|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Odbijanie amortyzatorów |
Autor |
Wiadomość |
pisario
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 933 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 31-01-2011, 14:26 Odbijanie amortyzatorów
|
|
|
Hey Hi Hello!
Tym razem mam pytanie dotyczące samochodu Seat Cordoba Vario.
Po wymianie amortyzatorów (tylnich) w tym aucie, powstał dziwny efekt:
auto jest sztywniejsze oczywiscie, i jak to kombi ma tendencje do wykazywania niestabilnosci tylu na zakretach. (jest nerwowy)
To raczej normalne wydaje mi sie, ale problem dotyczy nast. sytuacji.
Przy zjezdzaniu z kraweznika z tylu slychac tak jakby ugial sie amortyzator i odbil spowrotem do konca, az taki metaliczny dzwiek odbicia slychac. (Jak ktos posiada rower z byle jakim amortyzatorem przednim to wie o co kaman)
Pytanie: Czy to normalne dla kombi? czego to moze byc kwestia?
ps. amortyzatory dobrze dobrane, ze zwroceniem szczegolnej uwagi ze do sedana sa inne niz do kombi, nie sa one super markowe, ale tez nie najtansze chinczyki. |
_________________ A pamietasz jak mowiles ze nigdy nie kupisz...
PEUGEOT??? |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 31-01-2011, 14:32
|
|
|
a może nowe amorki są od sedana i mają inne, mniejsze tłumienie. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
pisario
|
Wysłany: 31-01-2011, 14:34
|
|
|
konikks napisał/a: | a może nowe amorki są od sedana i mają inne, mniejsze tłumienie. |
ehh....
JA NAPISAŁEM napisał/a: | ps. amortyzatory dobrze dobrane, ze zwroceniem szczegolnej uwagi ze do sedana sa inne niz do kombi, nie sa one super markowe, ale tez nie najtansze chinczyki. |
Przeciez napisalem... poza tym od sedana sa mieksze, na dlugosc te same, wiec wrecz przeciwnie, nie byloby takiego efektu, a auto mogloby osiasc. |
PEUGEOT??? |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 31-01-2011, 14:39
|
|
|
słuchaj napisałem to ponieważ ostatnio kolega z pracy miał taki sam przypadek w golfie kombi. amorki zmieniał u fachmana od vw. co by nie wsadził do bagażnika auto siedziało jakby na pace miał pół tony. to dobijanie też u niego było. odpisaliśmy nr z amorków i wyszło że są od sedana. gość przeprosił i przełożył właściwe.
może warto sprawdzić. |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
pisario
|
Wysłany: 31-01-2011, 14:42
|
|
|
wiem, wiem ale amory sami wymienialismy, a czesci byly sprawdzane wg ksiazki serwisowej i katalogu czesci, wiec tu nie ma pomylki. |
PEUGEOT??? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|