(jak wciskam gaz do oporu to zero rezultatu).Wreszcie sie wkurzyłem i zabrałem za czyszczenie parownika :lovtec:i co ciekawe nie był nawet zasyfiony. Rozebralem go umyłem i sprawdziłem i cos dziwnego zwróciło moją uwagę,w otworze pod klapką membrany były wepchnięte (zassane)kawałki podkładki ebonitowej(nie wiem jak wstawic zdjęcia )usunąłem je poskładałem wszystko do kupy.Odpalam auto na Pb.i jadę na test przełączam na gaz i do dechy,i....szok tipolot odzyskał życie rwie jak oszalały chyba lepiej niz na benzynce (nie chce wiedziec ile teraz pali )cięzko kierownice utrzymać normalnie Ferrari Szybki wypad na trase 1.2.3 i stóweczka na budziku elastyczność tez na wysokim poziomie,jedynie teraz wolne obroty troche falują ale to wszystko sie ustawi i dopracuje. Tak ze koledzy przegladnijcie swoje parowniki ,wiele awarii mozna usunąć poprzez dokładne czyszczenie (u mnie membrany w srednim stanie,nie wymieniałem)Nie wiem czy w dobrym miejscu napisałem ale przeciez to o lpg chodzi.Pozdrowienia. |
_________________ Moja bryczka TIPO 1.6 i.e + LPG
Chociaz zawsze marzylem o TEMPERCE |
|
|
|
|
rożek
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-04-2007, 17:30
|
|
|
I jI jak dalej dobrze jedzie i mało pali? hehe |
|
|
|
|
tw20
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 13-04-2007, 21:41 czyszczenie membrany (reduktora)
|
|
|
Pytanko do Tarzana...
Mógłbyś mi kolego opisać co sie pokolei robi zeby przeczyścic membrane? Albo kto kolwiek jak może niech pomoże... chciałbym to zrobić sam ale nigdy nie dobierałem sie do tego reduktora...
pozdr |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-04-2007, 22:12
|
|
|
Moderowany: | pytasz w kilku miejscach naraz i jeszcze na priv, niepotrzebnie, to nie przyspieszy a zagmatwa forum... [poszukaj] w odpowiednich działach bo było... zresztą na priv Ci odpisałem zaraz a i masz w pierwszym poście co pytałeś odpowiedź i linki i zdjątka.... cierpliwości... nie zawsze wszyscy po sekundzie mogą odpisać, czasem po kilku dniach, jak i kiedy kto może... nie powtarzaj za dużo tego samego po różnych tematach, nikt nie lubi takiego bajzlu... to tak na zaś, a ogólnie reszta w postach pierwszych... pzdr. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|