|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] Tipo 1.6 przerywa i gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
sezz
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 24-11-2016, 13:34 [Benzyna] Tipo 1.6 przerywa i gaśnie
|
|
|
Witam! Wczoraj w moim Tipo 1.6 IE skończył się gaz,a przy okazji okazało się, że wskaźnik paliwa chyba się zawiesił. Dotoczyłem się siłą rozpędu do miejsca docelowego i wlałem 7L benzyny. Samochód odpala od strzała, ale przy dodaniu gazu na maxa jest "buuu".Gdy dodam gazu do połowy to silnik się wkręca na ok.4tys obr, "zacina się" i dopiero po kilku sekundach wkręca się dalej, a jak puszczę gaz to obroty ładnie spadają do 800obr/min i zaraz zaczyna charczeć przerywać i gaśnie i przy okazji poniżej 2tys obr musze dodawać gazu pulsacyjnie i delikatnie bo znowu buczy i gaśnie . Nie da się w ogóle ruszyć z miejsca bo gdy puszcze sprzęgło to o drazu gaśnie i pulsacyjne dodawanie gazu już nie pomaga .
Przez ostatnie 3 miesiące tylko go odpalałem na benzynie jak było zimno. Wcześniej normalnie chodził. Nie wiem, czy chodzi dalej na gazie bo nie mam jak go przetransportować na stację |
|
|
|
|
Kajlon
Pomógł: 39 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 1421 Skąd: Trzebinia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 24-11-2016, 22:56
|
|
|
sezz, niski stan paliwa mógł przysmażyć pompę paliwa i nie daje ciśnienia takie jak być powinno. Gdyby udało się odpalić na lpg, można by wykluczyć kilka rzeczy, świece, przewody zapłonowe i kilka innych. Ewentualnie znaleźć mechanika, ktury posiada euroscana visa i zbadać co w kompie siedzi. |
_________________ Tempra 1.6 gaźnik + LPG
Tipo 1.4 ie mono RIP
Tipo 1.6 ie - swap na 2.0 8v - swap na 1.6 Hf Turbo
Lancia Lybra 2.4 jtd
Fiat Marea 1.9 jtd |
|
|
|
|
sezz
witamy nowego
|
Wysłany: 25-11-2016, 11:13
|
|
|
Postaram się jakoś zatankować LPG i dam znać co i jak. Odpinalem wezyk paliwowy pod maską i po przekreceniu kluczyka niby podaje normalnie. |
|
|
|
|
Kajlon
Pomógł: 39 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 1421 Skąd: Trzebinia
|
Wysłany: 25-11-2016, 19:38
|
|
|
Zdemontuj obudowę filtra z nad wtrysku, odpal i zobacz czy wtryskiwacz rozpyla paliwo czy może leje . |
_________________ Tempra 1.6 gaźnik + LPG
Tipo 1.4 ie mono RIP
Tipo 1.6 ie - swap na 2.0 8v - swap na 1.6 Hf Turbo
Lancia Lybra 2.4 jtd
Fiat Marea 1.9 jtd |
|
|
|
|
Qmaty
Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2007 Posty: 88 Skąd: Osiek
|
Wysłany: 25-11-2016, 20:04
|
|
|
Odłącz akumulator na parę minut,bo pewnie błędów Ci nałapał od jazdy na gazie. |
|
|
|
|
sezz
witamy nowego
|
Wysłany: 25-11-2016, 20:18
|
|
|
Aktualnie sytuacja wygląda tak, że zatankowałem gazu i teraz jeździ normalnie na benzynie i na gazie. Dziwna sprawa, że jak nie mam gazu to nie jeździ na benzynie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|