|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z odpaleniem Tipo 1,4 90r. mono wtrysk + LPG |
Autor |
Wiadomość |
sedi
witamy nowego
Wiek: 41 Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 5 Skąd: Jaworzyna Śląska
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 16-01-2009, 05:59 Problem z odpaleniem Tipo 1,4 90r. mono wtrysk + LPG
|
|
|
Problem z odpaleniem Tipo 1,4 mono LPG
Panowie mam taki problem.
Ostatnio pojechałem na wulkanizacje zmienić oponki z przodu i podnieśli mi sam przód. Po opuszczeniu samochód nie chciał odpalić ani na benzynie ani na gazie był ciepły. Zaskoczył raz ale po puszczeniu pedału gazu miał strasznie niskie obroty i nie było szans na ich podniesienie.
Potem próbowałem na pych i ni nie dało rady go odpalić.
Rozładowałem akumulator od kręcenia i stałem czekając na hol do domu.
Przy holowaniu przy niskiej prędkości po jakiejś godzinie stania odpalił bez problemu oczywiście na benzynie po przełączeniu na gaz również było ok.
Dziś rano odpaliłem go na benzynie załapał od razu ale miał strasznie niskie obroty wcisnąłem pedał z wielkim trudem wskoczył na obroty i było ok do pierwszego skrzyżowania zredukowałem na 2 a tu nic szarpie i tyle no ale jakoś wskoczył na obroty i pojechał.
Podjechałem po kolegę wysiadłem z samochodu i zgasł odpaliłem niskie obroty ale wskoczył na wysokie i było ok. przez chwile i znowu gasł i tak jakieś 2-3 razy.
Potem jak zgasł to na amen i ani na benzynie ani na gazie ani pa pych nic a nic.
Zaraz idę do niego zobaczę może odpali jak co to na pewno zmienię posta.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje. |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 16-01-2009, 16:39
|
|
|
Dobrze by było sprawdzić CPW czy nie wariuje (poszukaj o nim bo było tego dużo).Sprawdź złącze masowe na podłużnicy (pod akumulatorem) i proponuje przerobić wszystkie wsuwki na oczka i drugie też bardzo ważne złącze na kolektorze ssącym.Pociągnij za te kable bo mogą wyglądać na dobre,a w rzeczywistości będą się trzymać tylko na koszulce.
No i pasowało by przeczyścić świece,palec,kopułkę,oglądnąć wzrokowo cewkę i przewody WN czy podczas pracy silnika nie świecą w ciemności. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
sedi
witamy nowego
Wiek: 41 Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 5 Skąd: Jaworzyna Śląska
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 16-01-2009, 18:16
|
|
|
Kable i świece są nowe reszte sprawdze jutro.
Samochód postał ok godziny i odpalił od ręki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|