|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z ładowanie kontrolera PS3 |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 26-02-2011, 22:47 Problem z ładowanie kontrolera PS3
|
|
|
Jak wiadomo jakiś inteligent w Sony wymyślił sobie, że kabel do ładowania kontrolera PS3 będzie miał tylko ok. 1-1,5 metra długości - posadziłbym go z tym kontrolerem jak padnie bateria i trzeba grać na kablu 1,5 metra od 42 calowego tv
Tak więc zakupiłem sobie kabel przedłużający USB (żeński-męski) i szczęśliwy podpiąłem go do PS-ki, a do niego kontroler kiedy się rozładowała bateria.
Szczęśliwy byłem do czasu bo jak się okazuje kontroler owszem działa (nie pobiera wtedy prądu z baterii ale z portu USB) ale ...... nie ładuje go
Rozwiązał ktoś ten problem, a przede wszystkim może mi ktoś powiedzieć czemu tak się dzieje? |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 26-02-2011, 22:54
|
|
|
Emf, możliwe że o długość kabla chodzi ,że jest przedłużka........,nie wiem jak to ci prosto wytłumaczyć ,sygnał do ładowania jest zbyt słaby by pokonać tą odległość ,różnice w długości przedłużki,,,, |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-02-2011, 23:00
|
|
|
A jak długi kupiłeś? Może tutaj tkwi problem. Bo kabel sam z siebie jest zwykłym kablem.
Gdy podepniesz i kontroler się ładuje to mruga mu ta 1 z 4 diod. Mruga po podpięciu?
Jakiś taki najtańszy kupiłeś? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 26-02-2011, 23:22
|
|
|
Zwykły kabel wziąłem - jakich pełno.
W sumie z tych przedłużek nie ma nawet w czym wybrać.
Dioda właśnie nie mruga ale sygnał jest ponieważ konsola już wtedy nie wrzeszczy, że kontroler pada tylko normalnie gram.
Jedyny mankament - brak ładowania
Myślę jeszcze o innym "myku", jak wiadomo na kablu ori jest taki jakiś filterek i myślę, czy nie podłączyć tak, że ori kabel do PS-ki, a dopiero do niego przedłużkę, z tym, że wtedy końcówki kabla musiałyby być na miniUSB.
Tylko z drugiej strony jak kupię następny kabel i nie będzie działać to mnie coś trafi, bo kabli, ładowarek, przedłużek etc. to już mam tyle do wszystkich sprzętów, że .... nie mieszczą się w szafce |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 27-02-2011, 02:35
|
|
|
Emf napisał/a: | bo kabli, ładowarek, przedłużek etc. to już mam tyle do wszystkich sprzętów, że .... nie mieszczą się w szafce |
I nie masz tam z miniUSB ,spróbować możesz ,może ktoś ma ci pożyczyć byś sprawdził przed kupnem |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 27-02-2011, 08:32
|
|
|
Popatrz tutaj, mają 2.7m
http://allegro.pl/kabel-u...1472815567.html
Chociaż na moje oko - zależy też jak długi kabel kupiłeś - kupiłeś marnej jakości i stąd problem. Spadki napięcia na kablu są tak duże, że nie ładuje.
A mogłeś grać na nim, gdyż USB służy tylko do ładowania i pierwszej rejestracji pada w konsoli.
Komunikacja zawsze odbywa się drogą bezprzewodową. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 27-02-2011, 21:51
|
|
|
Nie Miszko.
On normalnie prąd dostawał ponieważ był tak wyładowany, że nie pociągnąłby nawet pól godzinki, a ja na kablu grałem kilka godzin.
Tylko dopiero później zauważyłem, że nie ładuje kontrolera.
Czyli prąd dochodzi, bo kontroler by przestał działać tylko nie idzie na aku z jakiś powodów.
grabarz napisał/a: | I nie masz tam z miniUSB |
Hehe mam ze dwa, tylko niestety "przedłużki" faktycznie brak |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
edin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 03-03-2011, 23:44
|
|
|
znajdź schemat oryginalnego kabla będzie wszystko wiadomo.
Zainteresował mnie ten temat wiec sam trochę poszperam ale nie obiecuj sobie cudów. Naj prościej to by było ciąć i lutować dodatkowa przedłużkę. Nie wieżę w gadki o długości przewodu. W długim kablu ładowało by kontroler ale bateria by szybko się posypała tu natomiast w ogóle nie ładuje więc problem jest w przewodzie a nie w jego długości. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|