|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dlaczego nikt nielubi ASO? |
Autor |
Wiadomość |
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-11-2005, 23:54 Dlaczego nikt nielubi ASO?
|
|
|
Tak sobie czytalem posty i doszedlem do wniasku ze ja jestem chyba inny :-)
Ja swoje zabrzanskie ASO uwielbiam Moto-test bo jest jeszcze drugi Knapik co zdziera niemilosiernie:-)
Ceny maja naprawde ok, daja gwarancje, robia szybko i dobrze, masz pewnosc ze wloza nowa czesc bo stara zawsze dostajesz do obejrzenia i do domu :-)
Nie maja w zwyczaju naciagac klientow na niepotrzebne naprawy, robia to co na obecna chwile jest niezbedne i mowia co nalezalo by kiedy wymienic w przyszlosci:-)
No to chyba tyle czekam na wasze opinie :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-11-2005, 00:02
|
|
|
Co ASO to inna historia.
Ogolnie przyjelo sie ze w ASO bedzie drogo i zedra z Ciebie kase.
Choc jak widac wyjatki sie zdarzaja. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
dzejbi
Wiek: 44 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 310 Skąd: Łódź, Warszawa
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 29-11-2005, 00:46
|
|
|
U mnie ASO to np. Bilex.
Byłem ich klientem zaraz po zakupie auta 3 lata temu. Nie znałem wtedy innych dobrych warsztatów i wolałem zapłacić i miec wszystko jak należy.
Potem jednak okazało się, że inni potrafią robić tak samo dobrze (albo i lepiej) nawet za 1/3 kwot płaconych w ASO.
I tu padła właśnie odpowiedź dlaczego nikt nie lubi ASO.
P.S. A raz to nawet w ASO podczas zdejmowania boczków z drzwi połamali mi klamkę wewnętrzną i sie nie przyznali. Po mojej interwencji po prostu zkleili mi ją Poxipolem (a kasy nie zwrócili). Szczerze nie polecam Bilex-u w Łodzi. |
_________________ ZAMÓW KOSZULKĘ LUB KAMIZELKĘ ODBLASKOWĄ Z LOGO TTT
www.koszulki-klubowe.prv.pl
|
|
|
|
|
marcinwodnik
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 06 Kwi 2005 Posty: 353 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-11-2005, 01:02
|
|
|
Witam !
Co ASO to inna histroia chcociaz niektore marki dbaja o swoja siec serwisowa ( audyty wewnetrzne - skuteczne ) ale np. to co odstawilo ASO RENAULT rosiak isyn w poznaniu przy naprawie kangoo dci po powaznym dzwonei to sie w pale nei miesci ( naprawa na koszt ubezpieczyciela ). Ja serwisuje autka glownei w ASO fiata w leczycy pod poznaniem i jest oki. U nas zawsze jest na odwrot ASO powinno byc gwarantem jakosci...szkoly producenta slowem mistrzowie a tacy sa nieliczni niesttey i chyba jescze dlugo tak pozostanie ....uff jaki dlugasny tekst sorry |
_________________ Pozdrawiam,
Marcin
Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!
<Baby są kochane!!>
Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980 |
|
|
|
|
madzia.
Wiek: 48 Dołączyła: 13 Maj 2005 Posty: 262 Skąd: Ostrzeszów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-11-2005, 07:48
|
|
|
MupiK napisał/a: | Ceny maja naprawde ok, daja gwarancje, robia szybko i dobrze, masz pewnosc ze wloza nowa czesc bo stara zawsze dostajesz do obejrzenia i do domu |
i tak właśnie działa ASO u mnie czyli ....warsztat Witka |
_________________ Ja gaduła jestem....a na autach się nie znam ;o) |
|
|
|
|
Sh4rKy
Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 183 Skąd: EZG
Województwo: Łódzkie
|
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 29-11-2005, 13:44
|
|
|
Widać Mupik masz Szczęście do ASO
Ja w ASO byłem może z 3 razy, jak miałem jeszcze Uno to pojechałem na przegląd - o jaki ja głupi byłem - i skasowali mnie na 600zł a dodatkowo silnik zalali innym olejem niż chciałem.
Teraz to ja mam ASO u kumpla w garażu i szczerze jestem zadowolony. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 01-12-2005, 10:22 Re: Dlaczego nikt nielubi ASO?
|
|
|
Do ASO - nigdy Drogo, licza sobie za roboczogodziny, a nie za wykonane zadanie - obled!
Ja swojego serwisuje teraz u goscia specjalizujacego sie w... Renault. Ma swietnie wyposazony warsztat, nigdzie sie nie reklamuje, a i tak ma pelno klientow. Pracuje w roznych dziwnych porach np. w nocy, ceny ma ludzkie i tzw. indywidualne podejscie do tematu. |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 01-12-2005, 11:21
|
|
|
Bylem w ASO dwa dni temu wymienic olej w skrzyni kosztowalo mnie to 140pln wiec ASO mowimy NIEEE!!! |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-12-2005, 19:59
|
|
|
Ej
Ja lubię ASO.
hmmm...może dlatego ze nigdy u nich nie byłem |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 02-12-2005, 00:12
|
|
|
Alan to hmm powiem <wow> niezle sobie licza...
Hhii wczoraj dostalem 9zł upustu na robocizne a zrobilem hmm termostat,uszczelnienie tego calego palca rzrzadu uszczelki gory silnika, regulacja kata zaplonu, biegi jalowe gaz benzyna za robocizne zaplacilem 50zł i milo wiedziec ze jest to zrobione fachowo a jesli cos sie sypnie to w akzdej chwili moge przyjechac i na gwarancji to poprawia :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 03-12-2005, 09:34
|
|
|
młodszych użytkowników fiatów zapraszam do ASO w Lublinie wywodzącej się w prostej linii od Polmozbytu z późnej epoki tow.E.Gierka
śmiem twierdzić że jego duch krąży czasem po hali warsztatowej |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 06-12-2005, 23:17
|
|
|
najczęściej - ekonomia -> ASO=za drogo (zazwyczaj) a nie zawsze skutecznie;
miło, że są wyjątki, oby było coraz więcej, ale póki co to samo można tak samo albo często lepiej zrobić samemu czy w prywatnych warsztatach.....
ceny - niebo a ziemia...
a co do dużych sieci typu Carman... też często robią dobrze i nie zawsze drogo, często porównywalnie z warsztatami (ASO się chowa), ale też umią czasem tak zepsuć/zmaścić..... trzeba się samemu przekonać/wyczuć co w swojej okolicy lepsze... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|